Recording SYSEX data

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
PHY6
Posts: 286
Joined: Wed Apr 22, 2009 2:42 pm

Recording SYSEX data

Post by PHY6 » Wed Apr 29, 2009 5:35 pm

Hello,
I'm having trouble recording sysex data to a live clip.
The sysex data contains patches from my synth.
My synth is set up fine, since it work flawless in Logic.
Everytime I try to record my data-dump, there's nothing in the clip.
Anyone ?

3dot...
Posts: 9996
Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm

Re: Recording SYSEX data

Post by 3dot... » Wed Apr 29, 2009 5:36 pm

live doesn't support SYSEX messages... in fact...it filters them out...
:?
Image

PHY6
Posts: 286
Joined: Wed Apr 22, 2009 2:42 pm

Re: Recording SYSEX data

Post by PHY6 » Wed Apr 29, 2009 5:38 pm

Thanks for the lightning fast reply.
But that sucks, no sysex.
I always like to "'dump"' my patches with my songs to keep it organized.

Tone Deft
Posts: 24155
Joined: Mon Oct 02, 2006 5:19 pm

Re: Recording SYSEX data

Post by Tone Deft » Wed Apr 29, 2009 5:39 pm

how many of the major DAWs support sysex?

for PC I use midiOx, I assume the OP is on mac though.
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye?
-Moz

PHY6
Posts: 286
Joined: Wed Apr 22, 2009 2:42 pm

Re: Recording SYSEX data

Post by PHY6 » Wed Apr 29, 2009 5:45 pm

Well, Logic supports it.

3dot...
Posts: 9996
Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm

Re: Recording SYSEX data

Post by 3dot... » Wed Apr 29, 2009 5:50 pm

yeah.. I was bummed out as well when I first found out...
but like Tone says... Midi Ox is a nice addition ... (anyways)
I use it also to route all my Midi devices into/from Live...
Image

PHY6
Posts: 286
Joined: Wed Apr 22, 2009 2:42 pm

Re: Recording SYSEX data

Post by PHY6 » Wed Apr 29, 2009 5:58 pm

Well, it's not a huge problem, since I can save the patches straight to my computer via the NM G2 editor, and then throw them in my project folder.
But having them straight in the arrangement would be better.
Only thing that annoys me is that I cannot make program changes within a song.

3dot...
Posts: 9996
Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm

Re: Recording SYSEX data

Post by 3dot... » Wed Apr 29, 2009 6:08 pm

PHY6 wrote:Well, it's not a huge problem, since I can save the patches straight to my computer via the NM G2 editor, and then throw them in my project folder.
But having them straight in the arrangement would be better.
Only thing that annoys me is that I cannot make program changes within a song.
you CAN send program change...
Image

PHY6
Posts: 286
Joined: Wed Apr 22, 2009 2:42 pm

Re: Recording SYSEX data

Post by PHY6 » Wed Apr 29, 2009 6:11 pm

Oh, yea...that's not sysex... :oops:

twisted-space
Posts: 1253
Joined: Fri Aug 31, 2007 5:50 pm
Location: UK Midlands

Re: Recording SYSEX data

Post by twisted-space » Wed Apr 29, 2009 6:14 pm

Tone Deft wrote:how many of the major DAWs support sysex?

for PC I use midiOx, I assume the OP is on mac though.
Sonar
Cubase
Reaper
In fact I belive that they all do... except Live

hacktheplanet
Posts: 2846
Joined: Sat Sep 25, 2004 6:37 am
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Recording SYSEX data

Post by hacktheplanet » Wed Apr 29, 2009 6:22 pm

Since you're on OSX, you can use Sysex Librarian:
http://www.snoize.com/SysExLibrarian/

Not exactly what you want, but it works well and it's free.
Just adds an extra step to your set loading.
Image

tw1nstates
Posts: 1127
Joined: Sat Apr 14, 2007 1:00 pm

Re: Recording SYSEX data

Post by tw1nstates » Wed Apr 29, 2009 9:58 pm

M4L?

I am assuming that will do it?
I slipped into a daze, whilst I was there I heard the most startling music, it was at once familiar and alien, reassuring and unsettling.
https://soundcloud.com/fearoftherave

3dot...
Posts: 9996
Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm

Re: Recording SYSEX data

Post by 3dot... » Thu Apr 30, 2009 4:50 am

tw1nstates wrote:M4L?

I am assuming that will do it?
me don't think so...
I think M4L's midi inputs come from live...
Image

phattline
Posts: 176
Joined: Sun Jul 05, 2009 5:54 pm

Re: Recording SYSEX data

Post by phattline » Sat Nov 14, 2009 2:01 pm

pump!

No sysex for M4L... thats the way it is... :evil:

LoopStationZebra
Posts: 10586
Joined: Sat Jan 17, 2009 5:57 pm
Contact:

Re: Recording SYSEX data

Post by LoopStationZebra » Sat Nov 14, 2009 2:20 pm

PHY6 wrote:Oh, yea...that's not sysex... :oops:

But what are you actually trying to do? Why do you want to dump Sysex into Live? Sounds like you want patch changes within a song, which is entirely possible via any clip with simple program changes; including dummy clips if you want to do it on the fly.

:?:
I came for the :lol:
But stayed for the :x

Post Reply