warping in sampler

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
elektruck
Posts: 11
Joined: Tue Jul 07, 2009 10:27 am

warping in sampler

Post by elektruck » Tue Jul 07, 2009 10:42 am

Hi,
We (elektruck) use ableton to do elektronic music workshops with kids in an old city bus, and we drive to scools and festivals. I recently made a new template for the really little ones, 4 to 8 years old. I use a midikeyboard and every key is remoted to an audio-clip with a nice warped audio loop. I use about 20 audio tracks, so every clip can play with all other clips when hitting the right key's. Using live like this is really nice cause all clips play in perfect sync with eachother even when you change the bpm.
But using like 20 audio tracks isn't handy at all. So is it possible that I put all sample's in sampler and I can still use the samples the same way, except that I use only one midi track instead of 20 audio tracks??

Thanx and cheers,
Roel van de Laar
www.elektruck.nl

DJ VAKIS
Posts: 2084
Joined: Sun Oct 31, 2004 7:26 am
Location: MUNICH-GERMANY
Contact:

Re: warping in sampler

Post by DJ VAKIS » Tue Jul 07, 2009 10:59 am

Resampling-or export your audio files at the same tempo,the you can load them in sampler.
http://www.myspace.com/djvakis
http://mix2r.fm/audio/user/221


----------------------------------------
MacBookPro 13" Core 2 Duo 2.26Ghz 2GB
Live 8 -Operator -Sampler
AKAI LPD8-GENELEC 1029A-iPhone runing TouchOSC.

elektruck
Posts: 11
Joined: Tue Jul 07, 2009 10:27 am

Re: warping in sampler

Post by elektruck » Wed Jul 15, 2009 10:22 am

Thanx, i'll check it soon!

Post Reply