High pitched whine out of my Fasttrack

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
rbro
Posts: 1537
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:09 pm
Location: Novato, CA
Contact:

High pitched whine out of my Fasttrack

Post by rbro » Fri Jan 16, 2009 7:58 pm

All of a sudden, I am getting a high pitched buzzy whining sound out of my monitors when my M-Audio Fasttrack is set as the audio input device. Any ideas here, or is the Fasttrack just a piece of shit?

Pickle Sprocket
Posts: 37
Joined: Fri Jan 25, 2008 7:53 pm
Location: Juicy Land

Post by Pickle Sprocket » Fri Jan 16, 2009 8:05 pm

It says M-Audio on it, do you have to ask?
I taste nice.

rbro
Posts: 1537
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:09 pm
Location: Novato, CA
Contact:

Post by rbro » Fri Jan 16, 2009 8:10 pm

On hold with M-Audio support now........

crumhorn
Posts: 2503
Joined: Fri Sep 26, 2008 6:04 pm

Post by crumhorn » Fri Jan 16, 2009 8:44 pm

The noise you are describing sounds like the kind of thing you get when you have multiple paths to earth. If you are using a laptop try unplugging the power and running it on batteries and see if that helps. If it does then you probably have earthing problems. Check all your connections and cables etc.
"The banjo is the perfect instrument for the antisocial."

(Allow me to plug my guitar scale visualiser thingy - www.fretlearner.com)

Stan_T
Posts: 91
Joined: Sat Nov 17, 2007 4:07 am

Post by Stan_T » Fri Jan 16, 2009 8:58 pm

Have you changed anything else in your setup? The small Presonus box has the same issue with some firewire chipsets.

UKRuss
Posts: 5044
Joined: Sun Jan 27, 2008 9:32 am

Post by UKRuss » Fri Jan 16, 2009 9:07 pm

Sample it man!

High pitched squeals are in!

Post Reply