LFO modulation not saving with presets

Learn about building and using Max for Live devices.
Post Reply
greenscreens
Posts: 150
Joined: Fri May 11, 2007 3:23 pm

LFO modulation not saving with presets

Post by greenscreens » Tue Jan 24, 2023 9:18 am

None of my mapped LFO's are saving with presets. Anyone having this issue? Is this a bug? i could have sworn this was possible in earlier iterations of Live.

if this isnt a bug why would this not be possible? Its amazing making clusters of modulation and saving it with a preset , but to recall that preset and remap everything is a huge pain and timesuck

chapelier fou
Posts: 5687
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: LFO modulation not saving with presets

Post by chapelier fou » Tue Jan 24, 2023 11:52 am

Just to be sure, you mean racks containing an lfo ?
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
MacStudio M1Max 32Go OS 12.3.1

[jur]
Site Admin
Posts: 4104
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: LFO modulation not saving with presets

Post by [jur] » Tue Jan 24, 2023 2:03 pm

Are you saving them in racks? With AU plugins?
Ableton Forum Moderator

cazel
Posts: 17
Joined: Thu Jan 07, 2021 1:51 am

Re: LFO modulation not saving with presets

Post by cazel » Tue Jan 24, 2023 5:44 pm

same as expression control viewtopic.php?f=35&t=246519

greenscreens
Posts: 150
Joined: Fri May 11, 2007 3:23 pm

Re: LFO modulation not saving with presets

Post by greenscreens » Tue Jan 24, 2023 7:20 pm

yes- apologies. saving LFO's with racks. I am very certain that this was once possible before.

[jur]
Site Admin
Posts: 4104
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: LFO modulation not saving with presets

Post by [jur] » Wed Jan 25, 2023 12:21 am

Yep, this is an issue, especially with AU plugins afaik.
To everyone who encounter this: don't forget to report to Support, we need this to be on top of the priority list 😉
Ableton Forum Moderator

greenscreens
Posts: 150
Joined: Fri May 11, 2007 3:23 pm

Re: LFO modulation not saving with presets

Post by greenscreens » Wed Jan 25, 2023 1:42 am

just submitted it

chapelier fou
Posts: 5687
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: LFO modulation not saving with presets

Post by chapelier fou » Wed Jan 25, 2023 6:49 am

Damn, Ableton, i wish I could trust your devices.
This is the major issue with M4L. Problems with lost mappings/parameter values upon saving. Don’t get me wrong, I use M4L all the time, but I wish I could rely on it more. In a way, after more the 10 years of M4L, to me, it’s a fail (look at Bitwig and the modulators…).
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
MacStudio M1Max 32Go OS 12.3.1

siliconarc
Posts: 2817
Joined: Mon Jul 16, 2007 12:27 pm
Location: UK
Contact:

Re: LFO modulation not saving with presets

Post by siliconarc » Wed Jan 25, 2023 9:27 am

chapelier fou wrote:
Wed Jan 25, 2023 6:49 am
after more the 10 years of M4L, to me, it’s a fail (look at Bitwig and the modulators…).
Yea it's a shame they're in this situation, seemingly painted themselves into a corner. Modulators should've been native from the very start but Ableton are too far along with Max now – If they went native, they'd be admitting Max devices are unreliable.

14 years since Max was integrated into Live, 6 years since Ableton acquired Cycling74, and we're still seeing these failings :oops:

chapelier fou
Posts: 5687
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: LFO modulation not saving with presets

Post by chapelier fou » Wed Jan 25, 2023 9:56 am

siliconarc wrote:
Wed Jan 25, 2023 9:27 am
14 years since Max was integrated into Live, 6 years since Ableton acquired Cycling74, and we're still seeing these failings :oops:
Damn, 14 years. I remember the excitement so clearly. I still believe in the concept, but had some bad experiences during these years. Convolution Reverb losing its params, for instance ('solved' with Hybrid Reverb which, in my case, is a great replacement).
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
MacStudio M1Max 32Go OS 12.3.1

pottering
Posts: 1694
Joined: Sat Dec 06, 2014 4:41 am

Re: LFO modulation not saving with presets

Post by pottering » Wed Jan 25, 2023 8:31 pm

May be related to the fact that M4L doesn't work when the audio engine if off.

People that use bluetooth, USB mics or multiple interfaces may have more problems, since they are turning the audio engine on and off all the time.
♥♥♥

greenscreens
Posts: 150
Joined: Fri May 11, 2007 3:23 pm

Re: LFO modulation not saving with presets

Post by greenscreens » Thu Jan 26, 2023 3:42 am

it happens in any scenario with any audio interface

Post Reply