Redirect ableton keystrokes to VSTs.

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Twigg
Posts: 41
Joined: Mon Jul 25, 2005 6:57 am

Redirect ableton keystrokes to VSTs.

Post by Twigg » Mon Dec 21, 2009 3:42 am

Some of my VST's require use of the keyboard occasionally, but Ableton is not forwarding any of the keystrokes.

I can't undo, redo, copy, paste, search in any of my VST GUI's because of this.

Does anyone else find this? How are people working around it.

HiEnergy
Posts: 93
Joined: Sun Jan 22, 2006 2:34 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: Redirect ableton keystrokes to VSTs.

Post by HiEnergy » Tue Dec 22, 2009 1:35 pm

Twigg wrote:Some of my VST's require use of the keyboard occasionally, but Ableton is not forwarding any of the keystrokes.

I can't undo, redo, copy, paste, search in any of my VST GUI's because of this.

Does anyone else find this? How are people working around it.
I find this problem with Reaktor inside Live when programming ensembles.
There's no way of entering numbers and object names/labels in Reaktor when running under Live's control.
My solution is simple: I launch Reaktor inside of Energy XT2 instead of Live for programming ensembles. Works fine!

twisted-space
Posts: 1250
Joined: Fri Aug 31, 2007 5:50 pm
Location: UK Midlands

Re: Redirect ableton keystrokes to VSTs.

Post by twisted-space » Tue Dec 22, 2009 2:26 pm

Or you can put

-_EnsureKeyMessagesForPlugins

in your options.txt file

Jekblad
Posts: 2351
Joined: Tue May 13, 2008 2:02 am
Contact:

Re: Redirect ableton keystrokes to VSTs.

Post by Jekblad » Tue Dec 22, 2009 5:08 pm

nice!
2.4 ghz Macbook Pro 8gb RAM, SSD, Live 9 Suite, Puremagnetik, Minimal Talent

Post Reply