Automation data in Session View

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Tympanic
Posts: 342
Joined: Mon Sep 03, 2007 11:22 am

Automation data in Session View

Post by Tympanic » Sun Apr 19, 2009 11:20 pm

Live 8.1.x -->

write automation data to sth like "automation data bufferpoolthingy"
then "print" automation data onto selected clip?

what about that?

Cheers

Daniel
I used to be with it, but then they changed what "it" was. Now, what I'm with isn't it, and what's "it" seems weird and scary to me.


>v< - that´s the question today

...the work of production is reduction...

some music

m:o
Posts: 1321
Joined: Fri Sep 16, 2005 1:48 am
Location: Dreiländereck
Contact:

Re: Automation data in Session View

Post by m:o » Mon Apr 20, 2009 5:09 am

a little like the groove pool ?
this is a great idea !

lenght of the automation should also be
adopted by the target clip automatically.
e.g. you have an 4 bar automation line, adopt
it to a2 bar clip --> clip envelope is automatically
unlinked and increased to 4 bar.
4770K/Live9Suite/Max4Live/Push/RME UFX/NordModularG2X/Machinedrum SPS1 UW/Elektron Analog Four/MBase11/Adam A7X

http://soundcloud.com/sphereandlowthing

Tympanic
Posts: 342
Joined: Mon Sep 03, 2007 11:22 am

Re: Automation data in Session View

Post by Tympanic » Mon Apr 20, 2009 7:17 am

yep,
like that imgained i have.
Would be great to even extend the workflow with
favourite envelopes.
I used to be with it, but then they changed what "it" was. Now, what I'm with isn't it, and what's "it" seems weird and scary to me.


>v< - that´s the question today

...the work of production is reduction...

some music

Alien Leg
Posts: 169
Joined: Sat Jun 04, 2005 12:37 pm
Location: Austria

Re: Automation data in Session View

Post by Alien Leg » Mon Apr 20, 2009 11:47 am

Its really strange an intelligent workaround like this isn't already in!
Especially if the necessary rewrite for automation-in-session-problem is years ahead!
Win XP Pro SP3, Live 7
Q9450@3.2Ghz, 4 GB RAM,
BCF2000, M-Audio Audiophile 2496, Mindprint TRIO

Tympanic
Posts: 342
Joined: Mon Sep 03, 2007 11:22 am

Re: Automation data in Session View

Post by Tympanic » Mon Apr 20, 2009 1:08 pm

yes, and this comment should have the character
of a suggestion because the 128 param. limit story
found an end in Live 8 too.
And the solution was somehow quite simple in the end.
Why not with the automation in session view over
a thing like an envelope automation pool?
I think this would be a great thing to have.


Cheers
I used to be with it, but then they changed what "it" was. Now, what I'm with isn't it, and what's "it" seems weird and scary to me.


>v< - that´s the question today

...the work of production is reduction...

some music

aMUSEd
Posts: 140
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:19 am
Contact:

Re: Automation data in Session View

Post by aMUSEd » Mon Apr 20, 2009 10:01 pm

I don't see the problem. You have clips you can draw automation into or even copy it from the arrange view (rather laboriously). So why not just allow recording into a clip too? You can even do it with midi learnt plugins so what's the holdup?
Image

Post Reply