Page 1 of 1

Any one using LiSa X?

Posted: Thu Nov 26, 2009 1:41 am
by RJ
I was looking at LiSa X for live sampling. Anyone use this?
Or is anyone doing live sampling with only Ableton or M4L?

Re: Any one using LiSa X?

Posted: Thu Nov 26, 2009 9:29 am
by taaloopa
I use just Ableton for live sampling - works well for me. It does mean working with loop based music - I think Lisa has other non loop based live sampling possibilities, so might be more flexible depending on what you're looking to do. Haven't tried M4L yet.

Re: Any one using LiSa X?

Posted: Thu Nov 26, 2009 12:18 pm
by 3dot...
... as opposed to 'dead' sampling ?!

Re: Any one using LiSa X?

Posted: Thu Nov 26, 2009 7:55 pm
by taaloopa
hmm - don't think the technology has advanced that far yet! :?

Re: Any one using LiSa X?

Posted: Fri Nov 27, 2009 5:03 am
by RJ
3dot... wrote:... as opposed to 'dead' sampling ?!
as opposed to using pre-made loops. catching samples of someone playing live and immediately being able to manipulate them.

Re: Any one using LiSa X?

Posted: Fri Nov 27, 2009 3:19 pm
by 3dot...
RJ wrote:
3dot... wrote:... as opposed to 'dead' sampling ?!
as opposed to using pre-made loops. catching samples of someone playing live and immediately being able to manipulate them.
oh...well... live has a 'looper' device...and it has the session view where you can record/layer into audio tracks..
....what else what else would you need ?!

Re: Any one using LiSa X?

Posted: Fri Nov 27, 2009 7:22 pm
by RJ
3dot... wrote: oh...well... live has a 'looper' device...and it has the session view where you can record/layer into audio tracks..
....what else what else would you need ?!
looping is different than single hit sample manipulation, at least to me...
Have you checked out Steim's LiSa X at all?