Search found 227 matches

by Naive Teen Idol
Sat Apr 12, 2014 3:10 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Waldorf Edition won't permanently activate on Mac/Live 9.1.1
Replies: 6
Views: 1525

Re: Waldorf Edition won't permanently activate on Mac/Live 9.1.1

I am having this problem as well ... and on top of that, Ableton is not recognizing the VST versions of these plug-ins at all. Anyone else finding this problem?
by Naive Teen Idol
Wed Aug 10, 2011 6:22 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Modified instant mapping for UC-33e
Replies: 16
Views: 4281

Re: Modified instant mapping for UC-33e

Thx! I will def try this out!

Is there a benefit do you think to not doing MackieControl/BCR-type stuff?
by Naive Teen Idol
Mon Aug 08, 2011 1:19 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Modified instant mapping for UC-33e
Replies: 16
Views: 4281

Re: Modified instant mapping for UC-33e

Any chance you could upload this again? This is just what I was looking for to keep this thing in my rig...
by Naive Teen Idol
Tue Sep 08, 2009 6:44 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Another Boring Dithering Problem
Replies: 0
Views: 247

Another Boring Dithering Problem

Ok, so I just recorded a song in 24-bit, with two Reaktor FX plug-ins. It's pretty dense and rhythmic. When I try to mix it down to 16-bit, I'm getting all sorts of pumping and so forth that I assume is a result of the program failing to dither properly. This may be taken care of in Live 7 and 8, bu...
by Naive Teen Idol
Thu Mar 05, 2009 7:18 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: TimewARP2600 ADSR Bug related to Live
Replies: 8
Views: 565

Re: TimewARP2600 ADSR Bug related to Live

That was what Jim told me originally. I don't doubt that it's confusing the exponential and linear issue. But the thing is what he's suggesting is for MIDI assignment, not Automap.

Is Jim suggesting that if you hold control-key as you twiddle that it won't do that?
by Naive Teen Idol
Wed Mar 04, 2009 8:50 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: TimewARP2600 ADSR Bug related to Live
Replies: 8
Views: 565

Re: TimewARP2600 ADSR Bug related to Live

I have the same problem. If I'm correct, it's not just ADSR, but several other parameters as well. I did tell Jim at WayOutWare about it, and just mentioned it again to him recently. I discovered it in Automap, but never noticed whether the problem was there via MIDI. It's too bad, b/c TimewARP with...
by Naive Teen Idol
Sun Feb 22, 2009 3:21 pm
Forum: Tips & Tricks
Topic: ReMOTE SL Tips & Tricks
Replies: 17
Views: 8423

Re: ReMOTE SL Tips & Tricks

This is incredibly useful -- thanks, blinkeye, for bringing these all together. Being able to scroll the templates is particularly clutch. Also, given Live's 128 parameter limitation and not recording automation data in clips, I particularly like the suggestion to use MIDI CC templates. I do have on...
by Naive Teen Idol
Thu Feb 19, 2009 4:00 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: The Novation Remote SL Ableton Template Lag
Replies: 2
Views: 496

Nope ive got the remote zero sl sometimes it load immediately and sometimes when you switch to another template and then back to template 40 (the ableton sequencer automap template) it takes a few secs to load. I dont mind waiting a few seconds as long as everything works. I agree -- but it does se...
by Naive Teen Idol
Wed Feb 18, 2009 5:11 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: The Novation Remote SL Ableton Template Lag
Replies: 2
Views: 496

The Novation Remote SL Ableton Template Lag

I'm enjoying the new life this thread is giving me with using my Remote SL with Ableton and my plugins.

But has anyone figured out how to get it not to say "Ableton ***WAIT***" for 3-5 seconds every time you switch to the Live template with Automap?
by Naive Teen Idol
Mon Feb 16, 2009 10:17 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Reason 4 Not Playing Back MIDI Sent from Live 6
Replies: 3
Views: 794

Sorry, I think I wasn't being clear. It's not that I don't get audio. It's that Live isn't sending MIDI to Reason on playback. If I record the MIDI in Reason and play it back into Live via a return track, it works fine. But if I record the MIDI into Live and send the MIDI Out to Reason and <Instrume...
by Naive Teen Idol
Mon Feb 16, 2009 1:52 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Reason 4 Not Playing Back MIDI Sent from Live 6
Replies: 3
Views: 794

Reason 4 Not Playing Back MIDI Sent from Live 6

Has anyone else had this problem? If I record a MIDI track in Live 6.10 and send the MIDI to an instrument in Reason via Rewire, it just doesn't play? It's weird b/c when I arm the track in Live, Reason plays fine. It's just that the clip/track won't during playback.

Anyone?
by Naive Teen Idol
Sat Feb 14, 2009 9:35 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Novation Remote SL users : switching templates?
Replies: 4
Views: 881

I have a delay with "Ableton ***Wait***" myself. Does anyone know what this is? It's not fatal -- only about three seconds or so at most -- but annoying...
by Naive Teen Idol
Mon Jul 07, 2008 7:42 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: the Prince sound
Replies: 9
Views: 993

FWIW, it's not LinnDrum, but the LM-1. The LinnDrum was the LM-2...
by Naive Teen Idol
Sun Jul 06, 2008 4:48 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: You Were A Live 6 Owner and...
Replies: 16
Views: 1946

You Were A Live 6 Owner and...

Have you upgraded?
by Naive Teen Idol
Sat Jul 05, 2008 5:35 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Any Way To Get Around the 128 Para. Automation Limitation?
Replies: 22
Views: 2810

As I said at the outset, part of me thinks for the VST's I have for which I need to control more than 128 parameters I should just create MIDI templates for. Yes, that's not Automap and isn't a two-way conversation. But the Remote SL still wins out over others b/c it has LCD screens with parameters ...