Search found 500 matches

by [mal]
Mon Jul 29, 2013 9:30 am
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: 9.0.5 crashing ALL THE TIME.
Replies: 7
Views: 6652

Re: 9.0.5 crashing ALL THE TIME.

Hi, I am sorry to hear you have so many issues with your live version. Obviously there is something terribly wrong, and we would need data to be able to help you out. Please send the relevant crashreports, or a status reports to support@ableton.com While waiting for support to get back to you you ca...
by [mal]
Tue Jul 23, 2013 10:04 am
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: CPU Issues with OSX and Live 9
Replies: 71
Views: 29579

Re: CPU Issues with OSX and Live 9

Hi Fuzzyhead, I tried adding folders to places and removing the drive, the label in the sidebar is correctly greyed out. When I delete the folder from the drive, the label will stay there but will not show any files. I did at no point see the ableton index consume 100% CPU, nor that it was trying to...
by [mal]
Tue Jul 23, 2013 9:52 am
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: (53866345) L9.05 - CPU & audio buffer glitch on move note
Replies: 17
Views: 10169

Re: (53866345) L9.05 - CPU & audio buffer glitch on move note

Hi Angstrom, I have tracked this but could not reproduce heavy load on moving/snapping one note, neither the artefacts in audio. However I did see a moderate increase with rubberband selections over several notes being moved. This was at 32 samples latency using a RME babyface Do you by any chance u...
by [mal]
Tue Jul 16, 2013 3:23 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Getting P*ssed off with the crashes
Replies: 5
Views: 563

Re: Getting P*ssed off with the crashes

Hi,

Send in your crashpacks to crashes@ableton.com and would also get in touch with support (support@ableton.com) if your version is crashing relentlessly.
Would love to help out here in the forum but you would need to give us a description of what you do to achieve the crash.

Best,
Mads
by [mal]
Tue Jul 16, 2013 3:20 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Live 9 not showing every vst
Replies: 2
Views: 329

Re: Live 9 not showing every vst

Hi,

Press alt and then press rescan in preferences, this triggers a deeper rescan and helps at times

Best,
Mads
by [mal]
Mon Jul 15, 2013 1:39 pm
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: 9.0.5b5 UAD GUI not showing for 1176AE
Replies: 3
Views: 3824

Re: 9.0.5b5 UAD GUI not showing for 1176AE

Your welcome timothy!,

Also they just released the 7.1 UAD ware.

You can also send me a project where this occurs at beta@ableton.com, there must be settings on your machine that makes this reproducible.

Best,
Mads
by [mal]
Mon Jul 15, 2013 1:34 pm
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: Eq8 with oversampling + shelf scaling legacy mode = latency
Replies: 2
Views: 3510

Re: Eq8 with oversampling + shelf scaling legacy mode = latency

Hi Valiumdupeuple,

The legacy mode will introduce latency. Not by design but eliminated by disabling the legacy mode.
Please verify that oversampling alone should not introduce this latency. In case it does please send in the set to beta@ableton.com

Best,
Mads
by [mal]
Mon Jul 15, 2013 11:39 am
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: 9.0.5b5 UAD GUI not showing for 1176AE
Replies: 3
Views: 3824

Re: 9.0.5b5 UAD GUI not showing for 1176AE

Hi Timothy,

I cant reproduce this here, both VST and AU of the 1176AE shows up and renders audio fine, also on 10.8.4.
Please get in touch with UAD support on this.

Best,
Mads
by [mal]
Mon Jul 08, 2013 10:47 am
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: 9.0.5b5 Still Spinning Beachball Hangs + Automation Lane
Replies: 2
Views: 3633

Re: 9.0.5b5 Still Spinning Beachball Hangs + Automation Lane

Hi,

Please send in a set that shows the problem to beta@ableton.com, or give us steps how to reproduce this in house. Maybe uploading a video of the phenomenon would help us in seeing what is going on here.

Best,
mads
by [mal]
Fri Jul 05, 2013 9:39 am
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: launching clip recording resets all Monark parameters
Replies: 4
Views: 4192

Re: launching clip recording resets all Monark parameters

Hi Peeddrroo,

Yes please save it as it happens, I hope to find more clues in your set since I have not been able to reproduce this as of now.

Best,
Mads
by [mal]
Thu Jul 04, 2013 12:56 pm
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: Live 9 not playing well when changing soundcard buffer size
Replies: 10
Views: 7205

Re: Live 9 not playing well when changing soundcard buffer size

Hi Evengy,

If I remember correct you can set both USB buffer and Audio buffer in the NI audio control panel.
Can you tell me what your settings are?

Best,
Mads
by [mal]
Thu Jul 04, 2013 12:55 pm
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: (52868237) hotswap annoyance
Replies: 6
Views: 4663

Re: (52868237) hotswap annoyance

Hi Peeddrroo,

Have added a request for this. Thanks for bringing this up, and since it is a request, i will leave it open for others to share their opinion about this.

Best,
mads
by [mal]
Thu Jul 04, 2013 12:52 pm
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: launching clip recording resets all Monark parameters
Replies: 4
Views: 4192

Re: launching clip recording resets all Monark parameters

Hi Peeddrroo,

I have been hunting this for a few days. Since it is random for you, would it be possible to save a set for me to have a look at, you already have my email address. My few basic tests did not reveal this bug, but it is quite concerning.

Best,
Mads
by [mal]
Wed Jul 03, 2013 10:01 am
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: Launchpad not recognized & SLOW load times STILL beta 9.04b1
Replies: 8
Views: 6246

Re: Launchpad not recognized & SLOW load times STILL beta 9.04b1

Hi,

I understand from talking to support, that the problem was an underpowered external hub.
Please make sure you can reproduce this problem connecting the launchpad directly to the computer with no hub. If you can reproduce with 9.0.5b5, please open a new thread on this.

Best,
Mads
by [mal]
Wed Jul 03, 2013 9:59 am
Forum: Live 9.0.x beta
Topic: Rescan vst?
Replies: 5
Views: 4604

Re: Rescan vst?

Thanks for reporting, will lock this thread.

Best,
Mads