Search found 19 matches

by Herman the German
Sat Oct 25, 2014 11:02 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Best "DRUMMER" plugins & ways to get live drummer beats
Replies: 15
Views: 2445

Re: Best "DRUMMER" plugins & ways to get live drummer beats

I am a Jamstix user for years now and can really recommend it. There must be a trial version, if I am not wrong, check it out. Sometimes you need to tame it a little, as it tends to overplay, but that's manageable. You can record its midi-output or drag it to a clip in Live and edit to your liking l...
by Herman the German
Wed Aug 20, 2014 5:06 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Logic Pro X Drummer Alternative
Replies: 3
Views: 2502

Re: Logic Pro X Drummer Alternative

Hi m.nash,

I suggest to try Jamstix (www.rayzoon.com).
There are some who don't like it (as always), but I can recommend it.

MDrummer by Meldaproduction might also be an option, but according to your list Jamstix should suit you better.

Greetz, Herman
by Herman the German
Sat Apr 12, 2014 6:18 am
Forum: Push discussion
Topic: Push not recognised 9.1.2
Replies: 15
Views: 2400

Re: Push not recognised 9.1.2

I have the same issue and even worse: all my controllers stopped working with Live9.1.2, ABLETON WHAT HAVE YOU DONE???
:evil: :evil: :evil:

Update: just realised that the Alphatrack is still working...
by Herman the German
Mon Mar 31, 2014 4:32 pm
Forum: Tips & Tricks
Topic: Non-drummer using ableton: Drums never sound human enough!
Replies: 18
Views: 4084

Re: Non-drummer using ableton: Drums never sound human enough!

Hi ThumbsDown,
have you already heard about Jamstix? If not, I would suggest to check this VSTi.
You can download a test version on http://www.rayzoon.com.

All the best
Herman
by Herman the German
Thu Feb 20, 2014 7:29 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Amplitube and T-RackS are not longer recognized by Live
Replies: 8
Views: 1812

Re: Amplitube and T-RackS are not longer recognized by Live

I assume you've tried the RESCAN in the OPTION->PREFERENCES->FILE FOLDER? I have SampleTank 2.1 and I had some trouble when I upgraded to 9.1 where my VST folder was empty. I think I solved the problem by holding the ALT/OPTION and then clicking RESCAN-- just RESCAN by itself didn't work. Try that ...
by Herman the German
Wed Feb 19, 2014 9:39 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Amplitube and T-RackS are not longer recognized by Live
Replies: 8
Views: 1812

Re: Amplitube and T-RackS are not longer recognized by Live

lvehon wrote:I have the free version of Amplitude and the separate t racks plugins and all are working fine on 9.1.1
Then -what the hell- is wrong on my system??? :evil:
by Herman the German
Wed Feb 19, 2014 6:07 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Amplitube and T-RackS are not longer recognized by Live
Replies: 8
Views: 1812

Amplitube and T-RackS are not longer recognized by Live

Has anyone else problems with the above mentioned plugins in Live? It already worked here with Live 9.0.x, but unfortunately I am not sure if it happened with the update that the plugins stopped working. I only realized a few days ago that they are not longer visible in the plugin-list and when I tr...
by Herman the German
Sun Jun 30, 2013 12:09 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Empty browser - here's what I found
Replies: 2
Views: 720

Empty browser - here's what I found

Just had an issue with the browser of Live 9 being empty, no sounds, no instruments, no FX, even my Live sets weren't visible. On my system (Windows 7) the reason was, that after crash the processes 'Ableton Live 9 Suite.exe' and 'Ableton Index. exe' were not terminated. Killing these processes in t...
by Herman the German
Mon May 13, 2013 7:18 pm
Forum: Max For Live
Topic: [SHARE] HarmoTools - A toolset for MIDI harmonization
Replies: 41
Views: 5044

Re: [SHARE] HarmoTools - A toolset for MIDI harmonization

Yes, still on 64bit, latest versions of Live and M4L, after updating yesterday to 9.0.4 it worked for a moment, so it's not a general problem with 64bit.
Maybe I did something wrong, but I can't figure out what it could be, but after I tried it again today it again didn't work.
by Herman the German
Mon May 13, 2013 4:01 pm
Forum: Max For Live
Topic: [SHARE] HarmoTools - A toolset for MIDI harmonization
Replies: 41
Views: 5044

Re: [SHARE] HarmoTools - A toolset for MIDI harmonization

It's me again, bad news.
Yesterday it worked, but today it's again not working. Don't know what I did wrong.
Most strange.
Maybe I will try to install the latest Live version again, if it let's me do that.
by Herman the German
Sun May 12, 2013 9:48 pm
Forum: Max For Live
Topic: [SHARE] HarmoTools - A toolset for MIDI harmonization
Replies: 41
Views: 5044

Re: [SHARE] HarmoTools - A toolset for MIDI harmonization

Hi Fabrizio,

just to inform you (and everyone else, who may be interested): I've updated to Live 9.0.4 and it works, hooray!
Thank you once more for your helpfulness.

Greetings
Herman
by Herman the German
Mon Apr 29, 2013 6:35 pm
Forum: Max For Live
Topic: [SHARE] HarmoTools - A toolset for MIDI harmonization
Replies: 41
Views: 5044

Re: [SHARE] HarmoTools - A toolset for MIDI harmonization

I have to thank you for your efforts and the support for these free devices.
Hope you can fix it someday.

Greetings
Herman
by Herman the German
Mon Apr 29, 2013 6:06 pm
Forum: Max For Live
Topic: [SHARE] HarmoTools - A toolset for MIDI harmonization
Replies: 41
Views: 5044

Re: [SHARE] HarmoTools - A toolset for MIDI harmonization

Yes, there is a Scale Device in the track. I'm on Windows 7 64-bit, running Live 9.0.2 with M4L 6.1.1 The current chain is HarmoChordFilter - Scale Device - Instrument Rack. I tried to put the Scale Device first in the Device pane, or the HarmoChordFilter first, saved and reopened the live set, pres...
by Herman the German
Mon Apr 29, 2013 4:00 pm
Forum: Max For Live
Topic: [SHARE] HarmoTools - A toolset for MIDI harmonization
Replies: 41
Views: 5044

Re: [SHARE] HarmoTools - A toolset for MIDI harmonization

Hi Fabrizio,

did a quick test: I can see now, that the scale is not locked, as the LED stays black.
The other LED right next to it is flashing red every few seconds, what is this indicating?

Greetings
Herman