Opening .alp files

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
sounds
Posts: 101
Joined: Mon Aug 14, 2006 12:31 am
Location: Ireland

Opening .alp files

Post by sounds » Mon Dec 29, 2008 10:26 pm

Hi,

Are .alp files just for mac?
And can i open them on windows vista?
I was tryin to get that new solid sounds pack.


Thanks

Happy christmas and have a great 09!
Last edited by sounds on Mon Dec 29, 2008 10:43 pm, edited 2 times in total.
Music Live Sets: http://www.myspace.com/vue3d
I love my tunes!!

ava
Posts: 406
Joined: Wed Sep 05, 2007 9:47 am
Location: Bristol, England, UK

Post by ava » Mon Dec 29, 2008 10:31 pm

yes.

sounds
Posts: 101
Joined: Mon Aug 14, 2006 12:31 am
Location: Ireland

Reply..

Post by sounds » Mon Dec 29, 2008 10:41 pm

So this pack wasn't released for windows users?
Do i put the alp file inside an ableton directory?
Or extract it and then do the install?
Music Live Sets: http://www.myspace.com/vue3d
I love my tunes!!

ava
Posts: 406
Joined: Wed Sep 05, 2007 9:47 am
Location: Bristol, England, UK

Post by ava » Mon Dec 29, 2008 10:45 pm

sorry, i mean yes as in you can use them also on windows, there universal.

double click on the file and live will import in to library.

Kilroy
Posts: 99
Joined: Wed Nov 12, 2008 3:34 am

Post by Kilroy » Mon Dec 29, 2008 10:48 pm

Just drag it on top of your Live window and Ableton will do the rest automatically. Or from Live's File Menu, choose "Install Live Pack...".

K.

sounds
Posts: 101
Joined: Mon Aug 14, 2006 12:31 am
Location: Ireland

Reply...

Post by sounds » Mon Dec 29, 2008 10:51 pm

Thank you,

It's installing the pack now.
I never though of opening with ableton.
Windows never selected a program to open the .alp
Music Live Sets: http://www.myspace.com/vue3d
I love my tunes!!

darbyjones
Posts: 46
Joined: Mon Nov 27, 2006 12:43 am

Post by darbyjones » Tue Dec 30, 2008 2:49 pm

I just installed Solid Sounds on a Vista machine, but don't see the samples in my library folder. Am I looking in the wrong place?

Where should these files be, and what should the parent directory be named?

Thanks!

8O
Posts: 5502
Joined: Fri Mar 28, 2008 9:29 am
Location: Berlin

Post by 8O » Tue Dec 30, 2008 4:35 pm

darbyjones wrote:I just installed Solid Sounds on a Vista machine, but don't see the samples in my library folder. Am I looking in the wrong place?

Where should these files be, and what should the parent directory be named?

Thanks!
http://forum.ableton.com/viewtopic.php?t=102132
Image

darbyjones
Posts: 46
Joined: Mon Nov 27, 2006 12:43 am

Post by darbyjones » Tue Dec 30, 2008 8:48 pm

doh!

Post Reply