Search found 3288 matches

by LOFA
Wed Sep 12, 2012 5:02 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: McMillen QuNeo looks to be everything I want in a controller
Replies: 216
Views: 29592

Re: McMillen QuNeo looks to be everything I want in a controller

Hey, My buddy has one of these things and he wants me to write him some custom scripts, etc. I am really into the idea, especially since there is python involved- been meaning to learn it for a while. I have a couple questions though: Is there an decompiled standard of the remote midi script that pe...
by LOFA
Sun Apr 29, 2012 3:57 pm
Forum: Max For Live
Topic: Immersive installation done in M4L
Replies: 8
Views: 766

Re: Immersive installation done in M4L

S4racen wrote:That is quite brilliant, i cant imagine how it would feel to be in there!!

Cheers
D
It feels really good ;)
by LOFA
Sun Apr 29, 2012 3:31 pm
Forum: Max For Live
Topic: Immersive installation done in M4L
Replies: 8
Views: 766

Re: Immersive installation done in M4L

3dot... wrote:great blog too! very informative..
I'm just trying to get my head around jitter matrixes..
so this is good inspiration..

excellent stuff ! thanks !
Let me know if you got any more questions. I am glad that people are digging my work. It's a whole other experience to be in the center of it though!
by LOFA
Sat Apr 28, 2012 6:53 am
Forum: Max For Live
Topic: Immersive installation done in M4L
Replies: 8
Views: 766

Re: Immersive installation done in M4L

WOW! q: how did you interface with the leds? There's a video/demo and some code on my old website, ibrill.com, that I am going slowly porting over to my new drupal site (busy last week of grad school...). In it, I describe how I use mondomatrix LEDMatrix's with sparkfun usb-rs485 converters, rather...
by LOFA
Fri Apr 27, 2012 10:19 pm
Forum: Max For Live
Topic: Immersive installation done in M4L
Replies: 8
Views: 766

Immersive installation done in M4L

In case anyone is interested, here is a link to an immersive installation that I made using some routed plastic, LED's, custom 8.1 surround sound and a whole lotta max/live/m4l. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F2mxcHmughY http://ianbrill.drupalgardens.com/sites/ianbrill.drupal...
by LOFA
Fri Mar 16, 2012 6:55 pm
Forum: Max For Live
Topic: Udpsend.mxe causes live to crash on win 7
Replies: 10
Views: 983

Re: Udpsend.mde causes live to crash on win 7

Meanwhile, searching udpsend.mxe also brings up information about viruses and not max/msp or maxforlive related items. Apparently there exists a virus related program with the same name as the Max object. So it seems possible that the Max object gets affected by running some anti-virus software.. I...
by LOFA
Fri Mar 16, 2012 5:13 pm
Forum: Max For Live
Topic: Udpsend.mxe causes live to crash on win 7
Replies: 10
Views: 983

Re: Udpsend.mxe causes live to crash on win 7

Hi, I am not much of a windows user myself. I have done about three years of maxforlive development on a windows machine, for this one particular client, but right now, that machine is in England, being used to control 6 other machines running the live.set/m4l devices that I have been building. Thin...
by LOFA
Tue Mar 13, 2012 6:55 pm
Forum: Max For Live
Topic: Udpsend.mxe causes live to crash on win 7
Replies: 10
Views: 983

Re: Udpsend.mxe causes live to crash on win 7

I greatly appreciate any help I can get, so thank you!

Yes, this is crashing live. Occasionally it says that max caused it.
by LOFA
Mon Mar 12, 2012 3:13 pm
Forum: Max For Live
Topic: Udpsend.mxe causes live to crash on win 7
Replies: 10
Views: 983

Re: Udpsend.mxe causes live to crash on win 7

@amrouna93: Thank you for the clarification. I sent the email out while traveling- there is a pretty scary development deadline over here. I heard back from the developer and no, it's not an external. It appears that the problem is with the udpsend.mxe device itself. MY questions are: how do I test ...
by LOFA
Sun Mar 11, 2012 9:00 pm
Forum: Max For Live
Topic: Udpsend.mxe causes live to crash on win 7
Replies: 10
Views: 983

Re: Udpsend.mde causes live to crash on win 7

I was under the impression that this was the [udpsend] object, but it is also possible that someone on my development team downloaded or created an external... I sent them an email... Meanwhile, searching udpsend.mxe also brings up information about viruses and not max/msp or maxforlive related items.
by LOFA
Sun Mar 11, 2012 5:10 pm
Forum: Max For Live
Topic: Udpsend.mxe causes live to crash on win 7
Replies: 10
Views: 983

Udpsend.mxe causes live to crash on win 7

Hi,

I am working on an installation with 5 computers. I ran the installation overnight and 4 of them crashed after about 3 hours, indicating a problem with a Udpsend.mxe object. Can anyone think of anything that migt cause this? Perhaps a bad message type? Any help would be very much appreciated!
by LOFA
Sun Jan 22, 2012 3:25 am
Forum: Max For Live
Topic: Audio from [jit.qt movie] out to same audio track
Replies: 4
Views: 472

Re: Audio from [jit.qt movie] out to same audio track

Yep- spigot~ is what I needed. Meanwhile, looking into this API angle- thanks!
by LOFA
Sat Jan 21, 2012 3:26 am
Forum: Max For Live
Topic: Audio from [jit.qt movie] out to same audio track
Replies: 4
Views: 472

Re: Audio from [jit.qt movie] out to same audio track

Thanks- will check it out. Got things work well with sfplay~ for audio which is all I really needed afterall.

Wish I knew how to observe if clips were playing back...
by LOFA
Fri Jan 20, 2012 7:17 pm
Forum: Max For Live
Topic: Audio from [jit.qt movie] out to same audio track
Replies: 4
Views: 472

Audio from [jit.qt movie] out to same audio track

Hey, I have been concentrating on very different elements of M4l for the last year or so and I am completely brain-farting on this one and my google skills / research seems to be failing me: What is the most direct way to grab audio from a [jit.qt movie] object and throw it back out to the same live...
by LOFA
Wed Dec 14, 2011 3:57 pm
Forum: Max For Live
Topic: Unusual load time with device "Multichannel-send Nodes"
Replies: 0
Views: 165

Unusual load time with device "Multichannel-send Nodes"

Working on a project that originally starts up in three-four minutes (windows- 4x I7 sandy bridge, 4gb ram) but when I start I added 30 instances of the "multichannel-8 send node object" (one to each track) the set took 6 minutes longer to load. I just ran a test on my macbook pro (early refurbished...