Search found 2547 matches

by garyboozy
Sat Jan 04, 2020 5:55 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Chain Selector with Midi Clip
Replies: 6
Views: 535

Re: Chain Selector with Midi Clip

dbl dbl post!
by garyboozy
Sat Jan 04, 2020 5:54 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Chain Selector with Midi Clip
Replies: 6
Views: 535

Re: Chain Selector with Midi Clip

dbl post
by garyboozy
Sat Jan 04, 2020 3:36 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Chain Selector with Midi Clip
Replies: 6
Views: 535

Re: Chain Selector with Midi Clip

if you're wanting to flip between instruments within the rack, make sure that each device/instrument has its own 1-width chain in the chain selector and set their on/off macro mappings to. e.g. synth chain 1 = 0/0 synth chain 2 = 1/1 synth chain 3 = 2/2 ..and keep the chain mapping itself to the ful...
by garyboozy
Sat Jan 04, 2020 11:32 am
Forum: The Lounge
Topic: Bitwig drops the CPU Bomb!
Replies: 34
Views: 6853

Re: Bitwig drops the CPU Bomb!

could you share the forum link pls? interested to take a look
by garyboozy
Fri Jan 03, 2020 7:34 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Clip Automation not carrying over when recording clips to Arrangement
Replies: 10
Views: 798

Re: Clip Automation not carrying over when recording clips to Arrangement

op solved his problem so your belated, self-righteous bible-bashing is surplus to requirements. good day sir :x
by garyboozy
Mon Dec 30, 2019 10:17 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Clip Automation not carrying over when recording clips to Arrangement
Replies: 10
Views: 798

Re: Clip Automation not carrying over when recording clips to Arrangement

dunno what peter is on about, but it works fine here. recording a session clip into arrange keeps its automation intact, as does dragging the clip from session to arrange (grab session clip, press tab, drop on arrange – won't work if you have the automation lock switch enabled though)
by garyboozy
Tue Dec 17, 2019 5:04 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Why is delay being added to all my drum hits?
Replies: 1
Views: 174

Re: Why is delay being added to all my drum hits?

In Live's browser (under Places) go to:
User Library/Defaults/Dropping Samples/On Drum Rack
and delete the Instrument Rack preset in that folder
by garyboozy
Fri Dec 13, 2019 5:40 pm
Forum: The Lounge
Topic: The Forum needs a new subforum: "Help & Troubleshooting"
Replies: 20
Views: 4046

Re: The Forum needs a new subforum: "Help & Troubleshooting"

[jur] wrote:I’d be very happy to find and apply ideas that would bump this forum and help finding quality informations and constructive discussions.
a link to here from the main site (on the help page?) would be a good start..
by garyboozy
Tue Dec 10, 2019 1:07 pm
Forum: The Lounge
Topic: The Forum needs a new subforum: "Help & Troubleshooting"
Replies: 20
Views: 4046

Re: The Forum needs a new subforum: "Help & Troubleshooting"

The User's Help Exchange subforum is still there but it's been locked for years - since Ableton released the Answers help site. Then the Answers site closed cos barely anyone used it. Maybe the UHE will be unlocked again if enough people ask for it, but i dunno - i don't have any idea how many peopl...
by garyboozy
Mon Dec 09, 2019 3:23 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: 2019 i9 PC using twice as much CPU as five year old MacBook Pro i7?
Replies: 12
Views: 1361

Re: 2019 i9 using twice as much CPU as five year old MacBook Pro i7?

is the new laptop set to 'high performance' mode (power options i think)?
by garyboozy
Tue Nov 26, 2019 8:29 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Best drum interfaces
Replies: 6
Views: 557

Re: Best drum interfaces

The Alesis Mesh kits don’t look too bad if you use it as a controller (internal sounds are unsurprisingly pants) and they feature usb midi and regular midi ins and outputs.
by garyboozy
Mon Nov 25, 2019 1:36 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Problems with warping since last update 10.1.1
Replies: 3
Views: 371

Re: Problems with warping since last update 10.1.1

dragging a transient will create a warp marker, even though there's no existing warp marker after the transient?
the only time that happens here is if i hold cmd while dragging a transient (zoomed out, so only 1 marker appears, not 3).