Search found 14 matches

by armas
Wed Jun 10, 2020 9:07 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Cannot UNDO!!!! Only thing in undo is "Change Voice 1 Level"
Replies: 31
Views: 11858

Re: Cannot UNDO!!!! Only thing in undo is "Change Voice 1 Level"

IMO undo works. be more patient. a single action in Live can result in multiple actions being executed. especially things like max4Live devices, as I've read about in other threads. practice with undo. do ONE action then see how many undos it takes for each. it's usually just one but sometimes it t...
by armas
Wed Jun 10, 2020 8:58 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Live 10 Performance Test
Replies: 85
Views: 14959

Re: Live 10 Performance Test

1. Ableton Live CPU Meter % with the Live Set for the Lesson: 31% 2. Maximum number of playback tracks? 48 3. Laptop/Desktop? Make/Model? MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014) 4. Operating System? MacOS Catalina 10.15.5 5. Ableton Live version? Suite 10.1.14 6. CPU Make, Model, and Speed? 2,2 GHz ...
by armas
Tue Jun 09, 2020 5:42 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Cannot UNDO!!!! Only thing in undo is "Change Voice 1 Level"
Replies: 31
Views: 11858

Re: Cannot UNDO!!!! Only thing in undo is "Change Voice 1 Level"

Hi everyone, hijacking this thread too. I have noticed that undo is not working. For example if I resize my track clip size or cut it it does not undo it. It works very randomly. Any idea what is causing this? Will file a support ticker for this too. It started failing after the latest update from A...
by armas
Sat Jun 06, 2020 6:55 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Live 10 Performance Test
Replies: 85
Views: 14959

Re: Live 10 Performance Test

[jur] wrote:
Fri Jun 05, 2020 11:14 pm
Actually this point relates to the CPU meter when running only the demo set, i.e before duplicating the tracks to push your machine.
Ah true, sorry I misunderstood it. Will run it again and update accordingly when I get back to the studio. Thanks for correcting me. :)
by armas
Fri Jun 05, 2020 10:29 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Live 10 Performance Test
Replies: 85
Views: 14959

Re: Live 10 Performance Test

[jur] wrote:
Fri Jun 05, 2020 3:14 am
armas wrote:
Thu Jun 04, 2020 1:46 pm
1. Ableton Live CPU Meter % with the Live Set for the Lesson. 107% max.
Where is your typo here?
No typo, that is what I get in the top right cpu performance when playing the tracks. Something wrong with my mini?
by armas
Thu Jun 04, 2020 1:46 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Live 10 Performance Test
Replies: 85
Views: 14959

Re: Live 10 Performance Test

1. Ableton Live CPU Meter % with the Live Set for the Lesson. 21% max. 2. Maximum number of playback tracks? 272 (17 groups of 16 tracks) 3. Laptop/Desktop? Make/Model? 2018 Mac Mini 4. Operating System? 10.15.5 5. Ableton Live version? 10.1.14 Suite 6. CPU Make, Model, and Speed? 3,2 GHz 6-Core Int...
by armas
Mon Oct 21, 2019 4:52 am
Forum: The Lounge
Topic: New Apple machine with 8th Gen i7 (Mac mini) running badly (UPDATE: Possible Fix)
Replies: 43
Views: 18750

Re: New Apple machine with 8th Gen i7 (Mac mini) running badly (UPDATE: Possible Fix)

OK thanks for the info. I tried that fps trick mentioned in another topic by setting the -MaxFpsMac=15 string to options.txt but the problem remained. I got eGPU (Razer Core X + Sapphire Radeon Vega 56) to test and all the problems went away with it. By all means, it should not be like this that one...
by armas
Fri Oct 18, 2019 5:33 am
Forum: The Lounge
Topic: New Apple machine with 8th Gen i7 (Mac mini) running badly (UPDATE: Possible Fix)
Replies: 43
Views: 18750

Re: New Apple machine with 8th Gen i7 (Mac mini) running badly (UPDATE: Possible Fix)

Hi everyone, so happy to found this thread. I was going nuts with my new mac mini 2018 and it's crackling and popping audio and high cpu load. I was thinking my RME UFX II was faulty or there was something else weird going on. I have 3.2GHz 6-core Core i7 with 32gb of RAM. I have also older MPB 2014...
by armas
Fri Jun 28, 2019 5:13 pm
Forum: For Sale / Wanted
Topic: FOR SALE: D16 Plugins (Nepheton, Phoscyon, Toraverb 2, Tekturon, Devastor 2)
Replies: 0
Views: 2081

FOR SALE: D16 Plugins (Nepheton, Phoscyon, Toraverb 2, Tekturon, Devastor 2)

Hi all, I'm selling my D16 plugins as I am no longer using them (moved to using alternative hw gear). The plugins are wonderful and I'm looking a good home for them: Nepheton (drum machine): https://d16.pl/nepheton Phoscyon (tb 303 clone): https://d16.pl/phoscyon Toraverb 2 (reverb): https://d16.pl/...
by armas
Sat Apr 07, 2018 6:36 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Playback latency
Replies: 31
Views: 13081

Re: Playback latency

However new projects made in Ableton 10create playback latency. Weird. So a new largely empty project has high latency for no apparent reason? empty project does not have latency - as mentioned, the reason most likely is the plugins used from wich I have hooked on Massive, iZotope Ozone 8 and then ...
by armas
Wed Apr 04, 2018 5:31 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Playback latency
Replies: 31
Views: 13081

Re: Playback latency

does the lag happen every time you stop/start the transport, or only sometimes? everytime and constantly throughout the track. I tested by lowering the buffer to 256 and it does help but then naturally starts causing audio jittering due Ableton 10 is a hog compared to Ableton 9. Is there any other ...
by armas
Wed Apr 04, 2018 4:44 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Playback latency
Replies: 31
Views: 13081

Re: Playback latency

Hi all, sorry forgot to mention my setup - I have latest version of Ableton 10 running in MB Pro Mid 2014 with 2,2MHz i7 and 16GM or RAM and built-in soundcard with latest version of High Sierra. Currently used Sample rate is 48k, buffer 1024 samples and driver error compensation 0ms. I could use Ab...
by armas
Tue Apr 03, 2018 8:51 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Playback latency
Replies: 31
Views: 13081

Playback latency

Hi all,

I have this weird issue with Ableton 10 when I press spacebar to playback my arrangement; the actual audio is coming out about 1 second later compared to the actual sample positioning. Any idea what might be causing this?
by armas
Thu Feb 15, 2018 6:25 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: CPU usage in Live 10
Replies: 306
Views: 88895

Re: CPU usage in Live 10

Hi all, another one here suffering from glitches and artefacts due heavy CPU. After installing Live 10 my CPU is ranging around 30% in idle (no tracks or anything playing). Increasing buffer size to the max won't help. With Live 9 I had no trouble at all. I have reported a ticket to Ableton they rep...