Cannot UNDO!!!! Only thing in undo is "Change Voice 1 Level"

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
t0000
Posts: 10
Joined: Thu May 21, 2020 5:05 pm

Re: Cannot UNDO!!!! Only thing in undo is "Change Voice 1 Level"

Post by t0000 » Sat Oct 31, 2020 1:18 pm

I had the issue but I solved it.

One of the m4l devices was causing this and this page helped me to solve: https://help.ableton.com/hc/en-us/artic ... ve-devices

I edit the device and set it Parameter Visibility from Automated and Store to Hidden.

Now the only problem is that this device cant undo anymore.

mazaibuzai
Posts: 5
Joined: Tue Oct 27, 2009 10:40 pm
Location: SLC
Contact:

Re: Cannot UNDO!!!! Only thing in undo is "Change Voice 1 Level"

Post by mazaibuzai » Sat Oct 31, 2020 11:40 pm

@S4racen what makes this wrong is the fact that automation/envelope data is being recorded to the undo history. i've used live since 2005 and this is not normal behavior. this is 100% a bug.

P.S. i've had this issue recently but with Kontakt 5. Replacing with Kontakt 6 made the problem go away.

concierlo
Posts: 7
Joined: Sun May 24, 2020 4:56 am

Re: Cannot UNDO!!!! Only thing in undo is "Change Voice 1 Level"

Post by concierlo » Tue Apr 20, 2021 7:49 pm

This for solved for me by turning OFF Adaptive mode in RX8.
(Uncheck it)
Seems that if you have a plug-in, any plug-in, that is in an Adaptive or Learn mode - that "mode" needs to be shut off.

Post Reply