can we disable the CPU indicator?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Axl Otl
Posts: 33
Joined: Wed Nov 27, 2013 5:08 pm
Location: Berlin Paris
Contact:

can we disable the CPU indicator?

Post by Axl Otl » Tue Apr 20, 2021 8:02 am

Hi,

Is there a way to just disable the CPU indicator?

I already struggle against CPU usage, I can hear the cracks and drops now and then, but SEEING it doesn´t really help me.

Is it possible?
Ableton 10 with Push 2 running on Windows 10

dna598
Posts: 860
Joined: Tue Sep 23, 2008 3:42 am

Re: can we disable the CPU indicator?

Post by dna598 » Tue Apr 20, 2021 12:46 pm

no
ctrl + left/right = select transient

ctrl + shift + left/right = select between transients

ctrl + space = play selection

[jur]
Site Admin
Posts: 2777
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: can we disable the CPU indicator?

Post by [jur] » Tue Apr 20, 2021 3:19 pm

In L11, yes you can right click it to disable it. Not the meter, but the overload indicator.
Ableton Forum Moderator

Axl Otl
Posts: 33
Joined: Wed Nov 27, 2013 5:08 pm
Location: Berlin Paris
Contact:

Re: can we disable the CPU indicator?

Post by Axl Otl » Tue Apr 20, 2021 9:27 pm

dna598 wrote:
Tue Apr 20, 2021 12:46 pm
no
yeah, that s what I thought...
Ableton 10 with Push 2 running on Windows 10

Axl Otl
Posts: 33
Joined: Wed Nov 27, 2013 5:08 pm
Location: Berlin Paris
Contact:

Re: can we disable the CPU indicator?

Post by Axl Otl » Tue Apr 20, 2021 9:31 pm

[jur] wrote:
Tue Apr 20, 2021 3:19 pm
In L11, yes you can right click it to disable it. Not the meter, but the overload indicator.
Doesn t help, the meter is still ostentatiously peaking.
Ableton 10 with Push 2 running on Windows 10

jestermgee
Posts: 4223
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: can we disable the CPU indicator?

Post by jestermgee » Tue Apr 20, 2021 11:27 pm

Stick some tape over it. Same fix for your check engine light!

Axl Otl
Posts: 33
Joined: Wed Nov 27, 2013 5:08 pm
Location: Berlin Paris
Contact:

Re: can we disable the CPU indicator?

Post by Axl Otl » Wed Apr 21, 2021 6:12 am

jestermgee wrote:
Tue Apr 20, 2021 11:27 pm
Stick some tape over it. Same fix for your check engine light!
Right, analog is always the solution.
Ableton 10 with Push 2 running on Windows 10

[jur]
Site Admin
Posts: 2777
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: can we disable the CPU indicator?

Post by [jur] » Thu Apr 22, 2021 9:05 pm

Axl Otl wrote:
Wed Apr 21, 2021 6:12 am
jestermgee wrote:
Tue Apr 20, 2021 11:27 pm
Stick some tape over it. Same fix for your check engine light!
Right, analog is always the solution.
:lol:
Ableton Forum Moderator

Post Reply