Search found 16 matches

by morpheus555
Thu Jun 27, 2019 5:37 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Automating Sinpler's playback modes
Replies: 2
Views: 1509

Re: Automating Sinpler's playback modes

That it's roughly what i did - adding a separate track for that one bit of sound. Thanks for the input!
by morpheus555
Thu Jun 20, 2019 9:24 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Automating Sinpler's playback modes
Replies: 2
Views: 1509

Automating Sinpler's playback modes

I'm trying to get simpler to play back a bunch of vocal slices in Poly mode, but then for the final note to switch to Thru so the entire sample is played. There seems to be no way of automating that. I couldn't get it to live-record me manually changing the setting either. Ultimately i just added a ...
by morpheus555
Mon May 27, 2019 2:15 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Struggling with drum rack hot swap
Replies: 0
Views: 128

Struggling with drum rack hot swap

I suspect I'm missing a basic piece of information here. I've programmed a simple drum track using the 808 kit. I try using hotswap on the pad button for the kick, intending on bringing in the 909 kick instead. Live brings up a list of kicks, i select what i think is the basic 909 kick. But instead ...
by morpheus555
Fri May 03, 2019 12:49 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Back making music after a long break = some questions.
Replies: 3
Views: 264

Re: Back making music after a long break = some questions.

I am by no means an expert, but Live 10 has a lot of user-interface improvements and a few pretty cool instruments. I have Live 7 on my old desktop, and it runs like crap on that computer. I feel that as software gets long in the tooth, and operating systems keep getting updated, you're more and mor...
by morpheus555
Fri May 03, 2019 12:15 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Am I conceptually missing the boat on warping?
Replies: 4
Views: 309

Re: Am I conceptually missing the boat on warping?

Thank you very much for this response - it's been quite helpful. I rolled up my sleeves and went to work. What I found is Live kept thinking the clips were 136 bpm, not 120 as I thought. I just stuck with it until I had stuff sounding right. Later I double checked my Circuit, and sure enough the tem...
by morpheus555
Thu May 02, 2019 1:05 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Am I conceptually missing the boat on warping?
Replies: 4
Views: 309

Am I conceptually missing the boat on warping?

Here's my situation: I used my Novation Circuit to sequence 2 other synths, then direct recorded the audio of all 3 into Ableton. I did not have the circuit midi synced to Ableton, because I'm still learning and I did it wrong. However, the tempo of the song I recorded should be a consistent 60 bpm,...
by morpheus555
Sun Apr 28, 2019 11:01 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Audio interface conundrum
Replies: 4
Views: 253

Re: Audio interface conundrum

Just TS cables. Guitar fx pedals work fine as long as you don't crank the synth's volume.
by morpheus555
Thu Apr 25, 2019 9:49 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Audio interface conundrum
Replies: 4
Views: 253

Re: Audio interface conundrum

I am. The software faders default to most of the way up. I can crank them the rest of the way but it seems to make little impact. My korg minilogue, for example, runs in at about -20 db with the volume on the synth cranked. I have an outboard compressor pedal (for guitar) in between. That helps a lo...
by morpheus555
Thu Apr 25, 2019 6:59 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Audio interface conundrum
Replies: 4
Views: 253

Audio interface conundrum

Hello everyone. I apologize for posting a question i suspect is already answered in here, but I'm on a slight time crunch. I recently purchased a Focusrite 18i8 so I could simultaneously record a handful of hardware synths. But what I've found is the 4 line-ins on the back are fixed gain, and I can'...
by morpheus555
Tue Dec 09, 2008 6:55 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: bizarre feedback using live 7 tube distortion effect
Replies: 13
Views: 1404

The Alesis IO2 doesn't have a high-Z input. As far as I can tell.

It's just guitar tracks that generate the feedback. I can stack the same effect on any midi track and not have any problems.
by morpheus555
Tue Dec 09, 2008 5:53 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: bizarre feedback using live 7 tube distortion effect
Replies: 13
Views: 1404

I'm using an old Alesis IO2 that I got for free. It's about as unfancy as you get, but seems to work ok most of the time.
by morpheus555
Tue Dec 09, 2008 1:12 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: bizarre feedback using live 7 tube distortion effect
Replies: 13
Views: 1404

Um, is there an actual, live guitar being amped when this feedback occurs... or do you just get a feedbacky-sound on the guitar tracks? if the latter, you gotta turn down the input gain i imagine. This is the guitar plugged right into the computer. I'm pretty sure I have the gain fairly cranked bec...
by morpheus555
Mon Dec 08, 2008 7:29 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: bizarre feedback using live 7 tube distortion effect
Replies: 13
Views: 1404

bizarre feedback using live 7 tube distortion effect

Hello folks. I'm having an issue where if I have 2 seperate guitar tracks with, for example, the 'tube distortion' effect on it, I will get this strange shrieky feedback during playback. I'll get this with any setting on the tube distortion effect. But if I use my own distortion from a stompbox or a...
by morpheus555
Sat Nov 15, 2008 9:04 pm
Forum: Tips & Tricks
Topic: I can't make simpler play a sound...
Replies: 3
Views: 1527

Eh? I need another clip to trigger it? Sorry, I really have no clue how the simpler instrument works.

Yes, the tarck appears be to armed, but the bars that would indicate sound is being played on the simpler track don't light up.
by morpheus555
Sat Nov 15, 2008 7:37 am
Forum: Tips & Tricks
Topic: I can't make simpler play a sound...
Replies: 3
Views: 1527

I can't make simpler play a sound...

I've read the manual, followed the tutorial, watched some youtube clips, but I cannot figure out how to make Simpler actually PLAY a sample once it's loaded. I'm doing this from Session view. Every other track I throw in there plays normally, but the audio in Simpler is toally silent no matter what ...