Search found 14 matches

by fredrickj
Mon May 07, 2018 6:44 pm
Forum: The Lounge
Topic: Results: i7 3770k 3.7GHZ vs 6 core i7 8700k 4.3GHZ
Replies: 5
Views: 898

Results: i7 3770k 3.7GHZ vs 6 core i7 8700k 4.3GHZ

For those considering an upgrade in cpu, the results: 40 to 50 percent improvement. i.e. sets that hovered around 80% now hover around 40 to 45%. I turned off speed step and set bios setting to power user mode. Same in W10. cpu runs at a steady 4.3GHZ and temps with air cooler hover around 36c. Have...
by fredrickj
Mon Sep 20, 2010 7:31 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Live 8, Windows 7 compatability
Replies: 10
Views: 2304

Re: Live 8, Windows 7 compatability

Agree with all above. Live 8.1.5 has worked without any issues on my Windows 7 64 bit OS. Much better in fact than on XP and just as reliable as on my Macbook Pro. Be sure to run with Admin privileges. I got lots of audio artifacts until Ableton advised me of potential problems running in Live as a ...
by fredrickj
Mon Sep 13, 2010 7:36 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: audio glitches when using Live only
Replies: 8
Views: 372

Re: audio glitches when using Live only

Since I started opening with Admin privileges a week ago I've had no more problems with the sound. Seems odd admin privileges would effect audio performance but it certainly did in my case. Ableton might want to post this to the Windows 7 faq. Seems pretty important. In any case thanks to the suppor...
by fredrickj
Thu Sep 09, 2010 10:40 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Different Live issues (8.1.5)
Replies: 2
Views: 349

Re: Different Live issues (8.1.5)

I had similar issues under XP so upgraded to Windows 7 x 64. Been rock solid ever since. Not a single crash. I did have some audio glitches but I seemed to have solved them. My problems with W7 related to the 086 folder which houses most programs since many that run on x64 are still 32bit (Ableton i...
by fredrickj
Thu Sep 09, 2010 10:26 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: audio glitches when using Live only
Replies: 8
Views: 372

Re: audio glitches when using Live only

I didn't realize apps did not open with Admin privileges even though the user logged on with those privileges. I have made the necessary changes to open Live with those privileges and the problem seems to be gone. Can't be sure yet as I don't always have problems of this nature. Time will tell. BTW:...
by fredrickj
Wed Sep 08, 2010 11:56 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: audio glitches when using Live only
Replies: 8
Views: 372

Re: audio glitches when using Live only

I get glitches regardless of cpu usage, seldom over 20%, and get it with both sampled based sounds or synth waveform base sounds. No problems at all a couple days ago and I thought somehow I fixed it but then I had numerous interuptions the next two days, which is the norm. Even with only two tracks...
by fredrickj
Wed Sep 08, 2010 4:01 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: audio glitches when using Live only
Replies: 8
Views: 372

Re: audio glitches when using Live only

Is the multicore/processor support on ? (preferences-cpu)
Most certainly.
by fredrickj
Mon Sep 06, 2010 12:15 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: audio glitches when using Live only
Replies: 8
Views: 372

audio glitches when using Live only

When I play my plugins in stand alone mode (pianoteq, NI Komplete I have no audio issues. But when playing them in live I get numerous audio glitches. Popping/crackling etc. I tried setting buffer sizes, got a faster computer, (Intel i7 870 cpu based) all to no avail. It's better since getting the n...
by fredrickj
Sun Sep 05, 2010 3:19 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: sound card issue-intermittent audio crackling/distortion
Replies: 0
Views: 182

sound card issue-intermittent audio crackling/distortion

I have an Mbox2 mini using Avid's latest drivers for Windows 7 64 bit. I get intermittent but frequent break up of my audio on playback of a recording, recording or playing scenes. On playback of a recording the break up will be at different spots on different playbacks. A spontaneous audio playback...
by fredrickj
Tue Aug 31, 2010 2:20 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Getting pops and crackles with plugin at 50%-60% cpu load
Replies: 1
Views: 219

Re: Getting pops and crackles with plugin at 50%-60% cpu load

I had a similar issue when switching quickly between scenes. Complex and layered sampled sounds like Omnisphere seemed to be the biggest problem. But even NI synth sounds which are more dependent on cpu power than memory reading had issues. Just not as often or as bad. I had a duo core 2 at 2.8 ghz ...
by fredrickj
Sat Aug 28, 2010 6:40 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: scrolling in clip window very jittery
Replies: 0
Views: 147

scrolling in clip window very jittery

Anyone know why such a simple video task as scrolling the 2d clip windows under my cursor is so jittery. i.e. piano roll moving under the position cursor line System: Live 8.1.5 Intel i7 870 Quad Core with 4 Gigs Ram, GS 250 video Card Windows 7 64 bit Processor percentage never gets above 20% so I'...
by fredrickj
Thu Aug 26, 2010 4:58 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: page scrolling vs cursor scrolling - help
Replies: 0
Views: 168

page scrolling vs cursor scrolling - help

I've been unable to find the function that allows for page scrolling in the midi the clip session view window instead of the window moving underneath the cursor. i.e I'd like the page the switch once the cursor gets to the end of the window and then flip to the next page.

thanks all
by fredrickj
Tue Aug 17, 2010 6:02 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Win 7 8.1.5 not retaining app audio
Replies: 1
Views: 254

Re: Win 7 8.1.5 not retaining app audio

I installed ASIO drivers for Windows 7 and all seems to be working now. It was the drivers on the motherboard/system that worked when selected (direct x/wave) but would not be retained when saving forcing me to set Audio Preferences every time I launched the app. On a side note, the sound is definit...
by fredrickj
Mon Aug 16, 2010 4:29 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Win 7 8.1.5 not retaining app audio
Replies: 1
Views: 254

Win 7 8.1.5 not retaining app audio

I just installed Window 7 64 bit to get more memory usage. Everything seems work but for the fact 8.1.5 has to have audio drivers selected on almost every new launch of the application. (Using on board Windows drivers)