Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Willyum
Posts: 1194
Joined: Sat May 15, 2004 6:17 am
Location: Jamaica, Queens

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by Willyum » Mon Aug 17, 2009 7:21 pm

This really makes me wonder if a lot of you XP/Vista users have problems with YOUR computers. I've been using Live 8 on my desk (XP-SP3) and Laptop (Vista) with absolutely no major problems (except the times I kept trying to run searches on my 11GB sound library and thought Live was 'freezing' and came on the board bitching how Live is crashing my system... until one day I actually let in finish registering all my files then all was fine). Granted, I don't use many plug-ins, but Live8 seems to be running fine. I keep my systems defragmented, updated with working device drivers, conflict free and use low-resource virus protection.

Yes there are bugs that are being fixed, but Live 8 seems to be running stable as hell on every one of my friends systems.

Now Mac may be a different story...

8O
Posts: 5502
Joined: Fri Mar 28, 2008 9:29 am
Location: Berlin

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by 8O » Mon Aug 17, 2009 9:29 pm

greenscreens wrote:this beta will not even open on my mac version 10.5.8 macbook pro 2gb ram
Same config here - runs fine.
Image

djsynchro
Posts: 7471
Joined: Thu Jun 23, 2005 9:06 pm
Location: Amsterdam, Netherlands
Contact:

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by djsynchro » Tue Aug 18, 2009 12:04 am

(Windows users)
If you can't get 8 to work you seriously need to stop whining and look at your computer set-up!!!
I'm running a BCF; a BCR, a Nocturn and 2x UAD-1 AND a UAD-2 and it works great.
(And let me assure you UAD cards need a bit of tweaking before they play nice.)

Did you do all the XP tweaks (such as setting Intel speedstep to OFF in the BIOS)?

atombrot
Posts: 5
Joined: Wed Oct 24, 2007 10:09 am

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by atombrot » Tue Aug 18, 2009 10:41 am

same here. live 8.0.4 installed, using with apc40, remote sl zero, NI Komplete, Vanguard, Sylenth and some more stuffe, and I use it on a desktop computer and a notebook.

I produce my songs in live (arrangemend and session mode with midi, audio, vst, eguitar via line in through guitar rig), and also perform (session mode, mostly audio clips, but also some drum racks with samples and some vst's).

my only problem is (happend 2 times since i have the apc), that the apc somehow loses connection. you can use the knobs, but they don't do anything. but in this case, just open midi settings, disable apc as controller surface and then reenable it and everything is fine.

i had much trouble with live 8 on my old notebook, but the problem seemed to bee on the notebook (because i had the same problems with v6 and v7 on that notebook).

so pleace, before you bitch around, consider checking your computer setup. i nknow a lot of users, who doesn't give a shit about the state of their computer, but then they whine around, when performance drops or software wont works. I assume that in 90% of the cases, when someone bothers me about pcproblems, the problem is the user, who don't care, what he installs and so on...

and just to sum up, i think it is good, that the abes do betatesting for the minor versions . they want to keep a certain quality, and if they'd just released an update without testing, that breaks some stuff, nobody would be happy (i think that actually happened with one of the V7 updates). Thats why you do betatesting. And just because they're betatesting the update, that doesn't mean that the current version is in beta state.

for me, 8.0.4 is stable, can't complain about it. and as I hope, 8.0.5 will also be stable.

my 2 cents

Hermanus
Posts: 1657
Joined: Mon Apr 20, 2009 7:47 pm
Location: Belgium

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by Hermanus » Tue Aug 18, 2009 7:24 pm

you should report this apc disconnection bug_ could be useful :lol:

djsynchro
Posts: 7471
Joined: Thu Jun 23, 2005 9:06 pm
Location: Amsterdam, Netherlands
Contact:

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by djsynchro » Wed Aug 19, 2009 12:12 am

I'm always using the betas's for normal work now, they start a bit slower but everything just works here. If I spot a bug I try to reproduce it, send it to Ableton, done. I mean it's self-interest as well, I don't want bugs. The only time I'm not on the beta's is if one expires and I don't have time to install the new one, then I use 8.0.4.

Acidfever
Posts: 39
Joined: Sat Sep 09, 2006 8:17 am

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by Acidfever » Wed Aug 19, 2009 6:16 pm

Is the 48Khz bug with Fxpansion guru fixed by anyn chance?
I've filed a bug report some time ago and the latest news I received was that you guys were working together with Fxpansion to isolate the problem.

Problem description:

When trying to load Fxpansion Guru on Ableton 8.04 @ a samperate of 48khz Ableton would give a popup saying:

"Failed to create the audio unit "GURU."
This audio unit Plug-in is not compatible.

Any news on this?

boomtchik
Posts: 37
Joined: Thu Jan 15, 2009 3:43 pm

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by boomtchik » Wed Aug 19, 2009 10:45 pm

musikmachine wrote:
greenscreens wrote:this beta will not even open on my mac version 10.5.8 macbook pro 2gb ram
:lol: :lol: :lol: Jeezus H! I hereby rename this software ablenot.
maybe unableton
Stealth Bomber PC - Vista 64bit - FF400 - Moog Voyager Lunar - Little Phatty Tribute - Korg ESX1 - Live 8 uninstalled

musikmachine
Posts: 628
Joined: Wed Aug 05, 2009 12:56 am

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by musikmachine » Wed Aug 19, 2009 11:08 pm

boomtchik wrote:
musikmachine wrote:
greenscreens wrote:this beta will not even open on my mac version 10.5.8 macbook pro 2gb ram
:lol: :lol: :lol: Jeezus H! I hereby rename this software ablenot.
maybe unableton
Good one. :D I don't know if anyone has seen my post in the 8.04 thread but i think a lot of my problems were related to cpu throttling. I tweaked my cpu settings with the rightmark cpu utility and i8kfangui and live was usable but i was still getting spikes. Nowhere near as bad though. Since i put Live 8 into vista sp1 compatibility mode Live 8 has been great, cpu is normal but it seems to use quite a bit more than 7.. just glad to have a functioning version of Live 8. :)

violetpow1
Posts: 107
Joined: Sat Jan 19, 2008 10:35 pm
Location: Germany

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by violetpow1 » Thu Aug 20, 2009 1:03 pm

....next year, same time, Live 8.05b62 and after them Live 9 Beta periode.... :D

Coupe70
Posts: 1097
Joined: Fri Jul 23, 2004 7:25 am
Location: Mainz / Germany
Contact:

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by Coupe70 » Thu Aug 20, 2009 1:22 pm

violetpow1 wrote:....next year, same time, Live 8.05b62 and after them Live 9 Beta periode.... :D
This is very unfair !!
The Abletons work hard, so I guess it will at least be 8.0.5b92...
:lol:
Phongemeinschaft (Live-ElectroJazz / NuJazz)
Homepage - youtube - Like! :-)
Live 9 (32Bit), HP DV7, i5 2,53GHz, 8 GB RAM, Win7 (64Bit)

boomtchik
Posts: 37
Joined: Thu Jan 15, 2009 3:43 pm

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by boomtchik » Thu Aug 20, 2009 1:54 pm

yup and then we will have the APC 40 MKII and then the APC 40 MKIII 1 year after annoucement so I guess 2011 ^^
Stealth Bomber PC - Vista 64bit - FF400 - Moog Voyager Lunar - Little Phatty Tribute - Korg ESX1 - Live 8 uninstalled

musikmachine
Posts: 628
Joined: Wed Aug 05, 2009 12:56 am

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by musikmachine » Thu Aug 20, 2009 3:17 pm

Coupe70 wrote:
violetpow1 wrote:....next year, same time, Live 8.05b62 and after them Live 9 Beta periode.... :D
This is very unfair !!
The Abletons work hard, so I guess it will at least be 8.0.5b92...
:lol:
I'm not having any of that quality over quantity bs. :lol:

violetpow1
Posts: 107
Joined: Sat Jan 19, 2008 10:35 pm
Location: Germany

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by violetpow1 » Thu Aug 20, 2009 4:34 pm

boomtchik wrote:yup and then we will have the APC 40 MKII and then the APC 40 MKIII 1 year after annoucement so I guess 2011 ^^

The APC 40 MkIII is build as a beta hardware. It looks like a LEGO system box, you can change and exchange every element.. :)
If you have a bug in a botton, put it in an envelope and send it to Ableton...

madlab
Posts: 1382
Joined: Fri May 02, 2003 6:38 am
Location: France

Re: Latest Live 8 beta: Live 8.0.5b9!

Post by madlab » Thu Aug 20, 2009 4:37 pm

violetpow1 wrote:
boomtchik wrote:yup and then we will have the APC 40 MKII and then the APC 40 MKIII 1 year after annoucement so I guess 2011 ^^

The APC 40 MkIII is build as a beta hardware. It looks like a LEGO system box, you can change and exchange every element.. :)
If you have a bug in a botton, put it in an envelope and send it to Ableton...
The buggy button is already available as the (in)famous 'multi purpose button' in Live 8 looper... :lol:
Aboard from V. 1
MBP 2.5 Ghz I7 16 Go SSD OSX 10.12
MBP 2.3 ghz I7 16 Go SSD + HD 10.8.5 iPad2+Mira+Lemur/PadKontrol/BCR2000/ Livid Code+DS1
RME FF UC Live 9.7.7 MFL Max 8 + Max 7.3.5
Madlab sound unit / objects, guitar, electronics / end_of_transmission

Post Reply