Control selected track \w keyboard shortcuts

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
IMage_Engine
Posts: 81
Joined: Sat Jun 07, 2008 10:38 pm
Location: Sydney, Australia

Re: STC not available in Control Surface drop down?

Post by IMage_Engine » Mon Jan 15, 2018 9:15 am

sparkiexxx wrote:Hi,

Just downloaded today so that I can use my SparkLE controller to navigate etc in Live 9.7. I am on Windows 8.1.

I have placed the STC folder: S:\ProgramData\Ableton\Live 9 Suite\Resources\MIDI Remote Scripts. Unfortunately, when I go to preferences in Ableton, there is no Selected Track Controller available as a control surface? Am I doing something wrong, or, is this an issue with Live 9.7?

Regards,
sparkie
So Im guessing STC is dead? I tried and got the same result...but I would have been happy to put a paypal donation up for it. Oh well here is the logged error in case

ms. RemoteScriptError: File "
4818 ms. RemoteScriptError: <string>
4824 ms. RemoteScriptError: ", line
4831 ms. RemoteScriptError: 1
4836 ms. RemoteScriptError:

4843 ms. RemoteScriptError:
4848 ms. RemoteScriptError: import stc-1.2.9

4854 ms. RemoteScriptError:
4861 ms. RemoteScriptError:
4866 ms. RemoteScriptError:
4876 ms. RemoteScriptError:
4883 ms. RemoteScriptError:
4889 ms. RemoteScriptError:
4900 ms. RemoteScriptError:
4909 ms. RemoteScriptError:
4916 ms. RemoteScriptError:
4929 ms. RemoteScriptError:
4939 ms. RemoteScriptError:
4952 ms. RemoteScriptError: ^

4961 ms. RemoteScriptError: SyntaxError
4967 ms. RemoteScriptError: :
4972 ms. RemoteScriptError: invalid syntax
4979 ms. RemoteScriptError:

defex
Posts: 4
Joined: Sat Jan 13, 2018 12:39 pm

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by defex » Mon Jan 15, 2018 3:22 pm

hm.
I'm currently testing it in Ableton 10 Beta on the Mac.
And everything works as expected so far.

*knockonwood*

IMage_Engine
Posts: 81
Joined: Sat Jun 07, 2008 10:38 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by IMage_Engine » Mon Jan 15, 2018 8:00 pm

defex wrote:hm.
I'm currently testing it in Ableton 10 Beta on the Mac.
And everything works as expected so far.

*knockonwood*
Cool
But should it actually be working on 9.7 then?

defex
Posts: 4
Joined: Sat Jan 13, 2018 12:39 pm

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by defex » Mon Jan 15, 2018 8:36 pm

yes i have been using it without problems on ableton 9.7.x
in OSX Siera

IMage_Engine
Posts: 81
Joined: Sat Jun 07, 2008 10:38 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by IMage_Engine » Mon Jan 15, 2018 9:00 pm

defex wrote:yes i have been using it without problems on ableton 9.7.x
in OSX Siera
That is weird...Im on w10 and its logging that error.

defex
Posts: 4
Joined: Sat Jan 13, 2018 12:39 pm

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by defex » Mon Jan 15, 2018 9:13 pm

Does the STC helper app run without problems?

Maybe you can try to run that one in Win7 compatibility mode...

IMage_Engine
Posts: 81
Joined: Sat Jun 07, 2008 10:38 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by IMage_Engine » Tue Jan 16, 2018 3:54 am

defex wrote:Does the STC helper app run without problems?

Maybe you can try to run that one in Win7 compatibility mode...
Not sure what you mean? There is no mention of a helper app on website...anymore info?
The remote script...logging an error on start up...which looks a bit like mac vs pc text incompatibility ie carriage return maybe? Especially if its running on mac...but its looks exactly like what Im searching for.
Cheers

EDIT: FIXED - Noob Advice: The actual install folder must be 'Selected Track Control' ...and no other punctuate name...

IMage_Engine
Posts: 81
Joined: Sat Jun 07, 2008 10:38 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by IMage_Engine » Tue Jan 16, 2018 7:26 am

@wiffbi Dont know if you are out there but this is really really excellent work you have done. Totally flexible and very useable. I am donating...well worth the effort. I could have just used your script and a PD plug in instead of buying M4L and spending a week coding.

Cheers and Vielen Dank aus Australien!

maciejsawicki
Posts: 6
Joined: Sun Jan 21, 2018 10:27 am

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by maciejsawicki » Sun Apr 15, 2018 9:36 pm

I found this Max for live free plugin and it seems to solve the problem - it adds this shortcuts, just watch the video in this link
http://sonicbloom.net/en/futility-free- ... -and-more/

eroxx
Posts: 124
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:06 am

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by eroxx » Tue May 22, 2018 5:19 pm

Is there a list of all of the shortcuts for this app?

eroxx
Posts: 124
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:06 am

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by eroxx » Mon Jun 04, 2018 12:57 am

Hi everyone!

I'm trying to get this to work with an IK BlueBoard.

I have it so that midi monitor shows that when I press a button on the blueboard the output is

https://www.dropbox.com/s/75pt3rw78y2za ... 2.png?dl=0

C3 is note 60,

so in the settings.py, this is what it looks like:

"play_next_clip": Note(60),

My ableton preferences shows this: https://www.dropbox.com/s/ddnxgpzd00fs3 ... 0.png?dl=0

But when I press the note, it doesn't play the next clip ... ??

eroxx
Posts: 124
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:06 am

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by eroxx » Mon Jun 04, 2018 3:32 am

I finally figured it out!

I realized I need to have the irig blueboard as the input for the control surface of the "selected track control."

I am wondering, however, is there a way to overdub a clip in session mode using this???

ANDERJAM21
Posts: 6
Joined: Sat Dec 13, 2014 3:42 am

STC to Zoom?

Post by ANDERJAM21 » Wed Aug 01, 2018 7:57 pm

I'm really loving STC, and how it allows me to do virtually everything from the keyboard. . except for zooming unfortunately.
I've rigged up a Max for Live device that allows me to zoom horizontally and vertically in Arrangement view, but because I need to key-map it, this adds to the undo list :(.
Is there a way to modify STC to include zooming? I'm new to control scripts and eager to learn!

thanks!

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by Stromkraft » Wed Aug 01, 2018 8:04 pm

Anyone have "Futility II 2.0"? The site is gone.
Make some music!

re:dream
Posts: 4545
Joined: Fri Dec 28, 2007 9:42 am
Location: Hoerikwaggo's sunset side...
Contact:

Re: Control selected track \w keyboard shortcuts

Post by re:dream » Sun Aug 19, 2018 10:41 am

It looks like you can get it here ?

http://www.tete-de-son.com/?p=904

Post Reply