Search found 225 matches

by olivierseb
Sun Oct 31, 2010 3:15 am
Forum: Max For Live
Topic: trigger clips via audio level?
Replies: 5
Views: 504

Re: trigger clips via audio level?

badkop wrote:Hi Peter

Yeah I have M4L but not the skills:)
Was wondering if someone has already beaten me to it.

Cheers

Paul
Hi Paul,

yes, this possible, AFAIR someone made a m4L device to trigger Record via audio in
Have a look on this forum or at http://www.maxforlive.com/index.php

olivier
by olivierseb
Mon Oct 25, 2010 4:17 pm
Forum: Max For Live
Topic: delete clips patch.
Replies: 9
Views: 747

Re: delete clips patch.

just copy into clipboard this: ----------begin_max5_patcher---------- 1000.3oc0Y10aaBCEF95jeEVbcVkOlum1MqZ2ToMoceU0DAbR8Ffq.m9wp5+ 8YrSRoszDOvgjdCnXrIummb764.4woSblyumV6f9L5RzjIONcxD0PMCLY8mm 3TjbeZdRsZZNkz63y+syL8kDz6Epgyn4H+MiVtpfUlSEpUPddP9JwlQg0itf WJpY+kpFCeFd8v5YJd3FpVaNySJW5ftZ8kuIQjdMqb4upno...
by olivierseb
Sat Oct 16, 2010 9:04 pm
Forum: Max For Live
Topic: delete clips patch.
Replies: 9
Views: 747

Re: delete clips patch.

could anyone offer some advice on making a patch that could be used to delete all clips in the current live session? i suck at maxforlive but wanted to learn. hi, deleting one clip is possible but you have to use a workaround involving virtual keyboard strikes. At least someone did this on this for...
by olivierseb
Wed Sep 29, 2010 1:44 pm
Forum: Max For Live
Topic: device problems since 8.1.5 / 8.2 / Max 5.1.5
Replies: 2
Views: 327

Re: device problems since 8.1.5 / 8.2 / Max 5.1.5

Hi, just an idea, could it be a "file not found" issue, did you tried to freeze your devices in live 813 then load into 8.2 ? I don't know exactly how the live's library and Max's search path interact exactly. olivier ps: do you use [autopattr] with greedy attribute on at more than 3 levels deep ? I...
by olivierseb
Tue Sep 07, 2010 1:06 pm
Forum: Max For Live
Topic: MIDI assignment works not for me in opened subpatchers
Replies: 17
Views: 1502

Re: bug: no MIDI assignment in patcher

bdhm wrote:[
good point - but I am using Live GUI objects.

bd
ok, just out of curiosity, did you check their attributes ,"Parameter Visibility = Automated and Stored" ?
maybe something change the default value

oliver
by olivierseb
Tue Sep 07, 2010 12:03 pm
Forum: Max For Live
Topic: MIDI assignment works not for me in opened subpatchers
Replies: 17
Views: 1502

Re: bug: no MIDI assignment in patcher

hi, thanks for your thoughts. @ olivier: thanks for the test-patch. but same result / problem. sometimes I can assign the MIDI controllers in a subpatcher window and sometimes not. I can never erase the assignments in the subpatcher window. but I can erase them in the MIDI-Mappings-menu. I have soo...
by olivierseb
Mon Sep 06, 2010 9:54 pm
Forum: Max For Live
Topic: MIDI assignment works not for me in opened subpatchers
Replies: 17
Views: 1502

Re: bug: no MIDI assignment in patcher

Ok I got it now, well, I don't have any midi gear near me right now so I did a quick test with Keyboard mapping instead of Midi mapping, it works even inside a [patcher] please try this : <pre><code> ----------begin_max5_patcher---------- 1225.3oc6Y1zaiiBFG+bxmBKetaUvNMMc0dYlaizbZtVUEQL3D1ACVFbl1cT ...
by olivierseb
Mon Sep 06, 2010 7:19 am
Forum: Max For Live
Topic: MIDI assignment works not for me in opened subpatchers
Replies: 17
Views: 1502

Re: bug: no MIDI assignment in patcher

bdhm wrote:hi,

s
"open" does not mean in edit modus.
so what does it mean ? :)

olivier
by olivierseb
Fri Sep 03, 2010 10:41 pm
Forum: Max For Live
Topic: max objects incremental updates
Replies: 7
Views: 605

max objects incremental updates

Thanks to the wonderfull mmf ( http://www.mathieuchamagne.com/category/code/mmf/ )
I discovered the incremental object updates pages:

http://cycling74.com/downloads/incremental/

there is a new pattr and live.observer there

BTW, thanks Mathieu for your great work !

olivier
by olivierseb
Fri Sep 03, 2010 6:31 am
Forum: Max For Live
Topic: Unfrozen Max Device Files folder? what?
Replies: 1
Views: 215

Re: Unfrozen Max Device Files folder? what?

a folder appeared on my desktop called unfrozen max device files, can i relocate this folder? what is it there for? hi, a frozen device is a device plus all its dependencies patches I guess it is on your desktop to make it easy to find and avoid mess up of your Live library, the library will keep t...
by olivierseb
Thu Sep 02, 2010 4:11 pm
Forum: Max For Live
Topic: bug ? clip doesn't stop imediatly
Replies: 0
Views: 148

bug ? clip doesn't stop imediatly

Hi, take a simple audio file, warp and loop it set launch mode to "Gate" trigger this clip via "call fire", stop it via "call stop" messages problem: if the Clip quantize is set to "none", the clip stops right after the "call stop" only if the GLOBAL quantize is set to "none" as well if GLOBAL is no...
by olivierseb
Wed Aug 04, 2010 11:40 pm
Forum: Max For Live
Topic: Feature whishlist for the LiveAPI
Replies: 7
Views: 501

Re: Feature whishlist for the LiveAPI

Gregory Taylor wrote:If whishes were hhorses, bheggars would rhide!
very funny Ghregory :lol:

btw : I think it is a very good initiative to open such a whishlist, as long as issues are well documented and demands concise.

+1

Olivier
by olivierseb
Tue Jul 27, 2010 7:09 pm
Forum: Max For Live
Topic: Erasing clips
Replies: 3
Views: 205

Re: Erasing clips

chapelier fou wrote:Thanks. I allready use the aka.keyboard, so it wouldnt be so hard.
have a look @ www.maxforlive.com, in "utilities", maybe it is already there.

Bye
by olivierseb
Tue Jul 27, 2010 4:01 pm
Forum: Max For Live
Topic: Erasing clips
Replies: 3
Views: 205

Re: Erasing clips

Hi, I am a m4l owner, although I quite don't use it.... I am sure it is doable, but i'd like to know if m4l allows to delete clips. What I wish to do is to set up my launchpad so that holding a button+pressing a pad erases the clip. I use the LP in user1 and user2 to launch clips. No native session...
by olivierseb
Wed Jul 14, 2010 6:30 am
Forum: Max For Live
Topic: M4L version compatability
Replies: 9
Views: 726

Re: M4L version compatability

Long time no post. As for the patch I made with version 5.1.1 that wouldn't open in my friends v 5.1.3. Turns out that when you delete the plugout~ object and create and connect a new one in the later version the patch worked! hi very interesting, looks like something is rebuild/initialized when pl...