Crackles, sound drop outs when dragging loop bracket - help

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
praecox
Posts: 79
Joined: Wed Jan 11, 2006 10:28 am

Crackles, sound drop outs when dragging loop bracket - help

Post by praecox » Mon Feb 08, 2010 6:50 pm

Hi there,

this is very strange. when i move loop bracket and drag it in the arrange window i got the crackles and sound drop outs.

i never get this thing before. my machine is 8 cores 2,66 Mac Pro and RME audio card. Live 8.1.1...

audio buffer 1024 (always was 256)

any thoughts?

thnx in advance
MBP 2.8 - Retina 15" - Mojave - Live 10

Kampell
Posts: 16
Joined: Sun Jan 25, 2009 4:52 pm

Re: Crackles, sound drop outs when dragging loop bracket - help

Post by Kampell » Mon Feb 08, 2010 8:10 pm

got the same issue. when i drag or drop clips in arranger, or i do zoom in and out and scroll in arranger! im working with intel dual core 4gb ddr2, uad, uad2, rme multiface(newest driver), launchpad, apc40 and remotesl. with newest live 8.1.2.b4 still get this issue!

hope you have a workaround?

thx

praecox
Posts: 79
Joined: Wed Jan 11, 2006 10:28 am

Re: Crackles, sound drop outs when dragging loop bracket - help

Post by praecox » Mon Feb 08, 2010 8:22 pm

Hmmm... Remote SL? i got the same set up also Remote SL.

Maybe it makes some problems?
MBP 2.8 - Retina 15" - Mojave - Live 10

Kampell
Posts: 16
Joined: Sun Jan 25, 2009 4:52 pm

Re: Crackles, sound drop outs when dragging loop bracket - help

Post by Kampell » Mon Feb 08, 2010 8:59 pm

I dont know whats wrong. if i changed the ms in rme settings, nothing changed. If i hold mouse button down for a few seconds for moving clips in arranger, ive got big midi drop outs by my midisport 4x4 interface and my sylenth1 will drop out too. This sucks really. :(

Kampell
Posts: 16
Joined: Sun Jan 25, 2009 4:52 pm

Re: Crackles, sound drop outs when dragging loop bracket - help

Post by Kampell » Mon Feb 08, 2010 9:32 pm

http://forum.ableton.com/viewtopic.php?f=1&t=136172


Maybe this can be a problem too? I will check this out. :twisted:


Greetz

Post Reply