Search found 52 matches

by orbita
Thu Apr 04, 2019 1:42 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Clips not in sync when non-whole bar clip played beforehand
Replies: 1
Views: 186

Clips not in sync when non-whole bar clip played beforehand

If I have a 2 midi clips (playing sliced simplers) A) 1/4 bar clip (1 beat) (off beat hi-hat) B) 7 beat clip (syncopated hi-hats) If I play clip B for a while, then I play clip A, clip A is sometimes not playing in sync as I would expect, despite having 1/4 quantisation or even 1bar quantisation and...
by orbita
Thu Apr 04, 2019 12:21 pm
Forum: Feature Wishlist
Topic: Realtime reverse and start/end per slice in Simpler.
Replies: 0
Views: 324

Realtime reverse and start/end per slice in Simpler.

I'd like to be able to reverse (and adjust the relative start/end of) slices of samples in Simpler in realtime (like on the octatrack).
Makes for some fun live jamming possibilities
by orbita
Tue Apr 02, 2019 9:44 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: inserting new scenes can be very slow
Replies: 3
Views: 157

Re: inserting new scenes can be very slow

yes, although it was only 2 tracks and 1 rack with about 10 sub racks of sliced loops into simplers, no other plugins. also slicing loops to simplers is slow going if you have lots to do - partly I guess because it creates a new track each time. be nice if it could be done another way - directly to ...
by orbita
Tue Apr 02, 2019 9:05 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: inserting new scenes can be very slow
Replies: 3
Views: 157

inserting new scenes can be very slow

With a new project inserting a scene is very fast.
As soon as I start adding a complex rack to a track, the scene insert becomes really slow. Is that normal?
by orbita
Fri Mar 29, 2019 7:56 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Can APC40mkii 'User' knobs use same "Fan" style LED as Sends/Devices
Replies: 1
Views: 201

Re: Can APC40mkii 'User' knobs use same "Fan" style LED as Sends/Devices

Ok I figure it out - it's hardcoded in the script.

Changing this
self._ring_mode_button.send_value(RING_PAN_VALUE, force=True)
to
self._ring_mode_button.send_value(RING_VOL_VALUE, force=True)

in RingedEncoderElement.py gives me what I want.
by orbita
Fri Mar 29, 2019 6:21 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Can APC40mkii 'User' knobs use same "Fan" style LED as Sends/Devices
Replies: 1
Views: 201

Can APC40mkii 'User' knobs use same "Fan" style LED as Sends/Devices

At the moment, the tops dials, when used in user-mode show a single led light that moves around rather than the fan style lighting that the SENDS and Device dials use. Is there a way to reconfigure this so they are the same?
by orbita
Thu Mar 28, 2019 10:29 am
Forum: Feature Wishlist
Topic: clip launch mode "legato" as default
Replies: 1
Views: 431

Re: clip launch mode "legato" as default

yeah is this possible at all?
by orbita
Sat Mar 23, 2019 12:49 pm
Forum: Feature Wishlist
Topic: New curves for macro controls racks
Replies: 3
Views: 787

Re: New curves for macro controls racks

The chain selector for fading is not very good because 0 on the fade is not off, the signal comes in too hot and there is only 128 steps which makes it very jumpy.
by orbita
Sat Mar 23, 2019 12:39 pm
Forum: Feature Wishlist
Topic: Transfer Function (Curve) for parameters mapped to macros
Replies: 7
Views: 1860

Re: Transfer Function (Curve) for parameters mapped to macros

Also there seems to be a huge limitation with Smart in that the mappings are not contextual so that when you duplicate a rack containing a Smart device, the new Smart device is still mapped to the parameters in the original rack. According to Isotonik, this is a limitation in Live's API. I've also f...
by orbita
Thu Mar 14, 2019 11:09 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: 3rd party plugins reporting "0 latency" cause phasing with looper
Replies: 8
Views: 881

Re: 3rd party plugins reporting "0 latency" cause phasing with looper

Seems like "Echo", "LFO" and max4live plugins also cause phasing in the example above.
by orbita
Thu Mar 14, 2019 2:56 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: 3rd party plugins reporting "0 latency" cause phasing with looper
Replies: 8
Views: 881

Re: 3rd party plugins reporting "0 latency" cause phasing with looper

I don't have that ticked. I tried all combinations of the latency controls.
by orbita
Wed Mar 13, 2019 7:35 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: 3rd party plugins reporting "0 latency" cause phasing with looper
Replies: 8
Views: 881

Re: 3rd party plugins reporting "0 latency" cause phasing with looper

Also realised this happens without looper - just recording from one track to another and back.
by orbita
Wed Mar 13, 2019 7:17 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: 3rd party plugins reporting "0 latency" cause phasing with looper
Replies: 8
Views: 881

Re: 3rd party plugins reporting "0 latency" cause phasing

To replicate Create 2 channels, set input of each to the other channel. Add loopers to each channel, set to record 1 bar, turn monitoring in the looper to never and set to play after record. Add a 0 latency plugin after both loopers and disable it. Add a 1 bar clip to track 1 and play it. Turn on mo...
by orbita
Wed Mar 13, 2019 6:35 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: 3rd party plugins reporting "0 latency" cause phasing with looper
Replies: 8
Views: 881

Re: 3rd party plugins reporting "0 latency" cause phasing

oh and I should say it doesn't matter if the plugin is on or off, just being present causes it.
by orbita
Wed Mar 13, 2019 6:14 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: 3rd party plugins reporting "0 latency" cause phasing with looper
Replies: 8
Views: 881

Re: 3rd party plugins reporting "0 latency" cause phasing

Everything I've tried. - Endless Smile - WOW - bx_opto - all 0 latency psp plugins - Replika - Side Widener - Transient Master - and others. I found another weird thing - If I recorded into a looper from another track - it sounded fine. Then I added one of these 0 latency plugins after the looper. S...