Search found 50 matches

by 12ax7heaven
Fri Apr 03, 2015 7:19 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Sync Korg SQ-1 to Ableton - Please help
Replies: 5
Views: 3662

Re: Sync Korg SQ-1 to Ableton - Please help

Ahh, so maybe two way communication is not supported. Perhaps worth a suggestion to Korg as it seems like a nice idea to have save an extra interface/cable.
by 12ax7heaven
Fri Apr 03, 2015 2:22 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Sync Korg SQ-1 to Ableton - Please help
Replies: 5
Views: 3662

Re: Sync Korg SQ-1 to Ableton - Please help

This is on similar subject but different. Does anyone know if it possible for Live to send tempo to the SQ-1 while the SQ-1 sends a sequence to Live BOTH over USB at the same time? It seems like it wants to do one or the other but maybe I'm missing something straight forward.
by 12ax7heaven
Mon Feb 16, 2009 9:02 am
Forum: Live 8 Beta -- done --
Topic: [awi] 8.0b10 Looper Clicks
Replies: 1
Views: 314

[awi] 8.0b10 Looper Clicks

So I have been hearing these intermittant ticks/clicks when using the Looper on seemingly smooth loops when going form forward to reverse or vice versa. What is weird is that it does not seem to be part of the loop and will sometimes stop if you leave it going in one direction for a bar or two. I am...
by 12ax7heaven
Sun Feb 08, 2009 8:48 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Guitar players, spew your wisdom on tone here
Replies: 61
Views: 6584

I'll second the vote for the Axe Fx. Also if you are looking at small tube amps you might consider one by a fellow named Stephenson called the Stage Hog. in my opinion a little more featured than the Nano and has the advantage that you can run it without a load. cheers http://www.stephensonamps.com/...
by 12ax7heaven
Thu Feb 05, 2009 7:52 am
Forum: Live 8 Beta -- done --
Topic: [amo] Looper does not fade away in play mode
Replies: 6
Views: 806

And another little workaround, Add an effect rack. Put two Utility Effects in the rack add the Looper to one of these. Map the Gain in each Utility to a macro. Reverse the Min/Max of one of the Gains. Now when you toggle the Macro volume should go up on one Utility and down on the other. Now you onl...
by 12ax7heaven
Thu Feb 05, 2009 7:30 am
Forum: Live 8 Beta -- done --
Topic: [amo] Looper does not fade away in play mode
Replies: 6
Views: 806

So I think I understand what you are asking for but I can't think of any looper that really allows this. The only workaround I can think of is to put the Looper on a return leave it in record mode and toggle the send to the looper on and off. This seems to do what you might be thinking,
cheers
by 12ax7heaven
Fri Jan 30, 2009 9:29 pm
Forum: Live 8 Beta -- done --
Topic: [frs]Looper white noise bug
Replies: 8
Views: 940

On 8.0b5 it doesn't seem to do this on Intel Macbook but does still on a G5
by 12ax7heaven
Thu Jan 29, 2009 6:42 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Looping pads and drones
Replies: 17
Views: 3349

Can you tell us more about your setup? If you are using effects (like delay) pre-record one trick is to put the effect after your Audio input so that the trails aren't cut off. Especially if these are washy sounds since most likely your instrument itself is not the thing with the long tail (unless y...
by 12ax7heaven
Tue Jan 27, 2009 6:22 pm
Forum: Live 8 Beta -- done --
Topic: [frs]Looper white noise bug
Replies: 8
Views: 940

So i have sent an email with the four files that seemed to be at the root of the project folder (gmail would not let me attach the project)
by 12ax7heaven
Tue Jan 27, 2009 6:10 pm
Forum: Live 8 Beta -- done --
Topic: [frs]Looper white noise bug
Replies: 8
Views: 940

I will give it a go. Do you want me to try to send and audio clip in the set that shows it as well?
by 12ax7heaven
Tue Jan 27, 2009 3:43 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Music Movies Recommendations
Replies: 81
Views: 5467

Tapeheads.

Silly as shit but a lot of fun.
by 12ax7heaven
Tue Jan 27, 2009 3:28 am
Forum: Live 8 Beta -- done --
Topic: [frs]Looper white noise bug
Replies: 8
Views: 940

Also for me it doesn't seem to matter what I send the Looper. It is like it is doubling in volume each time until it is digital white noise. Tried Analog, Operator, Electric, and even just Vinyl Distortion on its own.
by 12ax7heaven
Tue Jan 27, 2009 3:06 am
Forum: Live 8 Beta -- done --
Topic: [frs]Looper white noise bug
Replies: 8
Views: 940

Okay so this still seems to be present 8.0b4. It occurs even with just the default Analog Preset and the Looper on its track or a return.
by 12ax7heaven
Sun Jan 25, 2009 7:25 pm
Forum: Live 8 Beta -- done --
Topic: [frs]Looper white noise bug
Replies: 8
Views: 940

[frs]Looper white noise bug

Okay so I have Looper on Return A with an instance of Analog (Arp/Ping Pong/Simple Delay/ Frequency Shifter/Mutiband dynamics/Compressor) on track 2 sending Looper a sort sequence. I record with looper. When Looper plays back I get a VERY loud white noise as part of the loop. If I use the Drag Me to...
by 12ax7heaven
Mon Jan 19, 2009 10:59 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Why don't they remake cult instruments?
Replies: 48
Views: 3972

Actually the truth isn't all that interesting. Roland/Boss have a policy where by they will continue to make something as long as it sells (hence the DS-1 is still in production). Once they discontinue something they will not as corporate policy reissue it no matter how many requests they get. Sad r...