Search found 69 matches

by digitalrust
Mon May 13, 2013 4:29 pm
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: (49765175) Incorrect clip length when dragging from browser
Replies: 4
Views: 1842

Re: Incorrect clip length when dragging from browser

I actually wrote support and received this message back this morning: "After some further investigation we were able to reproduce this and filed it as a bug for now." It happens every time for me. I have autowarping disabled. This happens when dragging a file from the browser directly to the arrange...
by digitalrust
Tue May 07, 2013 4:58 pm
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: (49765175) Incorrect clip length when dragging from browser
Replies: 4
Views: 1842

(49765175) Incorrect clip length when dragging from browser

If I have a clip in arrangement and try dragging a longer clip from the browser over the shorter clip, the longer clip is cut short and both are shown. I would expect that the shorter clip would be removed completely.

Here's a screen capture:

http://www.mediafire.com/download.php?b1lzzgcw8xhbv4x
by digitalrust
Wed Apr 03, 2013 4:22 pm
Forum: Push discussion
Topic: Is there a way to change the note length when using Repeat?
Replies: 2
Views: 844

Is there a way to change the note length when using Repeat?

I was testing out the repeat function and noticed that when trying to trigger a Virus Snow, the notes are legato and don't have enough separation to be audible. A workaround is to use the Note Length midi effect.

Is there a way to change the note length when using Repeat?
by digitalrust
Fri Sep 21, 2012 6:32 am
Forum: Tips & Tricks
Topic: Workflow idea for running a Virus Snow with Ableton
Replies: 0
Views: 320

Workflow idea for running a Virus Snow with Ableton

Here's a workflow I've come up with for using an Access Virus TI Snow in Ableton Live. This uses Clip Automation as opposed to Track Automation so that you can use more than 4 parts from the Snow. This technique could also be used in Logic Studio using Channel Settings. My music: http://www.soundclo...
by digitalrust
Sat Jun 18, 2011 5:37 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Virus TI as VST on Mac
Replies: 0
Views: 293

Virus TI as VST on Mac

I've been experiencing a lot of crackling with the TI in Ableton running USB and read somewhere to use the VST version instead of AU.

Has this helped anyone else?
by digitalrust
Thu Jun 16, 2011 11:37 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: APC40 Fader Response messed up..? Any ideas on how to fix it
Replies: 11
Views: 1831

Re: APC40 Fader Response messed up..? Any ideas on how to fix it

@bertzerk - I've gone through an entire compressed air can and nothing.

For those of you looking to take apart the APC, I found this tutorial which shows all of the pieces that need undoing: http://www.youtube.com/watch?v=7lD1rL-ions
by digitalrust
Thu Jun 16, 2011 7:30 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: APC40 Fader Response messed up..? Any ideas on how to fix it
Replies: 11
Views: 1831

Re: APC40 Fader Response messed up..? Any ideas on how to fix it

Ok, did some research. This site sells replacements. I called them up and they said that this happens all the time and this part is all you need to fix a faulty fader:

http://www.mpcstuff.com/mpc-slider-post-switch.html

$15
by digitalrust
Thu Jun 16, 2011 7:20 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: APC40 Fader Response messed up..? Any ideas on how to fix it
Replies: 11
Views: 1831

Re: APC40 Fader Response messed up..? Any ideas on how to fix it

I just started having this issue as well with volume fader 4. It's only sending cc values 0-8 while every other fader works normally sending 0-127. After I moved the fader and let it rest for a few seconds it will send out a few more cc's. Sucks.

Did anyone else ever get this resolved?
by digitalrust
Sun Apr 24, 2011 8:29 pm
Forum: Live 8.3.x Beta
Topic: Erroneous "cannot locate plugin" errors still occurring
Replies: 15
Views: 5529

Re: Erroneous "cannot locate plugin" errors still occurring

I've been getting this as well and in my experience, live's not seeing the audio unit plugins. i go into preferences and toggle "Use Audio Units" and then it works again.
by digitalrust
Thu Feb 17, 2011 10:33 pm
Forum: Feature Wishlist
Topic: Automation lanes, automation clips, and note lanes
Replies: 2
Views: 457

Re: Automation lanes, automation clips, and note lanes

+1 for automation clips. Reason's implementation is the best of any daw.
by digitalrust
Sun Jan 09, 2011 2:31 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: LFOs awful on sampler + auto filter (especially for bass)
Replies: 15
Views: 1870

Re: LFOs awful on sampler + auto filter (especially for bass)

I just thought I'd chime back in on this because I've been using sampler a lot more and this problem still persists. I did however find a workaround. If you modulate the resonance with a ramp (just slightly say over 4 bars or whatever) then the filter stops squeaking. Here's a project showing this: ...
by digitalrust
Mon Oct 04, 2010 5:04 pm
Forum: Tips & Tricks
Topic: Control selected track \w keyboard shortcuts
Replies: 456
Views: 105838

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

This script is awesome. I've been searching for ages for something like this. Well done. One feature I would love to see would be in the ability to nudge/move clips in arrangement view by the current grid amount. Is that possible? Also, I have been trying to get the CCs working with a remote25 but c...
by digitalrust
Thu Sep 30, 2010 12:36 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Keyboard shortcut to move clips in arrangement?
Replies: 0
Views: 246

Keyboard shortcut to move clips in arrangement?

Is there any way to move a clip in the arrangement view with a keyboard shortcut?

I've tried every combination of modifiers and the arrow keys but nothing works.
by digitalrust
Mon Apr 05, 2010 8:01 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: IPad controller apps (list them!)
Replies: 36
Views: 6029

Re: IPad controller apps (list them!)

I got touchosc, osculator, and live running today on the iPad and it rocks. Super easy to setup and customize. As stated above, the latency isn't bad either.
by digitalrust
Mon Apr 05, 2010 7:58 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Any iPad owners out there?
Replies: 24
Views: 3889

Re: Any iPad owners out there?

Agreed. Bought an iPad and I just set up touchosc, osculator, and live. Omfg. It works suprisingly well. The latency is negligible if you create a network on your laptop.

This combo alone is worth it for me. Studio mixer, drum controller, clip launcher, etc, etc, etc. It rocks.