Search found 62 matches

by DrTroutHair
Tue Jul 23, 2019 2:54 pm
Forum: Max For Live
Topic: CV Tools and Basimilus Iteritas Alter
Replies: 0
Views: 758

CV Tools and Basimilus Iteritas Alter

Hey folks, Anyone got the Calibrate function in CV Tools working with Noise Engineering's BIA? The problem lies with the CV tool only sending pitch CV to the oscillator being calibrated. BIA requires a trigger as well as the pitch. I've been manually triggering the BIA and I'm getting some results b...
by DrTroutHair
Sat Feb 03, 2018 12:16 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: External Audio Effects Loop
Replies: 1
Views: 657

External Audio Effects Loop

Hey folks, I've set up an external audio effects loop to a couple of moogerfoogers (RM and LPF). I've used an 'External Audio Effect' on an audio track called Foogers. All pretty straight forward except I'm not able to record the effect of the moogerfoogers - only the clean sound. The only way I can...
by DrTroutHair
Sat Jan 20, 2018 11:12 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Midi problems - Motu 828 and Ultralite
Replies: 7
Views: 1180

Re: Midi problems - Motu 828 and Ultralite

Wow! Discovered what I've done wrong. Lesson learned never patch up blind with a rack in place - always unmount and connect up when you can see the ports. Pg 7 of the Motu 828mk3 manual- rear panel pic has the Midi in/out the wrong way round. Therefore all this time Ive been trying to send midi down...
by DrTroutHair
Sat Jan 20, 2018 10:44 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Midi problems - Motu 828 and Ultralite
Replies: 7
Views: 1180

Re: Midi problems - Motu 828 and Ultralite

Tried that but there's no audio coming in.
Any other thoughts would be greatly appreciated.
by DrTroutHair
Sat Jan 20, 2018 12:32 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Midi problems - Motu 828 and Ultralite
Replies: 7
Views: 1180

Re: Midi problems - Motu 828 and Ultralite

Both Ableton and the 828 are indicating that midi is being transmitted. Unfortunately there are no midi indicators on the synths.
Indeed, I am receiving the audio back on the right channel and Ive got monitor on.
Thanks for getting back to me.
by DrTroutHair
Fri Jan 19, 2018 9:23 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Midi problems - Motu 828 and Ultralite
Replies: 7
Views: 1180

Midi problems - Motu 828 and Ultralite

Hey folks, I've a feeling I'm doing something fundamentally wrong and hope you point out what that is. My entire setup has been dismantled then set back up. Also my studio machine needed to be rebuilt. As a result I had to reinstall everything. Gear wise, I'm running a Hackintosh on High Sierra, wit...
by DrTroutHair
Mon Sep 05, 2016 7:59 am
Forum: Push discussion
Topic: pops when swapping channels on push 2
Replies: 4
Views: 1001

Re: pops when swapping channels on push 2

Thanks folks - I'll look into auto-arm etc.
Just to update though - after shutting down and rebooting a few hours later the effect wasn't there any more.
by DrTroutHair
Sat Sep 03, 2016 10:31 am
Forum: Push discussion
Topic: pops when swapping channels on push 2
Replies: 4
Views: 1001

pops when swapping channels on push 2

Hi Folks, As the title would suggest, I've a single pop or click coming through the monitors each time I swap tracks to make adjustments whilst audio is running. So if I tweak track one the on Push then select track 2 on Push I get a single pop. It coincides with the red square flashing to indicate ...
by DrTroutHair
Mon Apr 25, 2016 8:24 pm
Forum: Push discussion
Topic: Pitch automation on audio samples
Replies: 0
Views: 601

Pitch automation on audio samples

Hi Folks, Similar subject to previous posts but different issue. I record a lot of audio - guitars, synths etc. I tend to mess around with the pitch of the audio after its been recorded to get a warped tape style effect. That's something I'm having difficulty automating with Push 2. I've worked out ...
by DrTroutHair
Wed Mar 23, 2016 12:22 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Panning left and right into stereo space
Replies: 2
Views: 723

Re: Panning left and right into stereo space

Many thanks fishmonkey.
Your response is spot on. Exactly what I needed to know.
The Cee Lopez video complete with rack download is perfect.
I'm not too techy so its good to be able to grab something that already works.
by DrTroutHair
Wed Mar 23, 2016 10:45 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Panning left and right into stereo space
Replies: 2
Views: 723

Panning left and right into stereo space

I use a 14-track out board mixer which I send all my channels to, via a motu ultralite. I take a line out from the mixer back into Ableton via the ultralite as my mixed audio signal. I want to get rid of the mixer and purely use Ableton. I'm about to buy Push. The one thing I find really useful abou...
by DrTroutHair
Thu Nov 26, 2015 8:49 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Amplitube 4 Plugin not showing up in Ableton 9.5
Replies: 5
Views: 6521

Re: Amplitube 4 Plugin not showing up in Ableton 9.5

Problem solved! [jur] & XSIMan - Spot on. I'd downloaded the 32bit version of Ableton 9.5. After downloading and installing the 64bit version Amplitube 4 is now available as a Plugin. (Apart from my Waves plugins now disappearing but I don't use them so I'll cross that bridge at another point.) Than...
by DrTroutHair
Thu Nov 26, 2015 8:41 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Amplitube 4 Plugin not showing up in Ableton 9.5
Replies: 5
Views: 6521

Re: Amplitube 4 Plugin not showing up in Ableton 9.5

[jur] - thanks for your thoughts - you might have something there. I'll check that later. mrgrim3 - would rather not clean off 9.5 but I've a feeling that is where the problem lies, rather than Amplitube. If not [jur] then I'll uninstall/install. Will let you folks know how I get on. Thanks again fo...
by DrTroutHair
Wed Nov 25, 2015 9:37 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Amplitube 4 Plugin not showing up in Ableton 9.5
Replies: 5
Views: 6521

Amplitube 4 Plugin not showing up in Ableton 9.5

Weird. Just upgraded to 9.5. Also just upgraded from Amplitube 3 to 4. Everything is fine on my laptop. However on my tower Amp 4 is not showing up in the plugins folder. I've checked the library and the Amp 4 files are all there in the VST and Audio folders as well as the Amp 3 files. I've also 're...
by DrTroutHair
Thu Jul 19, 2012 8:47 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Live sampler presets NEVER release their memory even when...
Replies: 7
Views: 762

Re: Live sampler presets NEVER release their memory even when...

Aye. I'm using pretty substantial a Hackintosh to mix down and master my tunes. I've usually got between 4-8 instances of the guitar software Amplitube running (my old macbookpro could get 3 max then it crumbled). My CPU is running at around 20-25% but Ableton is regularly crashing out. Sometimes if...