Search found 248 matches

by p8guitar
Tue May 12, 2009 7:21 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Direct monitoring bug
Replies: 3
Views: 1656

Re: Direct monitoring bug

... I´ve found that when you record with Live´s monitoring off (not in auto mode) the latency compensation that you´ve made in the preferences kicks in and then recordings come out as they should. ... I don´t think that this should be Abletons intention to do this, because anywhere in the manual th...
by p8guitar
Wed May 06, 2009 8:55 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Post your set up and your sexy cat...
Replies: 5255
Views: 1357389

Re: Post your set up and your ugly face...

filterstein wrote:Image

my producer is bigger than yours
I win... 8)
http://www.moonbike.de/studio/Marcy.jpg
by p8guitar
Tue May 05, 2009 7:12 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: empty instrument rack
Replies: 4
Views: 1031

Re: empty instrument rack

I've got the same problem, no presets in the devices folder. How did you do the re-install of the library? Do I have to de-install and re-install some live packs, or do I need the whole Ableton live 8 installer?
by p8guitar
Fri May 01, 2009 4:13 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: recording kore2 controller moves in arrangement doesn't work
Replies: 13
Views: 711

Re: recording kore2 controller moves in arrangement doesn't work

I've got the culprit - I was using an "automapped" instance of kore. Apparently the Novation automap server prevents the kore controller from sending automation data to the host. I exchanged the instance with a normal kore 2 instance, and now it works.
:D

Peter
by p8guitar
Thu Apr 30, 2009 10:10 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: recording kore2 controller moves in arrangement doesn't work
Replies: 13
Views: 711

Re: recording kore2 controller moves in arrangement doesn't work

recording kore automation in session view doesn't work, either. Maybe a Mac OS X problem (I suppose you are using a PC ew?)?
by p8guitar
Thu Apr 30, 2009 9:07 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: recording kore2 controller moves in arrangement doesn't work
Replies: 13
Views: 711

recording kore2 controller moves in arrangement doesn't work

I wonder why noone posted this before, maybe I'm doing something wrong... I'm playing a kore2 sound, tweaking the knobs of my kore1 controller and record this into an arrangement. Only the notes are recorded, no automation is there! I've already used the "configure" button to publish the kore parame...
by p8guitar
Sat Apr 25, 2009 7:02 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Beta version for upcoming bugfix update! Live 8.0.2b1!
Replies: 102
Views: 11900

Re: Beta version for upcoming bugfix update! Live 8.0.2b1!

I'd like to do some drawing with it (with Anime studio), but most of the time I'll use it only with Ableton live as a controller. So for simple x-y pad motions it might not make so big a difference if I use Bamboo or intuos? But the tool ID, express keys and touch strip functions of the Intuos 3 see...
by p8guitar
Sat Apr 25, 2009 5:56 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Beta version for upcoming bugfix update! Live 8.0.2b1!
Replies: 102
Views: 11900

Re: Beta version for upcoming bugfix update! Live 8.0.2b1!

Poster wrote:5 years of wacom struggle finally ended..

thank you..
von ganzem herzen..
any recommendations which wacom one should use? "Bamboo one", "Bamboo", "Bamboo fun"?
by p8guitar
Wed Apr 22, 2009 8:20 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: missing samples- how do I get rid of the question mark?
Replies: 2
Views: 298

Re: missing samples- how do I get rid of the question mark?

arachnaut wrote:drag the sample from the browser window to the library manager window sample
this didn't remove the question mark. but I opened the song again and now it is gone. i had expected that it would disappear immediately, but ok...
by p8guitar
Wed Apr 22, 2009 7:06 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: missing samples- how do I get rid of the question mark?
Replies: 2
Views: 298

missing samples- how do I get rid of the question mark?

I let Ableton live search the library for a missing sample and I got two candidates (which are identical duplicates by the way). Now - how do I select one of them and get rid of the question mark in the missing samples list? the obvious method should be: 1. click on the sample name in the browser wi...
by p8guitar
Tue Apr 21, 2009 6:40 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: export track automation from Logic to Ableton Live?
Replies: 3
Views: 855

Re: export track automation from Logic to Ableton Live?

hi erichzann,

thanks for your detailed answer! when I look in the event list in Logic I see "fader" events instead of midi controller events. maybe the first step is already wrong... :(

Peter
by p8guitar
Sun Apr 19, 2009 8:15 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: export track automation from Logic to Ableton Live?
Replies: 3
Views: 855

export track automation from Logic to Ableton Live?

Is it possible to export track automation from Logic to Ableton Live? I tried "move track automation to region" in logic and exported that midi region to live, but the automation isn't there or isn't working (2xlevel of 2 Omnisphere patches).
by p8guitar
Mon Apr 13, 2009 3:04 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: program changes in audio tracks?
Replies: 1
Views: 326

program changes in audio tracks?

Is it possible to send program changes from a midi clip to an effect in an audio clip? I can't get this working (kore fx plug-in in the audio track).

Peter
by p8guitar
Mon Mar 09, 2009 11:07 am
Forum: Live 8 Beta -- done --
Topic: b15: looper quantization
Replies: 1
Views: 324

b15: looper quantization

I have set the quantization in looper to 2 bars, but overdub and play react immediately (while the song is playing). Is this by design?

Peter
by p8guitar
Mon Mar 09, 2009 11:03 am
Forum: Live 8 Beta -- done --
Topic: [amo] looper assign to foot pedal
Replies: 13
Views: 2187

Re: [amo] looper assign to foot pedal

Same problem here with the doubled midi signal. I use the "sustain pedal" of the Novation Remote Zero SL with a footswitch. When I step on the footswitch and release it, it should send CC64-127 and CC64-0 (at port 2 of the Remote ZSL). but when I monitor the midi signal in midipipe, I see that signa...