Search found 1404 matches

by jok
Tue Jun 15, 2010 3:41 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: How can i record notes without overwriting automation?
Replies: 1
Views: 214

Re: How can i record notes without overwriting automation?

Hi Superchibisan,

recording notes without overwriting automation is unfortunately not possible at the moment. A workaround would eg. be to copy the automation and paste them back in afterward.

Best,
Jörg
by jok
Mon Jun 14, 2010 6:58 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: 8.1.4b2 problem
Replies: 2
Views: 244

Re: 8.1.4b2 problem

Hi Oberflaechlich,
CTRL+click always created the tertiary/adjacent
That´s true, still doing that over here with 8.1.4b2.
I am not able reproduce the incorrect behavior using ALT over here, anything I am missing?

Best,
Jörg
by jok
Mon Jun 14, 2010 4:04 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Live crashes when opening preferences
Replies: 1
Views: 226

Re: Live crashes when opening preferences

Hi Crohab,

please try, if deleting the file "preferences.cfg" from this directory solves the problem:

C:/Documents and Settings/your user name/Application Data/Ableton/Live (your version of Live)/Preferences

Please make sure Live is closed before you delete the file.

Best,
Jörg
by jok
Thu Jun 10, 2010 5:38 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Patch Back 8.1.3 to 8.1.1
Replies: 2
Views: 340

Re: Patch Back 8.1.3 to 8.1.1

Hi DoubleDub, unfortunately there´s no automatic patcher, which would allow to revert the file format. The problems you report should not occur with 8.1.3., CPU & memory usage should normally not differ. Could you send an email to support@ableton.com, include a bugreporting .alp file which should au...
by jok
Wed Jun 09, 2010 4:19 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Ableton Live 8 Intro... CPU Pegged?
Replies: 8
Views: 850

Re: Ableton Live 8 Intro... CPU Pegged?

Hi Mac,

it sounds like you might be using high sample rate settings, which would noticeably increase the CPU usage. Does the problem persist when you use 44.100 Hz (standard CD quality)?

Best,
Jörg
by jok
Wed Jun 09, 2010 4:10 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: BUG REPOT LIVE 8.1.3
Replies: 1
Views: 265

Re: BUG REPOT LIVE 8.1.3

Hi,

thanks for the report.
I could fully reproduce the 2 mentioned problems, it seems indeed inconsistent.
We´ll investigate.

Best,
Jörg
by jok
Wed Jun 09, 2010 4:02 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Where is my corpus
Replies: 6
Views: 659

Re: Where is my corpus

Hi Mo,

welcome to the forum. Please note that corpus comes bundled together with the optional add-on instrument Collision. If Collision is not authorized, Corpus is unfortunately not available.

Best,
Jörg
by jok
Tue Jun 08, 2010 4:59 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: send not going to -inf
Replies: 1
Views: 207

Re: send not going to -inf

Hi Eric,

how can this be reproduced? Do you use a mouse or an external controller (which one?) to control the sends?

Best,
Jörg
by jok
Fri Jun 04, 2010 7:16 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Clips with upbeats?
Replies: 1
Views: 174

Re: Clips with upbeats?

Hi Piplodocus,

to have upbeats in clips, starting before the first beat of the clip is unfortunately not possible.
At the moment there are only the workarounds you described in your post.

It´s a matter for: http://forum.ableton.com/viewforum.php?f=3&start=0

Best,
Jörg
by jok
Thu Jun 03, 2010 10:50 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Newbie help with Midi sync please!
Replies: 2
Views: 210

Re: Newbie help with Midi sync please!

Hi V8guitar , Live lite 7 does not feature Midi sync, that´s one of the feature limits of the lite version. Solution: get the free update for Live lite 8. Simply log-in to your user account, make sure your Live lite 7 serial is registered, then check: http://www.ableton.com/free-upgrade Please conta...
by jok
Thu Jun 03, 2010 10:46 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: FCB 1010 expression pedal problems
Replies: 5
Views: 552

Re: FCB 1010 expression pedal problems

Hi Dano85,

please check this thread:

http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... t=FCB+1010

Best,
Jörg
by jok
Tue Jun 01, 2010 4:05 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: problem with apc40 drivers
Replies: 1
Views: 243

Re: problem with apc40 drivers

Hi Skone,

please contact support@ableton.com , so we can get back to you with a solution for this problem.

Best,
Jörg
by jok
Mon May 31, 2010 4:46 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: How do I cue tracks with the Presonus Firestudio project?
Replies: 1
Views: 283

Re: How do I cue tracks with the Presonus Firestudio project?

Hi BSilverman88, - make sure Cue Out is set to "3/4" in the master output´s I-O section - make sure the track volume of the track you want to cue is down - if you still hear the CUE channel through port 1/2 as well, please check your Firestudio´s control panel, change the internal routing there Best...
by jok
Mon May 31, 2010 1:16 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: ableton live 8.03 and mac 10.5.8 - cpu spikes?
Replies: 5
Views: 670

Re: ableton live 8.03 and mac 10.5.8 - cpu spikes?

Hi Alex,

does the problem also occur with the latest update, Live 8.1.3? You can find it here.

www.ableton.com/latest_versions

Best,
Jörg
by jok
Mon May 31, 2010 1:14 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: ASIO sample rate reset to 22050 every time I start Live8.1.3
Replies: 5
Views: 683

Re: ASIO sample rate reset to 22050 every time I start Live8.1.3

Hi,

please try to delete Live´s preferences like this:

- select "Get Support" in the help menu
- in help view the link "Show the preferences folder"
- close Live
- delete the file "preferences.cfg" out of the preferences folder
- restart Live

Does this fix the problem?

Best,
Jörg