Plugins that don't work so well in 8...

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
myxomat0515
Posts: 414
Joined: Wed May 30, 2007 3:31 am
Location: Florida

Plugins that don't work so well in 8...

Post by myxomat0515 » Tue Apr 07, 2009 10:19 pm

Out of curiousity... who is having problems with plugs in Live 8? And which ones?

My only issues so far:

Battery 3 - I used to have a few crashes here and there (w/Live 6-7) trying to load patches on the fly and whatnot. Seems to be intensified a bit in 8. Nothing I can't work around, but it sure sucks when you've spent a few minutes building a custom kit only to have a crash and then Live recovers the midi clip, but Battery doesn't recover the kit.

Ohmicide - Super glitchy on my machine all of a sudden. Really sucks cuz I use it a lot.

sublimelobc
Posts: 407
Joined: Wed Sep 19, 2007 7:30 pm
Location: St George, Utah
Contact:

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by sublimelobc » Wed Apr 08, 2009 12:04 am

+1 for Ohmicide not working well in 8....it takes forever to change settings on the 8 beta and demo.

I haven't run into any others yet.

Bonehead
Posts: 85
Joined: Sat Feb 21, 2009 3:41 pm

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by Bonehead » Wed Apr 08, 2009 12:32 am

reFX Nexus instantly crashes on Launch. But, I'm not sure if the beta corrupted the plugin. I reported it a couple of times. :(

Can't be bothered to re-install, though. Running short on HD.

grimleyj
Posts: 125
Joined: Tue Sep 02, 2003 7:52 am
Location: Seattle
Contact:

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by grimleyj » Wed Apr 08, 2009 12:40 am

NI Massive and Pro5, both VSTi and AU on MBPro OSX 10.5 (latest versions ... haven't tried other NI instruments yet). When I resample on a seperate audio track, the audio level is very quiet and recording is off by about 1 measure. Tried with other instruments incl. Hypersonic and Korg Legacy with no issues.
By, the way, I've never had these problems with previous versions of Live.
-grimley

aisling
Posts: 2640
Joined: Fri Mar 10, 2006 8:58 am
Location: 50 miles north of SF

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by aisling » Wed Apr 08, 2009 1:03 am

I would be grateful if anybody who owns a powercore system could chime in on stability in ver8
http://soundcloud.com/aislingbeing


Live, Reason, Moog sub phatty, Moog sub 37, Ozone 6, guitars, Pedals, proper ergonomic sitting posture, french pressed coffee with a pinch of cardamon.

squelcht
Posts: 1896
Joined: Thu Feb 05, 2009 4:38 am
Location: QC, NC
Contact:

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by squelcht » Wed Apr 08, 2009 2:12 am

Albino 3...It seems to stay stuck on the first bank of presets "Ambient Layered"...When I try to select any another banks of sounds, it pauses & then jumps back to the "Ambient Layered" bank! WtF?!? Friggin' pain in the arse I say. Anybody else running Albino 3 who can test & maybe concur??

swiffy
Posts: 80
Joined: Sun May 13, 2007 9:07 pm

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by swiffy » Wed Apr 08, 2009 2:38 am

Albino 3, ALL of Komplete 5 intstruments, kore 2, Sylenth 1, Hypersonic 2, arturia products and others work in Live 8.

I am running an edirol ua-25 interface with 64 bit drivers on vista 64 bit sp 1. Make sure you have the latest updates. What's key is having the right interface I think.

funketek
Posts: 5
Joined: Sun Dec 21, 2008 11:29 pm
Location: Chicago
Contact:

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by funketek » Wed Apr 08, 2009 3:19 am

ditto on the ohmicide lag. I'm using 8.01 and having some noticeable delay when trying to select the little red 'snap' buttons in a user preset. hopefully the ohm guys will release a patch or something?

Anubis
Posts: 1397
Joined: Wed Jul 07, 2004 1:06 pm
Location: Miami
Contact:

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by Anubis » Wed Apr 08, 2009 3:32 am

Stylus RMX 1.8 but it's hard to tell whether it's Live or RMX because they are both new updates. :?
9.0.4 Suite-Samsung Chronos 7 laptop(17")-12GB RAM-Samsung 840 series SSD(250GB)-iPad2-Maschine-TouchAble-SaffirePro24-Saffire6USB-Komplete Audio 6-Axiom25-PCR300-Nocturn-LaunchPad-QuNeo-QuNexus
miTunes

glitchrock-buddha
Posts: 4357
Joined: Fri Oct 14, 2005 1:29 am
Location: The Ableton Live Forum

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by glitchrock-buddha » Wed Apr 08, 2009 3:36 am

Hate to tell you guys (Actually no I don't ), but Massive, ohmicide and all the rest work perfectly normal here (macbook pro 10.5.6)

For what it's worth, I reset my template and trashed preferences when I changed to 8.
Professional Shark Jumper.

Imaulle
Posts: 128
Joined: Sat Jan 17, 2009 9:46 pm

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by Imaulle » Wed Apr 08, 2009 3:41 am

massive crashes for me when I try to pick a preset

glitchrock-buddha
Posts: 4357
Joined: Fri Oct 14, 2005 1:29 am
Location: The Ableton Live Forum

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by glitchrock-buddha » Wed Apr 08, 2009 3:51 am

Oh and Stylus RMX 1.8 is also working like a champ (Amazing update to that one).
Professional Shark Jumper.

Imaulle
Posts: 128
Joined: Sat Jan 17, 2009 9:46 pm

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by Imaulle » Wed Apr 08, 2009 3:57 am

okay I got my massive to work. I had to delete this file


C:\Users\xxxx\AppData\Local\Native Instruments\Massive\NIMassiveDataBase


I'm on Windows 7 x64 build 7057

Jekblad
Posts: 2351
Joined: Tue May 13, 2008 2:02 am
Contact:

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by Jekblad » Wed Apr 08, 2009 6:13 am

i crashed it with ZebraCM on me Mac.

Zebra2 is pretty popular i wonder if that's a prob for anyone.
2.4 ghz Macbook Pro 8gb RAM, SSD, Live 9 Suite, Puremagnetik, Minimal Talent

Bionecteur
Posts: 187
Joined: Mon Jul 12, 2004 11:16 am
Location: Berlin/Aachen

Re: Plugins that don't work so well in 8...

Post by Bionecteur » Wed Apr 08, 2009 6:22 am

Hi...same here...Battery 3: several crashes here and Albino 3. Additionally I had some strange crashes with Speakerphone 1.11. No problems with 7.014...

Uwe
ritsch, ratsch, klick

Post Reply