Groove Baby : woohoo :D

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Darwinist
Posts: 206
Joined: Sun Aug 27, 2006 2:41 am

Post by Darwinist » Thu Jan 15, 2009 8:08 pm

+1.000.000.000

So many great features, but I love the way they implemented this one...

Simpler than Reason's ReGroove mixer, but probably more useful from the looks of it.

Out Of My System
Posts: 88
Joined: Fri Oct 21, 2005 9:59 am

Post by Out Of My System » Thu Jan 15, 2009 8:19 pm

Are there any other apps on the market that do a similar thing while we wait?

cbit
Posts: 170
Joined: Fri Apr 08, 2005 3:17 pm
Location: Rotterdam, Netherlands
Contact:

Post by cbit » Thu Jan 15, 2009 9:02 pm

Yes, this is great news!

I'm very much hoping that the groove support in 8 extends to control over the positioning of entire audio clips, as well as the stuff inside clips (can anyone from ableton comment?)
basementhum.blogspot.com. Adventures in computer music production.
Macbook 2 Ghz Intel Core 2 Duo. 3GB RAM. OS X 10.5.8

Martyn
Posts: 2505
Joined: Sat Oct 04, 2003 11:22 am
Location: UK

Post by Martyn » Thu Jan 15, 2009 9:04 pm

I'm so glad to see this one, can't wait to try it.

sweetjesus
Posts: 8803
Joined: Wed Mar 31, 2004 3:12 pm
Location: www.fridge.net.au
Contact:

Post by sweetjesus » Thu Jan 15, 2009 9:08 pm

cbit wrote:Yes, this is great news!

I'm very much hoping that the groove support in 8 extends to control over the positioning of entire audio clips, as well as the stuff inside clips (can anyone from ableton comment?)

if you are referring to audio clips positioning in the arrangement view, no it doesnt.

cbit
Posts: 170
Joined: Fri Apr 08, 2005 3:17 pm
Location: Rotterdam, Netherlands
Contact:

Post by cbit » Thu Jan 15, 2009 9:13 pm

sweetjesus wrote:
cbit wrote:Yes, this is great news!

I'm very much hoping that the groove support in 8 extends to control over the positioning of entire audio clips, as well as the stuff inside clips (can anyone from ableton comment?)

if you are referring to audio clips positioning in the arrangement view, no it doesnt.
drat! thanks anyway for the clarification.
basementhum.blogspot.com. Adventures in computer music production.
Macbook 2 Ghz Intel Core 2 Duo. 3GB RAM. OS X 10.5.8

suie_paparude
Posts: 53
Joined: Mon Oct 13, 2003 2:30 pm
Location: bucharest,romania
Contact:

Post by suie_paparude » Thu Jan 15, 2009 9:13 pm

thanks,
now with groove quantize and this simple implementation of it, this update becomes for me the best update since live 4.
good news
mihai
http://www.suiepaparude.ro
MBPro,Live(1.5-8),Sampler,Operator,Analog,Reaktor,Pluggo,Kore,Mode,Bias Peak,Sonalksis,Reason,Audio Damage,Absynth,Massive,Korg Legacy collection + controller,FAW Circle,Synplant

kb420
Posts: 2737
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:35 am
Location: Cydonia on the 4th Planet

Post by kb420 » Thu Jan 15, 2009 9:35 pm

I just wanna get my groove on!!!!!
H20nly wrote:fuck Bitwig.

S127
Posts: 42
Joined: Thu Oct 12, 2006 6:02 pm

Re: Groove Baby : woohoo :D

Post by S127 » Thu Jan 15, 2009 9:42 pm

Rave wrote:Thank you Ableton :D
!! 8)

Meef Chaloin
Posts: 2164
Joined: Thu Jul 21, 2005 10:09 pm

Post by Meef Chaloin » Fri Jan 16, 2009 10:46 am

are the groove function and files available in the basic version of Live? The video suggests that the groove files come with the Suite.

zakary
Posts: 93
Joined: Thu Sep 09, 2004 9:48 am
Contact:

Post by zakary » Fri Jan 16, 2009 12:02 pm

Meef Chaloin wrote:are the groove function and files available in the basic version of Live? The video suggests that the groove files come with the Suite.
i think & hope in the basic version, if you check http://www.ableton.com/pages/live_8/announcement/home


"new in ableton live 8" the groove files are mentioned there and not in "new in ableton SUITE 8"
Logic Express 8.0.2 | Live 6 | battery 3 | Automat 1.0.1 & 0.4.2 | tal-un-o-62 | Axiom 25 | Macbook White - 1.83 GHz Core 2 Duo - 1.25 GB Ram - OS X (10.4.11)

http://soundcloud.com/space-monkey-1 | http://www.myspace.com/spmonk

Darwinist
Posts: 206
Joined: Sun Aug 27, 2006 2:41 am

Post by Darwinist » Fri Jan 16, 2009 1:29 pm

Either way, creating your own groove files is a breeze, so the non-suite version should still groove like a Mofo once you've extracted the timing info from some relevant source material.

UKRuss
Posts: 5044
Joined: Sun Jan 27, 2008 9:32 am

Post by UKRuss » Fri Jan 16, 2009 2:01 pm

Yeah! Come and have a scuba in my groove pool, man.

Post Reply