Axiom 49 problem...?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
jmouse
Posts: 120
Joined: Fri Feb 11, 2005 11:56 am
Location: DownUnder
Contact:

Axiom 49 problem...?

Post by jmouse » Mon Jun 15, 2009 7:06 am

Hi there
I'm having a weird problem with my Axiom 49...all keys except ONE are not working when I'm trying to play any vst or ext synth.However ,the pads work,and the knobs and sliders still respond to midi control.

I've tried resetting the Axiom,powering it and using midi instead of usb,trying a different als...no luck??..maybe its a zone thing..not sure..BUT when I plug in my PCR1 via usb everything works ok.

Has anyone had similar probs or any suggestions??

Thanks in advance
jmouse

iMac 2ghz 10.4.11,Live 6.11..(waiting for my Live 8 suite)

jez3122
Posts: 534
Joined: Tue Jan 16, 2007 9:02 pm
Location: Lincs,England
Contact:

Re: Axiom 49 problem...?

Post by jez3122 » Mon Jun 15, 2009 6:59 pm

how did you reset it :?:

powering it up while holding - & + :?:
Live 7.0.16, core 2 Quad 2.66ghz 4 gb ram,ESI U46SE,Vestax VCM-600, M-Audio Axiom 25,
evolution249c,Maudio Xpression pro, various guitars,Akai mpd16, NI intact,YamahaMSP3's,zoom323, a Ukulele and a Crate of Stella.

jmouse
Posts: 120
Joined: Fri Feb 11, 2005 11:56 am
Location: DownUnder
Contact:

Re: Axiom 49 problem...?

Post by jmouse » Mon Jun 15, 2009 11:56 pm

Hey Jez..
Thanks for your reply

I tried resetting in the Ableton prefs,midi/sync..and dumping the axiom as controller,then reconnecting it.
No result.
So are you saying you can reset the axiom by holding down & and + on my computer keyboard?..as there is no "&" key on my axiom.
I'll try using the keyboard to reset...otherwise can you clarify this method.

cheers
jmouse

jmouse
Posts: 120
Joined: Fri Feb 11, 2005 11:56 am
Location: DownUnder
Contact:

Re: Axiom 49 problem...?

Post by jmouse » Tue Jun 16, 2009 12:20 am

Hey Jez
Problem solved..Yay!!

I found a related link on a new M-Audio forum.
Somehow I'd screwed up the zones on my axiom so it was only playing one key.
I have since re adjusted the zones. All keys now work.

Cheers http://forum.ableton.com/posting.php?mo ... 1&t=117412#
jmouse

Post Reply