All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: osX
PostPosted: Sun Jul 28, 2002 12:38 pm 
ok. i have just about had it with osX.

does ANYBODY have a usb audio interface that WORKS RELIABLY with osX?

when i boot up spark ME and start recording, i get little pops every few odd seconds...

playback in LIVE sucks

i have used/tried edirol ua-3, editol ua-5, imic

help.

i just wan to record simple stereo aiffs in sparkLE or sparkME, then throw them into live...

i NEVER had these problems back when i was a PC user...tisk tisk tisk


Top
  
 
 Post subject: turn up the sample buffer?
PostPosted: Sun Jul 28, 2002 3:41 pm 

Joined: Tue Jul 16, 2002 8:46 pm
Posts: 4
Location: Mount Vernon, WA
Have you tried turning up the sample buffer in SparkLE?

I'm not a fan of USB audio devices, but it should be able to work decently. Even my Edirol piece-of-crap worked reasonably.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 28, 2002 8:44 pm 

Joined: Mon Dec 17, 2001 3:29 pm
Posts: 432
buy yo'self a tascam us428 or 228. I have a 428 and it works flawlessly. absolutley no problems.i have it set to 1ms in and out latency, so 2ms in total. no worries recording etc.

Great drivers

cheers


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 29, 2002 1:03 am 

Joined: Tue Feb 05, 2002 4:18 am
Posts: 225
Location: San Francisco, CA USA
I use a motu 828 and the new beta drivers work great with Live and Spark le Plus. Live on the other hand, is a CPU pig under either Mas OS 9 or X. It works great under Windows 2000. These are probably not the answers you were looking for...Nevermind :wink:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 29, 2002 8:25 am 
[quote="Geraldo"]I use a motu 828 and the new beta drivers work great with Live and Spark le Plus.

Geraldo, sounds like you don't have ENY problems with MOTU82 and Live?
Eny random sound dropouts with MOTU 282 + OS10.1.5 ?

I have both Tascam US 428 and MOtu 828 .
Tascam US 428 works great with the OSX drivers, BUT has only 2 stereo outputs (no way to prelisten sounds).
MOTU 828 has 8 sound out channels to prelisten , BUT does have random sound dropouts for a second or two with the beta OSX drivers.
So i cannot use non of them yet for live usage, when i have a gig i still use MOTU828 with OS9.2.2


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 29, 2002 4:45 pm 

Joined: Tue Feb 05, 2002 4:18 am
Posts: 225
Location: San Francisco, CA USA
I hope I did not speak too soon. Considering the Beta drivers have only been out a few days its possible I have not experienced your problem "yet". My only gripe is with LIVE, which seems to run better on Windows than on Mac. I am running it side by side on my 1Ghz PIII and my 800Mhz Tibook and I must compliment Ableton on the wonderful cross-platform ability. I can open a session that I created on the Mac and continue it on the PC or the other way around. But the CPU usage is more efficient on the PC. This is off topic but worth mentioning.
My suggestion would be to do th experiment in the manual where you max your plugins to 75%cpu and the increase your buffer size until the dropouts stop. What is your hardware setup? CPU? HD speed? OS? RAM?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group