All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ozone 8/Ableton problem
PostPosted: Mon Mar 12, 2018 8:50 pm 

Joined: Wed Jan 17, 2018 6:23 pm
Posts: 4
Anyone else having this issue with Ozone 8?

When I load up Ozone 8 next to the Master Assistant tab, you can click onto the Mastering presets.
In Ableton 10 the Ozone mastering presets drop menus doesn't show when you click on it.
Just the arrows work and the arrows don't have all of the mastering presets. :(

Hopefully they can fix it.
I have to load ozone 8 separately from Ableton just to find the presets I want then have to redo step by step in Ableton which is time consuming.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ozone 8/Ableton problem
PostPosted: Mon Mar 12, 2018 9:51 pm 

Joined: Fri Apr 21, 2017 1:33 pm
Posts: 172
Hi, this sounds like an issue with your Ozone 8, are you loading it as a AU or VST?

_________________
https://www.mind-flux.com/landing-page


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ozone 8/Ableton problem
PostPosted: Thu Oct 11, 2018 8:27 am 

Joined: Wed Jan 17, 2018 6:23 pm
Posts: 4
I had the same problem.... It has been fixed now the issue Im having is when I select certain presets it causes big time latency yet Ableton doesn't show im using much CPU power...

It just automatically delays.. Now I just don't use Ozone at all


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ozone 8/Ableton problem
PostPosted: Thu Oct 11, 2018 12:18 pm 

Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Posts: 2907
#IAMgod wrote:
I had the same problem.... It has been fixed now the issue Im having is when I select certain presets it causes big time latency yet Ableton doesn't show im using much CPU power...

It just automatically delays.. Now I just don't use Ozone at all


Ozone is a heavy process plugin and has always introduced a large latency delay. This is not based on CPU load, but the amount of internal processing it needs to do so it can create a large delay in your set. Recommendation would be to leave it out of the loop when you are in the production stage and use it when in the mixing stage after your production has been completed.

_________________
Freelance SoundLabs
Soundcloud


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group