Grabbing MIDI Data From VST Arpeggiators

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
mattjamcr
Posts: 2
Joined: Sun Jul 12, 2009 10:53 pm

Grabbing MIDI Data From VST Arpeggiators

Post by mattjamcr » Sun Jul 12, 2009 11:06 pm

Hey There,
I'm currently using Ableton 7 and am trying to grab the MIDI data from a VST apreggiator. Has anyone been able to do this? So far I have tried it with Nexus and Zebra by opening 2 MIDI tracks, dropping the VST in the first one and then piping the midi into the second one via the MIDI from on the second track. Problem is the MIDI data I am getting in the second track is not arpeggiated. I know this works with the built in arpeggiator in Live but would like to use something more customizable. Does anyone know any VST's that this does work for or maybe a specialized VST just for arpeggiating? Any help would be greatly appreciated!

Matt

dj_huck
Posts: 261
Joined: Wed Jul 13, 2005 1:19 pm

Re: Grabbing MIDI Data From VST Arpeggiators

Post by dj_huck » Mon Jul 13, 2009 12:34 am

you do not get the arped notes b/c it is all internal. it seems to be a thing that most vsts do. i do not know a way around it

Hermanus
Posts: 1648
Joined: Mon Apr 20, 2009 7:47 pm
Location: Belgium

Re: Grabbing MIDI Data From VST Arpeggiators

Post by Hermanus » Mon Jul 13, 2009 12:40 am

But you can do this easily with the arpegiator midi fx from ableton live.
Then you'll have midi notes recorded

swishniak
Posts: 1132
Joined: Mon Jan 09, 2006 11:25 am
Location: Berlin

Re: Grabbing MIDI Data From VST Arpeggiators

Post by swishniak » Mon Jul 13, 2009 1:05 pm

i think it depends on the plug. just make sure you have a midi tracked armed and set the input to the 1st midi track sending the arped midis.

and yeah, lives onboard midi effects work fine this way. do it all the time.

garyboozy
Posts: 2624
Joined: Mon Jul 16, 2007 12:27 pm
Location: UK
Contact:

Re: Grabbing MIDI Data From VST Arpeggiators

Post by garyboozy » Mon Jul 13, 2009 3:11 pm

if the vst you're using does actually output its midi, then just make sure to set the receiving midi track to 'post fx'

listonos
Posts: 1
Joined: Wed Jul 29, 2009 11:13 pm

Re: Grabbing MIDI Data From VST Arpeggiators

Post by listonos » Wed Jul 29, 2009 11:18 pm

try this:

http://www.youtube.com/watch?v=h8BUjGEpWgg

it's video tutorial how to routing vst arpeggiator from one track to another

Post Reply