Search found 43 matches

by igneous
Thu Jan 17, 2019 9:47 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Ableton 9 + RME Babyface + OSX 10.10 = CRACKLES!
Replies: 17
Views: 2137

Re: Ableton 9 + RME Babyface + OSX 10.10 = CRACKLES!

Hey again–following up. This problem has persisted for me, with Ableton 10 and macOs Mojave 10.14.2, and even getting a new Macbook Pro. Stromkraft, I appreciate your thorough response and advice. I reinstalled my system onto another laptop a few months ago, but I just used a TimeMachine backup (as ...
by igneous
Fri Oct 12, 2018 6:25 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Solo button 10.04 bug?
Replies: 4
Views: 452

Solo button 10.04 bug?

I can't get my tracks to un-solo, they're either fully solo'd or they are half solo'd. This is behavior that I know is common for group tracks, but my tracks aren't in groups. Any thoughts?

https://youtu.be/BSwPHUo2Jto
by igneous
Thu Apr 12, 2018 6:28 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Live 9 MIDI CC automation in arrangement window (Reason 6)
Replies: 11
Views: 1474

Re: Live 9 MIDI CC automation in arrangement window (Reason 6)

Bump. I work with the EW Hollywood Orchestra VST, and all the dynamics of the instruments are controlled with MIDI CCs. Constantly leaving arrangement view to change CC parameters in the clip view really slows down my workflow, especially because I'm needing to go through the drop-down menu of CC pa...
by igneous
Sun Apr 01, 2018 7:03 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Sometimes my VST stop playing randomly
Replies: 4
Views: 385

Re: Sometimes my VST stop playing randomly

Hey, thanks for the response! I'm on a 2012 Macbook Pro, OSX 10.13.3, 2.5GHz i5, and 8GB Ram, and a Babyface interface. Using EW Hollywood libraries. I'm just curious if this is common: for entire VST tracks to simply drop out when the CPU usage reaches 30 or 40%. And how I might prevent it from hap...
by igneous
Sat Mar 31, 2018 5:11 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Sometimes my VST stop playing randomly
Replies: 4
Views: 385

Sometimes my VST stop playing randomly

Hi all–I've just started working with bigger sets made of of VST tracks (in this case the Play VST, by EastWest). I'm a relatively new VST user, but have been loving the new sounds. Funny problem–tonight I'm working with a big set, about 10 VST tracks (orchestral instruments each) and 15 audio track...
by igneous
Wed Mar 21, 2018 8:14 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: VIDEO EXPORT PROBLEM
Replies: 19
Views: 3353

Re: VIDEO EXPORT PROBLEM

I am having this same problem in Live 10.01
by igneous
Fri Nov 03, 2017 11:56 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: 10 is announced!
Replies: 247
Views: 18069

Re: 10 is announced!

+1 for MPE shock. The seaboard RISE has tons of Max support, but trying to get it to halfway work in a M4L patch with workarounds was ultimately a most frustrating and disappointing experience. A bit sad that MPE support isn't included in Live 10.0
by igneous
Fri Nov 03, 2017 4:14 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Ableton 9 + RME Babyface + OSX 10.10 = CRACKLES!
Replies: 17
Views: 2137

Re: Ableton 9 + RME Babyface + OSX 10.10 = CRACKLES!

Hey @Stromkraft or anyone else, do you have any advice/links on doing a clean install? I have a mac, and am wondering if you used TimeMachine to drag in all the old files (music, photos, videos, etc) from the old system into the new OSX? And then I suppose redownloading all the apps? Some apps I got...
by igneous
Thu Nov 02, 2017 7:02 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: 10 is announced!
Replies: 247
Views: 18069

Re: 10 is announced!

I signed up for the beta program and pre-ordered live 10, but still the only available beta for me on centercode is Live 9 :(
by igneous
Wed Nov 01, 2017 9:56 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Ableton 9 + RME Babyface + OSX 10.10 = CRACKLES!
Replies: 17
Views: 2137

Re: Ableton 9 + RME Babyface + OSX 10.10 = CRACKLES!

Appreciate the responses! @locojohn I've tried changing the buffer size. I like it at 64, and my computer should be plenty strong. Macbook Pro 2.5GHz i5 with 8GB RAM and SSD. Crackles with CPU usage at 5% is ridiculous, I think the problem lies elsewhere. @Stromkraft thanks for the prodding to updat...
by igneous
Mon Oct 30, 2017 8:02 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Ableton 9 + RME Babyface + OSX 10.10 = CRACKLES!
Replies: 17
Views: 2137

Ableton 9 + RME Babyface + OSX 10.10 = CRACKLES!

Hi all–just pointing out a debilitating glitch, and seeing if anyone is having similar problems. I get bad crackles every ~60 seconds when taking audio in through my RME Babyface to Ableton. It ruins my ability to do recording projects. I've dealt with it for years but can't anymore. -This happens e...
by igneous
Sun Mar 26, 2017 8:11 pm
Forum: Max For Live
Topic: [HOW-TO]workaround for sending and receiving 16MIDI channels
Replies: 23
Views: 7427

Re: [HOW-TO]workaround for sending and receiving 16MIDI channels

Julian it seems the link you provided doesn't work anymore.

The fact that Ableton forces M4L devices to use midichannel 1 has been a HUGE waste of my time as I tried to figure out what was wrong with my setup. I really appreciate your efforts to rectify this front.

-J
by igneous
Thu Apr 07, 2016 9:55 pm
Forum: Push discussion
Topic: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
Replies: 136
Views: 34722

Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!

Yeah I appreciate the info everyone. It's a shame the definitions were updated in this way--I certainly don't see any new mapping functionality in 9.6. I don't have coding skills, but if anyone feels up to updating this I'd certainly be grateful. Also I'm surprised I'm the first to comment on this--...
by igneous
Wed Apr 06, 2016 9:57 pm
Forum: Push discussion
Topic: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
Replies: 136
Views: 34722

Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!

Dang! Maybe we can put this in the first post then to let folks know? Could you possibly link to that workaround? I found the community mappings really game-changing, would be grateful to have them back.

edit: I've looked all over for the workaround but can't find it.
by igneous
Wed Apr 06, 2016 10:51 am
Forum: Push discussion
Topic: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
Replies: 136
Views: 34722

Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!

This, the main subject, doesn't work for me. It did before 9.5, but now when drop in the .py file and it converts to a .pyc file I get nothing when I boot live--no banks or user presets. I haven't tried Ubermap, perhaps I should? Any ideas?