lucky Beta testers for Live 8.. initial thoughts?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
deva
Posts: 1685
Joined: Fri Jun 02, 2006 4:32 pm

Post by deva » Fri Jan 23, 2009 4:13 am

lola wrote:And the new groove thing?
I have not tried all the ways you can work with groove (have not extracted from audio, only midi so far), but what I have tried works well... just what I would expect!!

forge
Posts: 17422
Joined: Wed Apr 21, 2004 9:47 am
Location: Queensland, AU
Contact:

Post by forge » Fri Jan 23, 2009 4:14 am

Tarekith wrote:Sorry but that's lame as (insert swear word here).
which part?

deva
Posts: 1685
Joined: Fri Jun 02, 2006 4:32 pm

Post by deva » Fri Jan 23, 2009 4:15 am

djsynchro wrote:i didn't want the slicer... and I was WRONG
i didn't want the vocoder and i was WRONG it is amazing! (For all sorts of filtery effects - doesn't have to vocode.)
The vocorder is sweet! Very flexible... I am no expert on vocorders, but the 3-4 things I tried all sounded very musical and useful...

Tarekith
Posts: 17528
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Post by Tarekith » Fri Jan 23, 2009 4:31 am

forge wrote:
Tarekith wrote:Sorry but that's lame as (insert swear word here).
which part?
No more zoom in the upper half of the waveform. That was like Live's "thing" to me, the one thing that made it so quick to use compared to other apps. Especially for Djs that need to warp with precision, it made it very quick to zoom in and out while dropping markers. I know I need to get used to new features, but this is one that really sucks IMO. Now we have two areas in clip view that trigger play back (lower waveform, and timeline) and only a small section for zooming? I'd rather see a preference option for toggling upper waveform for selection or zooming (with the ooposite one possible via shift) versus just dropping zooming altogther.

(Must think happy thoughts, must think happy thoughts, must think...)

deva
Posts: 1685
Joined: Fri Jun 02, 2006 4:32 pm

Post by deva » Fri Jan 23, 2009 4:33 am

The groove tools are excellent!! Waited a long time for this one!!!

Group tracks... seem to work well, not fussy at all and as one expects. Great addition to Live

Midi step record is a much better way to input midi notes. Nicely implemented. A snap to input chords, change note lengths, correct mistakes...

Vocorder is much more interesting than I expected. Finally a limiter in Live!!

Haven't figured out how to use the looper yet

I like the new warping much much more than the old

Crossfades in arrangement are okay... bit finicky and could be improved imo

Adjusting multiple parameters at once... cool!!

being able to choose which of a 3rd party instruments parameters show when you unfold the live device is big improvement

glitchrock-buddha
Posts: 4357
Joined: Fri Oct 14, 2005 1:29 am
Location: The Ableton Live Forum

Post by glitchrock-buddha » Fri Jan 23, 2009 5:19 am

OPE-FUCKIN'_RATOR!

This Operator update kick some ass. It's gnarly factor just about tripled. Custom waveforms, feedback, new filter, filter drive. Sounds great!

Vocoder is good fun as well.
Professional Shark Jumper.

condra
Posts: 2753
Joined: Fri Jun 08, 2007 2:03 pm
Location: Dublin
Contact:

Post by condra » Fri Jan 23, 2009 5:22 am

No more zoom in the upper half of the waveform
This needs to be sorted out. I rely heavily on having a big fat area to grab on and zoom in and out for warping, aswell as making loop points etc.

The "top half of waveform" zooming was always one of my favourite parts of Live.

DubLifeSD
Posts: 9
Joined: Fri Jan 16, 2009 1:50 am
Contact:

Post by DubLifeSD » Fri Jan 23, 2009 5:31 am

How's the new limiter :?:

condra
Posts: 2753
Joined: Fri Jun 08, 2007 2:03 pm
Location: Dublin
Contact:

Post by condra » Fri Jan 23, 2009 5:34 am

DubLifeSD wrote:How's the new limiter :?:
limited.

Willyum
Posts: 1194
Joined: Sat May 15, 2004 6:17 am
Location: Jamaica, Queens

Post by Willyum » Fri Jan 23, 2009 5:36 am

Just missed the beta....

So how about time stretch for Simpler or Sampler so I can have time stretch in Drum Racks??
"I spent my life, laughing, wondering if crazy people even realized that they're crazy.......then one day, I realized..." - Flippa

Cyberstar
Posts: 384
Joined: Mon Jan 08, 2007 8:23 am
Location: A musical space within my mind

Post by Cyberstar » Fri Jan 23, 2009 5:37 am

condra wrote:
No more zoom in the upper half of the waveform
This needs to be sorted out. I rely heavily on having a big fat area to grab on and zoom in and out for warping, aswell as making loop points etc.

The "top half of waveform" zooming was always one of my favourite parts of Live.
Yes it does, these sort of changes will keep me from upgrading, some things should be left the way they were....that being said I'll have to wait and check out the beta when it comes round again :roll:
3.6 GHz i7-3770S Quad-Core Win 7 64|MOTU 896mk3|Launchpad|Live 9.0.2 Suite|Komplete9|Studio One V2|Reason 6|Zebra 2|Omnisphere|Trilian|Nord3|
--------------------------------------------------------------------------
http://soundcloud.com/nomar161

contakt321
Posts: 1523
Joined: Thu Feb 21, 2008 3:39 pm
Location: NYC

Post by contakt321 » Fri Jan 23, 2009 6:40 am

My first impression - they put a lot of work into increasing the different ways you can do one thing which is something I have loved about Live, the ability to do 1 thing so many different ways.

The new Operator is great! It's just like the old one, but with more ways to customize your sound yet not any more complicated. Love it!

ytsek
Posts: 193
Joined: Tue Jul 26, 2005 3:22 pm
Location: Rotterdam
Contact:

Post by ytsek » Fri Jan 23, 2009 9:33 am

Don't have Beta yet. What I see in the screenshots multiband dynamics doesn't have a sidechain function. But can you select a single band as input on another track?

deva
Posts: 1685
Joined: Fri Jun 02, 2006 4:32 pm

Post by deva » Fri Jan 23, 2009 9:58 am

ytsek wrote:Don't have Beta yet. What I see in the screenshots multiband dynamics doesn't have a sidechain function. But can you select a single band as input on another track?
tried it... no go... would be a nice addition

nbinder
Posts: 867
Joined: Tue Apr 29, 2008 1:47 pm

Post by nbinder » Fri Jan 23, 2009 10:41 am

Where did you find the beta when the first round for beta tester was still open? On the ableton startpage?

Post Reply