All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Thu Mar 18, 2010 1:02 pm 

Joined: Fri Jan 01, 2010 2:41 pm
Posts: 69
LQBE from the UAD forums has made an incredibly useful free tool to instantly show you simply what plugins are used on any CPR or ALS file, without opening it up first. Here's a screenshot;

Image

Its pretty straightforward, doesn't install or modify anything, and I've found it very helpful so far.

As hes very busy he asked me to 'publish' it, but i cant help with any technical support - but there's really nothing to it.

It works here on XP SP3 and Vista 32 but not tried on anything else.

he asked me to link to the UAD forum post so here it is;

LINK

Hope you find it useful too,

Cheers

_________________
Q6600 : 4gb corsair : 3x 320gb seagate drive 1x 1TB WD Caviar Black : Abit AB9 Pro Mobo : Focusrite Pro 24 DSP : 1xUAD2 Quad, 1xUAD2Duo : Windows 7 x64 : Novation Remote Zero SL : Novation Launchpad : NI Komplete 5 : Cubase 5.5.1 : Ableton 8.1.5


Last edited by Paradigm X on Thu Mar 18, 2010 1:06 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Thu Mar 18, 2010 1:05 pm 

Joined: Sun Jan 27, 2008 9:32 am
Posts: 5064
Handy tool that. But 59 instances of 29 plug ins on one track?? wow...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Thu Mar 18, 2010 1:07 pm 

Joined: Fri Jan 01, 2010 2:41 pm
Posts: 69
Thats not even a finished one, just one on my internet PC.

I use tons :)

_________________
Q6600 : 4gb corsair : 3x 320gb seagate drive 1x 1TB WD Caviar Black : Abit AB9 Pro Mobo : Focusrite Pro 24 DSP : 1xUAD2 Quad, 1xUAD2Duo : Windows 7 x64 : Novation Remote Zero SL : Novation Launchpad : NI Komplete 5 : Cubase 5.5.1 : Ableton 8.1.5


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Thu Mar 18, 2010 1:24 pm 

Joined: Sun Jan 27, 2008 9:32 am
Posts: 5064
Some nice plugs in there. :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Thu Mar 18, 2010 3:18 pm 

Joined: Tue May 05, 2009 7:31 am
Posts: 1180
Location: OC, CA
ooOoo how interesting.

_________________
::Mac Book Pro 2.4 GHz 4 GB:: ::Ableton Suite 8:: ::NI Massive:: ::NI Maschine:: ::NI FM8:: ::NI Audio 4 DJ:: .::.Akai APC40.::. .::.LaunchPad.::. .::.Nocturn 49.::. .::.Akai MPK25.::. .::.BCR2000.::. ::KRK R5's::
::M30 Reverb:: ::SampleMoog::


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Thu Mar 18, 2010 3:19 pm 

Joined: Mon Apr 20, 2009 7:47 pm
Posts: 1648
Location: Belgium
cool st(uff, thanks

_________________
...Serum VSTi + imitone voice to midi - showcasing...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Thu Mar 18, 2010 3:49 pm 

Joined: Mon Aug 17, 2009 9:38 pm
Posts: 338
Location: TX, USA
Nifty. I'll try to remember to test this via Wine tonight.

_________________
I don't 'produce.' I write music.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Thu Mar 18, 2010 3:59 pm 

Joined: Mon Feb 19, 2007 12:41 pm
Posts: 87
Location: UK
Doesnt read my 8.1 ALS's for some reason, probably me though


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Thu Mar 18, 2010 4:01 pm 

Joined: Fri Jan 01, 2010 2:41 pm
Posts: 69
i didnt write this btw if thats not clear - ill collate any feedback/comments and pass them on to the author, or you can email him direct via the email in the readme.txt file in the zip.

I must admit ive not tried the latest abelton 8.1 yet, only older ones (i beta tested the earlier version before i had 8.1 )

:)

_________________
Q6600 : 4gb corsair : 3x 320gb seagate drive 1x 1TB WD Caviar Black : Abit AB9 Pro Mobo : Focusrite Pro 24 DSP : 1xUAD2 Quad, 1xUAD2Duo : Windows 7 x64 : Novation Remote Zero SL : Novation Launchpad : NI Komplete 5 : Cubase 5.5.1 : Ableton 8.1.5


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Thu Mar 18, 2010 7:01 pm 

Joined: Mon Sep 17, 2007 7:03 pm
Posts: 1056
Thanks man! I've been putting off purging my unused/unwanted pluggs for the past year or so just because I dread having to open every project to see what I am using.

_________________
https://soundcloud.com/mastius
https://soundcloud.com/auto-passenger
https://soundcloud.com/canal-street-electronics


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Thu Mar 18, 2010 7:59 pm 

Joined: Wed Oct 07, 2009 9:31 am
Posts: 9
It doesn't work with my .als files as well. I also use 8.1. But the idea is great!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Sat Mar 20, 2010 10:49 pm 

Joined: Fri Jan 01, 2010 2:41 pm
Posts: 69
Confirmed not working with 8.1.x files, also he knows why and hopefully a fix will be imminent.

:)

_________________
Q6600 : 4gb corsair : 3x 320gb seagate drive 1x 1TB WD Caviar Black : Abit AB9 Pro Mobo : Focusrite Pro 24 DSP : 1xUAD2 Quad, 1xUAD2Duo : Windows 7 x64 : Novation Remote Zero SL : Novation Launchpad : NI Komplete 5 : Cubase 5.5.1 : Ableton 8.1.5


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Sun Mar 21, 2010 1:49 pm 

Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm
Posts: 9998
neat..

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Mon Mar 22, 2010 9:44 am 

Joined: Fri Jan 01, 2010 2:41 pm
Posts: 69
lqbe wrote:
Oh yeah, btw, Ableton 8.1 support is done. Release TBA


:D

_________________
Q6600 : 4gb corsair : 3x 320gb seagate drive 1x 1TB WD Caviar Black : Abit AB9 Pro Mobo : Focusrite Pro 24 DSP : 1xUAD2 Quad, 1xUAD2Duo : Windows 7 x64 : Novation Remote Zero SL : Novation Launchpad : NI Komplete 5 : Cubase 5.5.1 : Ableton 8.1.5


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Free tool to check what plugs are used in Cubase/Ableton !
PostPosted: Mon Mar 29, 2010 4:19 pm 

Joined: Fri Jan 01, 2010 2:41 pm
Posts: 69
First v1 released, 8.1 now supported :)

http://solasistim.wordpress.com/2010/03/27/plugview-a-little-insight-into-your-daw-projects/

_________________
Q6600 : 4gb corsair : 3x 320gb seagate drive 1x 1TB WD Caviar Black : Abit AB9 Pro Mobo : Focusrite Pro 24 DSP : 1xUAD2 Quad, 1xUAD2Duo : Windows 7 x64 : Novation Remote Zero SL : Novation Launchpad : NI Komplete 5 : Cubase 5.5.1 : Ableton 8.1.5


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group