Search found 711 matches

by lapieuvre
Mon Feb 24, 2020 3:46 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: using 2 macbooks with Live
Replies: 5
Views: 1160

Re: using 2 macbooks with Live

I do this all the time.

You would need a mio4 to split the midi to the 2 computers, then if one crash, you turn up the volume of the second computer, et voila! You are redundant

Our if you want to use 2 different sessions using two computers, just use link. That's what link is all about.
by lapieuvre
Sat Oct 12, 2019 7:45 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: How to extract tempo from a warped clip in Leader mode
Replies: 0
Views: 544

How to extract tempo from a warped clip in Leader mode

How to extract tempo from a warped clip in Leader mode?

Right now I can see the tempo grayed out, and the clip playing at different tempos from my my warp markers.

I would like this grayed out tempo map to become the official tempo of the song.

Thanks
by lapieuvre
Thu Oct 03, 2019 7:46 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Crash on video export in Live 10
Replies: 7
Views: 2072

Re: Crash on video export in Live 10 [Solved]

Version 10.1.2 for fixes video export issues!

The Catalina OS update forced Ableton to write 64 bits video codecs for Live, which will come in the 10.1.2 version. I tested the beta, and video exporting is much simpler, faster, and of higher quality.

Better late than never!

Thank you Ableton
by lapieuvre
Thu Sep 26, 2019 8:44 pm
Forum: The Lounge
Topic: Direct Experiences: Ryzen 3900X or i9 9900K?
Replies: 3
Views: 1639

Re: Direct Experiences: Ryzen 3900X or i9 9900K?

Following this. I am interested as I plan to build a PC soon, and thinking of getting a Ryzen Processor.

Could they be that bad for DAW? I don't think so
by lapieuvre
Fri Sep 20, 2019 1:13 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Undo Update clips and devices with changed media files
Replies: 7
Views: 1282

Re: Undo Update clips and devices with changed media files

Got the same problem with Live 10.1 suite...

Undo becomes useless, it's frustrating. On my side I use M4L devices.

Any ideas since 2013?

OSX 10.14.6
16gigs Ram
MBP 2018 core i9
by lapieuvre
Fri Jun 14, 2019 7:31 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: midi import problem
Replies: 2
Views: 911

Re: midi import problem

Did you try renaming the midi file to another name?
by lapieuvre
Sat Dec 01, 2018 3:42 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Ableton compressor bug???
Replies: 7
Views: 516

Re: Ableton compressor bug???

I had some strange behaviors yesterday, and a restart fixed it. Maybe it's just that. On my side it was this: I hit record, pressed play and nothing recorded! I mean no clip creation while recording... very strange. The track was armed... I had the computer running for 2 full days, so I restarted an...
by lapieuvre
Thu Nov 29, 2018 4:45 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: What's up with 'A' Automation Mode shortcut?
Replies: 1
Views: 200

What's up with 'A' Automation Mode shortcut?

Hi I have a french keyboard, and in the past I had an issue that I thought I could resolve using App Shortcut in System Preferences: Opt-Cmd-L Not toggling Detail view But app shortcuts doesn't fix it if I change the shortcut for example to Opt-Cmd-K Now with Live 10 a second issue appears: only cap...
by lapieuvre
Thu Oct 25, 2018 8:37 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: No more recover your work?
Replies: 4
Views: 378

Re: No more recover your work?

Thanks for the hint, and I think it explains what happened. When I crashed and reopened, it updated to version 10.0.5 So In the explanation from justanametouse I saw that the file was there in the 10.0.5 folder but was corrupt... I was just unlucky for this time. Anyways I re-recorded my stuff today...
by lapieuvre
Thu Oct 25, 2018 12:00 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: No more recover your work?
Replies: 4
Views: 378

No more recover your work?

Hi, I just crashed with Live 10.0.4, I was editing modulation cc while music was playing, and Live crashed. No worries, reopen Live and recover my work... euh, it didn't ask to recover... so I lost my whole afternoon of work (Yes I know, why didn't I save before?) It's an old habit that Live 9 loses...
by lapieuvre
Mon Oct 22, 2018 4:46 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: [SOLVED!] Solution to Fix opt-Cmd-L shortcut in Live
Replies: 0
Views: 169

[SOLVED!] Solution to Fix opt-Cmd-L shortcut in Live

It was very simple, I wonder why I didn't think of this earlier. The broken Opt-cmd-L shortcut on french keyboards can be fixed this way: Open System Preferences-> Keyboard -> Shortcuts and add a shortcut for Show/Hide Detail View and put something like opt-cmd-K Voilà! You can have a shortcut for d...
by lapieuvre
Fri Oct 12, 2018 1:24 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Apollo Twin duo Recording Problems
Replies: 2
Views: 313

Re: Apollo Twin duo Recording Problems

Make sure you solo the midi track you want to record, not to hear the other midi that is sent to your Ju-06

And for the Apollo Twin duo, I had to read the manual in order to use it properly. I suggest you do the same
by lapieuvre
Fri Oct 12, 2018 12:41 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Live 10.0.4 and Play issue
Replies: 2
Views: 312

Re: Live 10.0.4 and Play issue

It's like kontakt player, but it's made by EastWest. It's their engine to play their sound libraries.
by lapieuvre
Thu Oct 11, 2018 4:14 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Video Export not working?
Replies: 2
Views: 384

Re: Video Export not working?

Please say if you use OSX or Windows I can't render video since january 2014 on OSX, and Ableton can't resolve the issue due to the quicktime codec that does not work in 64bits. Workaround: keep a 32 bits version of Live ( Ikeep Live 9 32 bits) render the audio of your project, open Live 32 bits and...
by lapieuvre
Wed Oct 10, 2018 11:06 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Live 10.0.4 and Play issue
Replies: 2
Views: 312

Live 10.0.4 and Play issue

Hi
I Use Play 5.0.6 in Live 10.0.4.

Osx 10.13.6

Play stops playing after 2 minutes of use. Restarted Live many times... same issue

Anyone else with the same issue?

Thanks