Bugfix update 8.0.5 available

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Hermanus
Posts: 1657
Joined: Mon Apr 20, 2009 7:47 pm
Location: Belgium

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by Hermanus » Tue Sep 15, 2009 11:35 pm

OOHhh I'm late here :lol:

Thank You!

v00d00ppl
Posts: 1630
Joined: Thu Sep 08, 2005 3:29 am
Location: Fremont, CA
Contact:

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by v00d00ppl » Wed Sep 16, 2009 3:22 am

this installer takes forever, but once its done...i'll let you know how it runs in windows 7 x64 without the compatibility mode.
SSL X Desk / Apollo Twin Solo / Sherman Restyler / Ensoniq EPS Classic / Analog Keys / Handsome Audio Zulu

leinad
Posts: 187
Joined: Sat Oct 22, 2005 5:27 pm
Location: germany

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by leinad » Wed Sep 16, 2009 4:28 am

Excellent!
Since the issue with the Wacom Tablet got fixed in 0.4, and I realized that it was possible to hand over keyboard input to VST Plug-ins via the options.txt, Live has become a dream of an App.

The only issue I had, was that with 0.4 the tablet didn't work with the Sampler instrument, but that has been fixed in this release. Great!

Now, if only the problem with Slur, Slide, Glide, Tie; whatever it is that's wrong would get fixed, then everything would be very close to perfect for me.

The same goes for Native Instruments, the quality of their products has reached a level where they are really usable.

Seems to be a good place for music software up there in Berlin, as SoundCloud is also having a good takeoff.

----

Oh, right, that install took forever... over an hour... 8O
8.1, Windows 7 (32 bit)

v00d00ppl
Posts: 1630
Joined: Thu Sep 08, 2005 3:29 am
Location: Fremont, CA
Contact:

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by v00d00ppl » Wed Sep 16, 2009 4:54 am

ok, it forced me to reinstall all those live packs and it froze on me. Then i restarted the system and it wouldn't complete the livepack updates. What should i do in terms of repair. Other than that this software works great on windows 7 x64 without the redraw problems like 8.0.4 so far....knocks on wood.
SSL X Desk / Apollo Twin Solo / Sherman Restyler / Ensoniq EPS Classic / Analog Keys / Handsome Audio Zulu

madlab
Posts: 1382
Joined: Fri May 02, 2003 6:38 am
Location: France

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by madlab » Wed Sep 16, 2009 9:54 am

rbmonosylabik wrote:Ugh, the Looper memory leak bug is still there :(.
Can you develop please ?
Aboard from V. 1
MBP 2.5 Ghz I7 16 Go SSD OSX 10.12
MBP 2.3 ghz I7 16 Go SSD + HD 10.8.5 iPad2+Mira+Lemur/PadKontrol/BCR2000/ Livid Code+DS1
RME FF UC Live 9.7.7 MFL Max 8 + Max 7.3.5
Madlab sound unit / objects, guitar, electronics / end_of_transmission

SubFunk
Posts: 7853
Joined: Sat Jan 28, 2006 3:41 pm
Location: A Big Toilet Called Berlin
Contact:

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by SubFunk » Wed Sep 16, 2009 1:28 pm

loop bracket grab the start while zoomed in, in arrange... bug reported, bug acknowledged from support, bug still there in 8.0.5... hmmm...

the rest so far so good...

thanks.
*** Image GAFM ***

Belkin
Posts: 102
Joined: Sat Jan 19, 2008 6:08 pm
Contact:

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by Belkin » Wed Sep 16, 2009 5:32 pm

really work better.
also samples browser work morreee faster
Life is too short to listen to slow music
Banginbeats promo
http://www.myspace.com/banginbeatsbelkin

Ableton live 8.0.4, Akai apc40, Terratec phase 26 usb, CME UF6, KRK RP6

julienb
Posts: 1795
Joined: Sat Oct 29, 2005 1:15 pm
Location: France
Contact:

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by julienb » Wed Sep 16, 2009 5:45 pm

yeah!
I'll download this update.

and just hope, now, you (abes) could finish our m4L asap :D :D :D :D :D

bendybones
Posts: 355
Joined: Thu Jun 29, 2006 12:43 am
Location: Galway, Ireland

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by bendybones » Wed Sep 16, 2009 9:17 pm

When installing 805 I got asked to replace;
Library\Samples\Components\Utility\Silent.aif.asd
I'm sure it makes no odds but i made a copy of the file then allowed the installer to replace.
No probs so far.
And Utility works fine.
MBP 2.4GHz, 4GB RAM, OS X 10.5.8, Live 8 Suite, Logic Studio 9, Ultralite Mk3

trilo
Posts: 111
Joined: Tue Apr 07, 2009 11:28 pm
Location: San Francisco
Contact:

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by trilo » Wed Sep 16, 2009 11:17 pm

After installing 8.0.5, I noticed the APC-40 LED's got all screwed up on my mappings. For example, I'd remapped the pans & sends in top left to other functions, and used to just tap the pan/send a/send b/send c/ button to switch effects bank. Being the awesome controller it is, the APC40 would then show the LED in the right position so I could easily see what the setting was. That's gone now. When I tap to page to another effect, it leaves the LED in place, and twisting the knob produces unexpected and unwanted results.

Having similar trouble with LED's in device controls. Had some controls mapped that should have shown a single LED pointing north to show me 0, then I'd twist left/right to increase/decrease the value. Now it's showing all speedometer style, with half the LED's lit when I'm at 0.

Hopefully I can just dump all my MIDI mappings, start over again, and it will work as well as it did in 8.0.4.

trilo
Posts: 111
Joined: Tue Apr 07, 2009 11:28 pm
Location: San Francisco
Contact:

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by trilo » Wed Sep 16, 2009 11:48 pm

Nope, no luck. Just tried dumping all my MIDI mappings and re-starting, still having a problem with paging between Pans, Send A, Send B, and Send C and not updating the unit's LED's. Which in turn leads to unexpected and unwanted results.

I double checked to make sure my prefs show the APC40 is turned on for track, sync, and remote. Any ideas?

zalo
Posts: 999
Joined: Sat Jun 27, 2009 9:10 pm

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by zalo » Thu Sep 17, 2009 5:18 am

trilo wrote:Nope, no luck. Just tried dumping all my MIDI mappings and re-starting, still having a problem with paging between Pans, Send A, Send B, and Send C and not updating the unit's LED's. Which in turn leads to unexpected and unwanted results.

I double checked to make sure my prefs show the APC40 is turned on for track, sync, and remote. Any ideas?
i dont own an apc40 but i assume my problem is what is causing your problem

any action in live makes live dump all current midi values to every midi output

i have 150+ midi mappings in my live set and anytime you do something it sends this blurt out, which hogs up the midi output for everything

i use an external synth controlled via midi from live, if i cue a clip, this midi blurt can cause a delay in the note playing because of all the midi data being force out of live

this has rendered 8.0.5 unusable for me, luckily i hadn't deleted 8.0.4 which i am using again which does not have this issue, if anyone would like to see the midi monitor capture i would be glad to post it

d-track
Posts: 640
Joined: Wed Jul 11, 2007 9:29 pm

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by d-track » Thu Sep 17, 2009 7:58 am

i would see it.
we use a midi controller and a virus ti and havent noticed any delay...
*-*

julienb
Posts: 1795
Joined: Sat Oct 29, 2005 1:15 pm
Location: France
Contact:

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by julienb » Thu Sep 17, 2009 8:08 am

apc40 seems to ... suck.

Pasha
Posts: 3250
Joined: Tue Dec 27, 2005 12:45 pm
Location: Lost Island
Contact:

Re: Bugfix update 8.0.5 available

Post by Pasha » Thu Sep 17, 2009 9:28 am

... Sorry to be late but I'm on a slow connection...
In the weekend I'll test 805 8) on my setup...
Thanks
Apple iMac 2013 / Macbook Late 2012
Live 10 Suite,Zebra ,Guitar, Bass, VG99, JV1010 and some controllers
______________________________________
Music : http://alonetone.com/pasha

Post Reply