Search found 81 matches

by Razzkazz
Mon Jan 10, 2011 11:08 pm
Forum: Max For Live
Topic: Recording into buffer~ from Ableton
Replies: 5
Views: 744

Recording into buffer~ from Ableton

Hi All, been using MaxMSP and Ableton for a while, just started using M4L. It seems send~ doesn't work from Live. In the setup I am using I have Max rewired to Ableton but I wanted to be able to record live input into Max. The solution I came up with was to create a M4L audio effect and leave it in ...
by Razzkazz
Sat Jul 11, 2009 6:38 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: how to MIDI SYNC Ableton 7 to Boss RC-50???
Replies: 12
Views: 6951

Re: how to MIDI SYNC Ableton 7 to Boss RC-50???

In order to keep the RC-50 sending sync info one loop must always be playing. Only solution i've found is to blank patches 2 and 3 on the loopstation then turn down the volume on patch one, record silence or a new loop onto patch one then turn back up again. Might sound awkward but its the only solu...
by Razzkazz
Thu May 21, 2009 2:07 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: [6377] External Sync - Wobbly Tempo. . . ?!?!
Replies: 47
Views: 10266

Re: External Sync - Wobbly Tempo. . . ?!?!

Just an update. I stated previously that i was getting only very small drifts. I've since found that the higher the tempo im working at the larger the drift will be (-/+ 5 bpm) while my mac is synced to the loopstation.
by Razzkazz
Tue May 19, 2009 12:40 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: [6377] External Sync - Wobbly Tempo. . . ?!?!
Replies: 47
Views: 10266

Re: External Sync - Wobbly Tempo. . . ?!?!

As i mentioned i've been using a Boss RC-50 loopstation and been having much difficulty with sync. I've been searching the forum and the net for info and been doing some experimenting. Still haven't got stable sync but heres what i've learnt for what its worth. Trying to sync ableton as slave to the...
by Razzkazz
Sun May 17, 2009 7:03 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Boss Loopstation
Replies: 5
Views: 620

Re: Boss Loopstation

I have an rc-50 and am seaching the forum at the minute to try and find some help. Im have sync issues both ways mac to rc-50 and rc-50 to mac. A real headache actually, not quite sure what the problem is and i'm experienced in these matters. I'd do some research on the rc-50 as a lot of people have...
by Razzkazz
Sun May 17, 2009 6:48 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: how to MIDI SYNC Ableton 7 to Boss RC-50???
Replies: 12
Views: 6951

Re: how to MIDI SYNC Ableton 7 to Boss RC-50???

Hi guys, been having sync issues for a long time now and i've just come across this mail. Im using Live 8 and trying to sync both ways, mac to rc-50 or rc-50 to mac. So the problems i've come across is that when I try sync the mac to the RC-50 the tempo is constantly drifting +/- 2 bpm and it sounds...
by Razzkazz
Thu May 14, 2009 11:43 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: [6377] External Sync - Wobbly Tempo. . . ?!?!
Replies: 47
Views: 10266

Re: External Sync - Wobbly Tempo. . . ?!?!

good to hear (sort of) it happens with other devices. Was beginning to think it might of been my loop pedal. I've wrote to Ableton before and they didn't get back to me, which is unusual, but thought it was because in my mail to them i didn't mention i'd tried lower buffer size's as they suggest in ...
by Razzkazz
Thu May 14, 2009 11:13 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Sync problem....
Replies: 2
Views: 309

Re: Sync problem....

Did you try using lower buffer size's for your soundcard?
by Razzkazz
Thu May 14, 2009 11:02 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: [6377] External Sync - Wobbly Tempo. . . ?!?!
Replies: 47
Views: 10266

Re: External Sync - Wobbly Tempo. . . ?!?!

I'm having sync issues while using a boss RC-50 loop pedal. Only drifts of +/- 1 bpm, buts its enough to make rhythmic thinks sound off. I know ableton suggest Please check the Preferences Audio tab in Live and make sure you do not have the buffer size of the audio device set high. I tried this usin...
by Razzkazz
Thu May 14, 2009 10:56 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Cause of "copy violation" error message
Replies: 4
Views: 466

Re: Cause of "copy violation" error message

I agree with Angstrom, contact support. Any advice they give you your not allowed to post on the forum so anyone who knows why will probably not say out of respect for the rules. :)
by Razzkazz
Wed May 13, 2009 10:43 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Copy protection violation with paid & registered Live 8.01 ?
Replies: 18
Views: 3331

Re: Copy protection violation with paid & registered Live 8.01 ?

this has happened me a number of times while using Live 6 and 7. Full re-install is the only solution.
by Razzkazz
Tue May 12, 2009 3:49 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: EIC 2 Woodwinds Repair Tool
Replies: 25
Views: 15236

Re: EIC 2 Woodwinds Repair Tool

Im on a macbook pro OSX 10.5.5 and am experiencing this problem. Purchased the Ableton 8 Suite (boxed). Any fix for the mac version?
by Razzkazz
Tue Mar 24, 2009 4:10 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: ''Copy Protection Violation'' Cant use Ableton 7 but paid!!!
Replies: 19
Views: 8316

Re: ''Copy Protection Violation'' Cant use Ableton 7 but paid!!!

Im using the session that the problem surfaced on again so its wasn't the cause of the repeat corruptions. After doing what i mentioned in my previous post the problem hasn't re-occurred so far. When i have the time i'm going to reformat the drive and do a fresh install to try and avoid the problem ...
by Razzkazz
Sat Mar 14, 2009 1:55 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: ''Copy Protection Violation'' Cant use Ableton 7 but paid!!!
Replies: 19
Views: 8316

Re: ''Copy Protection Violation'' Cant use Ableton 7 but paid!!!

Thanks for the suggestion Imaulle but once this started happening i trashed the preferences and unlock files, re-authorized but as soon as i relaunched it would happen even in a blank session. I've done another archive and install of the OS(originally happened when using 10.5.5 now on 10.4.10 but wi...
by Razzkazz
Sat Mar 14, 2009 12:27 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: ''Copy Protection Violation'' Cant use Ableton 7 but paid!!!
Replies: 19
Views: 8316

Re: ''Copy Protection Violation'' Cant use Ableton 7 but paid!!!

Im back again. I first experienced this problem in may 2008. I eventually stopped by doing an archive and install of the OS. I assumed that was the end of that bug but last nite during the soundcheck for a performance the same issue reappeared causing me to cancel the show. I wont go into how pi**ed...