LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
phredbull
Posts: 27
Joined: Sat Sep 24, 2005 3:31 am
Location: Chicago
Contact:

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by phredbull » Thu May 22, 2014 12:17 pm

1)52%
2)iMac
3)OS X 10.5.8
4)9.1.2
5)C2D 2GHz
6)3 GB
7)Yamaha Audiogram 3
8)7200
9)8

Dr GOA
Posts: 1
Joined: Wed Jul 30, 2014 6:25 pm

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by Dr GOA » Wed Jul 30, 2014 7:02 pm

1) Ableton Live CPU Meter = 15%
2) Laptop/Desktop = Desktop
3) Operating System = Windows 8.1
4) Ableton Live version = 9.1.3
5) CPU Make, Model, and Speed = amd fx 8350 4.2ghz
6) Amount of Ram = 8Gb 1300mhz
7) Soundcard = Creative Titanium hd, asio4all
8. Hard Disk Drive Speed = 7200
9) Number of playback tracks = 8

Good )

the non-objective test, is better to watch loading in a task manager

c33
Posts: 196
Joined: Mon Aug 01, 2011 8:18 pm

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by c33 » Tue Oct 21, 2014 7:32 pm

1) Ableton Live CPU Meter = 13%
2) Laptop/Desktop = HP ENVY 15t-j000 Quad Edition
3) Operating System = Windows 7 Pro 64bit
4) Ableton Live version = 8.4.2 64bit
5) CPU Make, Model, and Speed = Intel i7 4700MQ 2.4
6) Amount of Ram = 16GB
7) Soundcard = IDT
8. Hard Disk Drive Speed = Samsung 840 EVO SSD
9) Number of playback tracks = 8

I've just downgraded from 8.1 pro to windows 7 pro on my laptop (it was an upgrade really) and I think this is my first time running 64bit Live. Performance seems solid! I was able to play 90 tracks without any crackles.

brp
Posts: 9
Joined: Wed Jan 26, 2005 1:49 am

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by brp » Sat Mar 14, 2015 9:29 pm

All of the samples are missing from the samples folder (folder empty) when I extract the zipfile, so the test plays no audio and Live 8 shows "media missing" in tracks.
Anyone know what's up with that?
Did I do something wrong? I followed test instructions as far as I know.
Thanks.
Asus P5K SE/EPU - Intel Core 2 Quad Q9550 - 4Gb DDR2 - Nvidia GEForce 8400GS - 7200rpm 500gb SATA drive x 2 - WinXP Home SP3 - M-Audio Delta 1010LT & Audiophile 2496 -
Live 8.4.2

brp
Posts: 9
Joined: Wed Jan 26, 2005 1:49 am

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by brp » Mon Mar 16, 2015 1:39 am

bump.
Anyone know why there's no samples in the test project folder?

Anyone have the zip with audio they could send me?

Thanks.
Asus P5K SE/EPU - Intel Core 2 Quad Q9550 - 4Gb DDR2 - Nvidia GEForce 8400GS - 7200rpm 500gb SATA drive x 2 - WinXP Home SP3 - M-Audio Delta 1010LT & Audiophile 2496 -
Live 8.4.2

brp
Posts: 9
Joined: Wed Jan 26, 2005 1:49 am

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by brp » Wed Mar 25, 2015 8:43 am

For any future users that have this issue, I figured it out.
For some reason, my first download of the testfile from the OP of this thread did not include the AIFF sample, the samples folder was empty. I then downloaded the file from the Live 9 performance test thread's OP link and it worked. This was curious to me as the link seemed to go to the same place for the zip download. So I went back and did a test re-download from this thread's OP link and it worked, I got the complete zip this time. Weird!
So if you have no audio samples loaded in the test, try re-downloading the test .zip file.

By the way; I get 20% using the system in my sig.
32 tracks = 62%
On a single core of the Q9550, 8 tracks was 70%
Asus P5K SE/EPU - Intel Core 2 Quad Q9550 - 4Gb DDR2 - Nvidia GEForce 8400GS - 7200rpm 500gb SATA drive x 2 - WinXP Home SP3 - M-Audio Delta 1010LT & Audiophile 2496 -
Live 8.4.2

UnderwaterSunlight
Posts: 103
Joined: Mon Jun 18, 2007 7:59 am
Location: House atop a Tree

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by UnderwaterSunlight » Wed Feb 03, 2016 4:11 pm

Today L 9.6 is released.
Therefore, I post anew.

1) Ableton Live CPU Meter = 10%
2) Laptop/Desktop = Turtle Silentium Desktop (manufactured by Grey in Germany)
3) Operating System = Windows 7 HP 64bit
4) Ableton Live version = 9.6 64bit
5) CPU Make, Model, and Speed = Intel i7-2600 Quadcore stock speed 4 x 3.4 GHz, Multithreading off
6) Amount of Ram = 8 GB
7) Soundcard = RME HDSP 9632 (old PCI card)
8. Hard Disk Drive Speed = System: Intel SSD from 2011. Data: Samsung 840 EVO SSD, latest firmware
9) Number of playback tracks = 8

Live 9.6 is slightly faster than previous versions. With older L 9 versions, I got 11-12% on the CPU meter.
Mac Pro 6,1 (Late 2013), 64 GB RAM, 256 GB PCIE SSD, 1TB data/projects SSD, MacOS 10.14 Mojave, Ableton 10 Standard, Komplete 7, Waves Silver, Steinberg UR22 mkII

ZaBong69
Posts: 35
Joined: Sat Jan 09, 2016 6:02 pm
Contact:

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by ZaBong69 » Wed Feb 03, 2016 9:19 pm

1) Ableton Live CPU Meter % (if it bounces around, please list the peak) 15%
2) Laptop/Desktop? Make/Model? Laptop Dell Precision M6800
3) Operating System? Win 10
4) Ableton Live version? 9.6 64bit
5) CPU Make, Model, and Speed? i7-4910MQ 2,9GHz
6) Amount of Ram? 16GB
7) Soundcard (and driver version if you know it)? Focusrite Scarlet Solo, factory drivers
8) Hard Disk Drive Speed (if you know)? 540 MB/s
9) Number of playback tracks? 8

When I go for 32 samples, CPU Meter shows 18%.

Take care,

K

brp
Posts: 9
Joined: Wed Jan 26, 2005 1:49 am

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by brp » Thu Feb 04, 2016 3:11 am

There's a Live 9 Test thread. This one is for v.8
Asus P5K SE/EPU - Intel Core 2 Quad Q9550 - 4Gb DDR2 - Nvidia GEForce 8400GS - 7200rpm 500gb SATA drive x 2 - WinXP Home SP3 - M-Audio Delta 1010LT & Audiophile 2496 -
Live 8.4.2

tomobri3n
Posts: 8
Joined: Mon Feb 25, 2013 3:15 pm

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by tomobri3n » Thu Feb 11, 2016 11:49 am

- I've been wanting to upgrade for some time now as my laptop is 3 years old. I would prefer something smaller and lighter but nothing comes close to its power.
- I would love the new MacBook 12" but it would be so weak in comparison... Maybe the new 13" Pro? Anybody compared the 13" and 15" much?
- I've been advised to wait as the MBP is due a redesign this year.

1) Ableton Live CPU Meter - 10%
2) Laptop/Desktop? Make/Model? Macbook Pro Retina 15" (Mid 2012)
3) Operating System? OS X El Capitan 10.11
4) Ableton Live version? 9.6
5) CPU Make, Model, and Speed? 22 nm "Ivy Bridge" 2.7 GHz Intel "Core i7" processor (3820QM)
6) Amount of Ram? 16gb
7) Soundcard (and driver version if you know it)? None (Internal)
8) Hard Disk Drive Speed (if you know)? 750gb Flash Read/Write around 400mb/s
9) Number of playback tracks? 128

ikeaboy
Posts: 1684
Joined: Sat Jun 05, 2004 9:38 pm
Location: Ireland

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by ikeaboy » Thu Feb 11, 2016 12:01 pm

tomobri3n wrote:- I've been wanting to upgrade for some time now as my laptop is 3 years old. I would prefer something smaller and lighter but nothing comes close to its power.
- I would love the new MacBook 12" but it would be so weak in comparison... Maybe the new 13" Pro? Anybody compared the 13" and 15" much?
- I've been advised to wait as the MBP is due a redesign this year.

1) Ableton Live CPU Meter - 10%
2) Laptop/Desktop? Make/Model? Macbook Pro Retina 15" (Mid 2012)
3) Operating System? OS X El Capitan 10.11
4) Ableton Live version? 9.6
5) CPU Make, Model, and Speed? 22 nm "Ivy Bridge" 2.7 GHz Intel "Core i7" processor (3820QM)
6) Amount of Ram? 16gb
7) Soundcard (and driver version if you know it)? None (Internal)
8) Hard Disk Drive Speed (if you know)? 750gb Flash Read/Write around 400mb/s
9) Number of playback tracks? 128
Not related but I have a similar model MBP and I tried installing El Capitan and I had serious lagging graphics. The lag on Live's VU's was enough to make me roll back via timecapsule. How's it working for you?

tomobri3n
Posts: 8
Joined: Mon Feb 25, 2013 3:15 pm

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by tomobri3n » Thu Feb 11, 2016 12:07 pm

Not related but I have a similar model MBP and I tried installing El Capitan and I had serious lagging graphics. The lag on Live's VU's was enough to make me roll back via timecapsule. How's it working for you?
No issues with El Capitan or graphics. All fine on large projects.

The only very strange issue I have which I cannot figure out at all... Is I sometimes get a flood of cpu for no reason. The project will be running steady around 50% then go crazy 100%+ until I stop. Then will calm back down again.

Im guessing it's a heat issue? Usually happens in Ibiza :D

ikeaboy
Posts: 1684
Joined: Sat Jun 05, 2004 9:38 pm
Location: Ireland

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by ikeaboy » Thu Feb 11, 2016 1:53 pm

tomobri3n wrote: Usually happens in Ibiza :D
Nice!

hugo4711
Posts: 1
Joined: Thu Oct 17, 2013 8:12 pm

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by hugo4711 » Tue May 31, 2016 6:40 pm

1) Ableton Live CPU Meter % (if it bounces around, please list the peak) - 18% (45% @ 30 Tracks)
2) Laptop/Desktop? Make/Model? - MacBook Pro Retina Late 2013
3) Operating System? - OSX 10.11.5
4) Ableton Live version? - 9.6.1 64 Bit
5) CPU Make, Model, and Speed? 2,8 GHz Intel Core i7
6) Amount of Ram? - 16 GB
7) Soundcard (and driver version if you know it)? - Focusrite Saffire 6 USB
8) Hard Disk Drive Speed (if you know)? Flash 500 GB (~600 Mbyte/s read/write)
9) Number of playback tracks? - 8 (30 Tracks)

brp
Posts: 9
Joined: Wed Jan 26, 2005 1:49 am

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Post by brp » Wed Jun 01, 2016 12:35 am

hugo4711 wrote:1) Ableton Live CPU Meter % (if it bounces around, please list the peak) - 18% (45% @ 30 Tracks)
2) Laptop/Desktop? Make/Model? - MacBook Pro Retina Late 2013
3) Operating System? - OSX 10.11.5
4) Ableton Live version? - 9.6.1 64 Bit
5) CPU Make, Model, and Speed? 2,8 GHz Intel Core i7
6) Amount of Ram? - 16 GB
7) Soundcard (and driver version if you know it)? - Focusrite Saffire 6 USB
8) Hard Disk Drive Speed (if you know)? Flash 500 GB (~600 Mbyte/s read/write)
9) Number of playback tracks? - 8 (30 Tracks)
This is Live 8 test thread. There is a Live 9 test thread for your version.
Asus P5K SE/EPU - Intel Core 2 Quad Q9550 - 4Gb DDR2 - Nvidia GEForce 8400GS - 7200rpm 500gb SATA drive x 2 - WinXP Home SP3 - M-Audio Delta 1010LT & Audiophile 2496 -
Live 8.4.2

Post Reply