All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 454 posts ]  Go to page Previous  1 ... 27, 28, 29, 30, 31  Next
Author Message
 Post subject: Re: STC not available in Control Surface drop down?
PostPosted: Mon Jan 15, 2018 9:15 am 

Joined: Sat Jun 07, 2008 10:38 pm
Posts: 77
Location: Sydney, Australia
sparkiexxx wrote:
Hi,

Just downloaded today so that I can use my SparkLE controller to navigate etc in Live 9.7. I am on Windows 8.1.

I have placed the STC folder: S:\ProgramData\Ableton\Live 9 Suite\Resources\MIDI Remote Scripts. Unfortunately, when I go to preferences in Ableton, there is no Selected Track Controller available as a control surface? Am I doing something wrong, or, is this an issue with Live 9.7?

Regards,
sparkie


So Im guessing STC is dead? I tried and got the same result...but I would have been happy to put a paypal donation up for it. Oh well here is the logged error in case

ms. RemoteScriptError: File "
4818 ms. RemoteScriptError: <string>
4824 ms. RemoteScriptError: ", line
4831 ms. RemoteScriptError: 1
4836 ms. RemoteScriptError:

4843 ms. RemoteScriptError:
4848 ms. RemoteScriptError: import stc-1.2.9

4854 ms. RemoteScriptError:
4861 ms. RemoteScriptError:
4866 ms. RemoteScriptError:
4876 ms. RemoteScriptError:
4883 ms. RemoteScriptError:
4889 ms. RemoteScriptError:
4900 ms. RemoteScriptError:
4909 ms. RemoteScriptError:
4916 ms. RemoteScriptError:
4929 ms. RemoteScriptError:
4939 ms. RemoteScriptError:
4952 ms. RemoteScriptError: ^

4961 ms. RemoteScriptError: SyntaxError
4967 ms. RemoteScriptError: :
4972 ms. RemoteScriptError: invalid syntax
4979 ms. RemoteScriptError:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Mon Jan 15, 2018 3:22 pm 

Joined: Sat Jan 13, 2018 12:39 pm
Posts: 4
hm.
I'm currently testing it in Ableton 10 Beta on the Mac.
And everything works as expected so far.

*knockonwood*


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Mon Jan 15, 2018 8:00 pm 

Joined: Sat Jun 07, 2008 10:38 pm
Posts: 77
Location: Sydney, Australia
defex wrote:
hm.
I'm currently testing it in Ableton 10 Beta on the Mac.
And everything works as expected so far.

*knockonwood*

Cool
But should it actually be working on 9.7 then?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Mon Jan 15, 2018 8:36 pm 

Joined: Sat Jan 13, 2018 12:39 pm
Posts: 4
yes i have been using it without problems on ableton 9.7.x
in OSX Siera


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Mon Jan 15, 2018 9:00 pm 

Joined: Sat Jun 07, 2008 10:38 pm
Posts: 77
Location: Sydney, Australia
defex wrote:
yes i have been using it without problems on ableton 9.7.x
in OSX Siera


That is weird...Im on w10 and its logging that error.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Mon Jan 15, 2018 9:13 pm 

Joined: Sat Jan 13, 2018 12:39 pm
Posts: 4
Does the STC helper app run without problems?

Maybe you can try to run that one in Win7 compatibility mode...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Tue Jan 16, 2018 3:54 am 

Joined: Sat Jun 07, 2008 10:38 pm
Posts: 77
Location: Sydney, Australia
defex wrote:
Does the STC helper app run without problems?

Maybe you can try to run that one in Win7 compatibility mode...

Not sure what you mean? There is no mention of a helper app on website...anymore info?
The remote script...logging an error on start up...which looks a bit like mac vs pc text incompatibility ie carriage return maybe? Especially if its running on mac...but its looks exactly like what Im searching for.
Cheers

EDIT: FIXED - Noob Advice: The actual install folder must be 'Selected Track Control' ...and no other punctuate name...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Tue Jan 16, 2018 7:26 am 

Joined: Sat Jun 07, 2008 10:38 pm
Posts: 77
Location: Sydney, Australia
@wiffbi Dont know if you are out there but this is really really excellent work you have done. Totally flexible and very useable. I am donating...well worth the effort. I could have just used your script and a PD plug in instead of buying M4L and spending a week coding.

Cheers and Vielen Dank aus Australien!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Sun Apr 15, 2018 9:36 pm 

Joined: Sun Jan 21, 2018 10:27 am
Posts: 6
I found this Max for live free plugin and it seems to solve the problem - it adds this shortcuts, just watch the video in this link
http://sonicbloom.net/en/futility-free- ... -and-more/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Tue May 22, 2018 5:19 pm 

Joined: Tue Nov 29, 2011 5:06 am
Posts: 124
Is there a list of all of the shortcuts for this app?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Mon Jun 04, 2018 12:57 am 

Joined: Tue Nov 29, 2011 5:06 am
Posts: 124
Hi everyone!

I'm trying to get this to work with an IK BlueBoard.

I have it so that midi monitor shows that when I press a button on the blueboard the output is

https://www.dropbox.com/s/75pt3rw78y2za ... 2.png?dl=0

C3 is note 60,

so in the settings.py, this is what it looks like:

"play_next_clip": Note(60),

My ableton preferences shows this: https://www.dropbox.com/s/ddnxgpzd00fs3 ... 0.png?dl=0

But when I press the note, it doesn't play the next clip ... ??


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Mon Jun 04, 2018 3:32 am 

Joined: Tue Nov 29, 2011 5:06 am
Posts: 124
I finally figured it out!

I realized I need to have the irig blueboard as the input for the control surface of the "selected track control."

I am wondering, however, is there a way to overdub a clip in session mode using this???


Top
 Profile  
 
 Post subject: STC to Zoom?
PostPosted: Wed Aug 01, 2018 7:57 pm 

Joined: Sat Dec 13, 2014 3:42 am
Posts: 6
I'm really loving STC, and how it allows me to do virtually everything from the keyboard. . except for zooming unfortunately.
I've rigged up a Max for Live device that allows me to zoom horizontally and vertically in Arrangement view, but because I need to key-map it, this adds to the undo list :(.
Is there a way to modify STC to include zooming? I'm new to control scripts and eager to learn!

thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Wed Aug 01, 2018 8:04 pm 

Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am
Posts: 7055
Anyone have "Futility II 2.0"? The site is gone.

_________________
Make some music!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Control selected track \w keyboard shortcuts
PostPosted: Sun Aug 19, 2018 10:41 am 

Joined: Fri Dec 28, 2007 9:42 am
Posts: 4530
Location: Hoerikwaggo's sunset side...
It looks like you can get it here ?

http://www.tete-de-son.com/?p=904

_________________
some words
some sounds
some works in progress


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 454 posts ]  Go to page Previous  1 ... 27, 28, 29, 30, 31  Next

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group