Search found 459 matches

by tintala
Thu Apr 13, 2017 2:34 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: CONSTANT CRASHES -w-7 64 bit -9.7
Replies: 1
Views: 341

CONSTANT CRASHES -w-7 64 bit -9.7

I am on 9.7 , pc w-7 64 bit. 4790k cpu i7 4.0 ghz, . z97 A mb 32 gb ram. so my rig is more than sufficient to run Live with lots of fx. I do use alot of vst, but I have also bounced all of my tracks to audio. Live is till crashing badly, each time I hit play. I restart my computer each time, and bam...
by tintala
Mon Mar 06, 2017 4:14 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Maschine 2.61 crashing Live
Replies: 2
Views: 447

Maschine 2.61 crashing Live

I have updated maschine to 2.61 and now I can no longer open 2.5 maschine projects in Live, it crashes each time. anyone else?
by tintala
Sun Jan 29, 2017 4:26 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Clarett 4 Pre with Thunderbolt - PC w-7 not working
Replies: 5
Views: 1067

Re: Clarett 4 Pre with Thunderbolt - PC w-7 not working

It says on Focusrite web that w-7 may work, however Ive not had any luck. Upgrading to w-10 was not my first priority but now I think I am being forced to do this, I tried updating my tb driver through the device manager and it did update but control still doesnt see my device. There is absolutely n...
by tintala
Sun Jan 29, 2017 4:22 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Upgrading from w-7 to w 10- TB not supported in W7
Replies: 1
Views: 368

Upgrading from w-7 to w 10- TB not supported in W7

THUNDERBOLT IS NOT SUPPORTED IN w7 :So when going to w10 Will I need to change drivers, or reinstall vst? Will I need to re validate all my serials? Will everything work? Controllers, audio drivers, etc will these need to be updated and downoaded for w 10? What should I expect to have to do? the onl...
by tintala
Sun Jan 29, 2017 4:36 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Clarett 4 Pre with Thunderbolt - PC w-7 not working
Replies: 5
Views: 1067

Clarett 4 Pre with Thunderbolt - PC w-7 not working

I just upgraded to the clarett 4 pre focusrite thunderbolt. I am on a PC, w-7 64 gb. z97 A motherboard, i7 core 4.0 gz.. I installed the thunderbolt2 pci card .this shit wasnt cheap either. Low and behold , nothing. I figure the drivers arent initiating but not sure how to get my to see the thunderb...
by tintala
Wed Jan 11, 2017 1:05 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Does a reliable audio interface really exist?
Replies: 58
Views: 4548

Re: Does a reliable audio interface really exist?

Funny I just put in a bid for a clarett pre4 thunderbolt for 450$, my latency has been killing me for the last 8 yrs, Ive yet to NOT HAVE LATENCY, so I decided to upgrade the interface. not sure if this will help, but Ive already upgraded my system, i7 core, 4790 k devils canyon cpu, z97 mb, 32 gb r...
by tintala
Wed Dec 07, 2016 2:56 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Library missing - followed directions on how to reset -
Replies: 1
Views: 311

Library missing - followed directions on how to reset -

However, in my folder, i have no "database" folder. all i have is a "files" .dll file it literally says "file".dll . that' it there is nothing else, I have done nothing else, I was working earlier in Live, then re booted later, now library missing. I followed these instructions. >> https://help.able...
by tintala
Tue Dec 06, 2016 1:43 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: cpu spikes 9.7 (solved, but strange solution)
Replies: 7
Views: 1505

Re: cpu spikes 9.7 (solved, but strange solution)

drako wrote:Want to thank the repliers for their advices.
Did some adjudgement with the power savings and seems to solve a lott.
Strange tho i did not have to do this with a other i7 with win 10 on it.
I did the same thing and it worked - who woulda thunk
by tintala
Fri Dec 02, 2016 3:04 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: cant play back from start of "clip" anymore using space bar
Replies: 3
Views: 829

Re: cant play back from start of "clip" anymore using space bar

SOLVED : had a locator marker somehow disrupting the playback behavior of the spacebar and clip playback. there were 2 locators in the same spot.
by tintala
Thu Dec 01, 2016 5:10 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: cant play back from start of "clip" anymore using space bar
Replies: 3
Views: 829

Re: cant play back from start of "clip" anymore using space bar

thanks for the response I know shift + spacebar starts it where you left the last play bar is, but it used to be, before 9.7 , that just pressing spacebar plays from the last clip you were just editing, when highlited, for example , Im editing a midi or audio clip at bar 8, i go to tweak the clip an...
by tintala
Thu Dec 01, 2016 3:22 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: cant play back from start of "clip" anymore using space bar
Replies: 3
Views: 829

cant play back from start of "clip" anymore using space bar

I reset Live, so now Live only starts back at the beginning using space bar, how do I get live to start at clips or where i last edited.
by tintala
Wed Nov 30, 2016 3:44 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: UNABLE TO OPEN 9.6 projects in 9.7 - crashes immed
Replies: 5
Views: 1185

Re: UNABLE TO OPEN 9.6 projects in 9.7 - crashes immed

So I dont really think i did anything with my vst, but I found the vst causing crashes. FABFILTER PRO Q2 , It opens fine in 9.7 but 9.6 says it will be deactivated and can not use PRO Q 2. But it used too! Why in the hell would pro q 2 all of the sudden not be compatible with a project it worked wit...
by tintala
Wed Nov 23, 2016 3:04 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Default Sampler loads with filter and lfo initiated
Replies: 2
Views: 298

Default Sampler loads with filter and lfo initiated

Is there a way to stop sampler from loading every sample with a filter and lfo? Mine are always ticked on , I actually right clicked and hit "set as default" overwrote last default sampler and the filter and lfo are still on. need to stop it.
by tintala
Tue Nov 22, 2016 3:12 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: UNABLE TO OPEN 9.6 projects in 9.7 - crashes immed
Replies: 5
Views: 1185

UNABLE TO OPEN 9.6 projects in 9.7 - crashes immed

Ive got alot of projects 9.6 ; but 9.7 crashes everytime on start up. What to do?