Mapping CC's: (problem solved)

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
UncleAge
Posts: 677
Joined: Thu Nov 29, 2007 7:50 pm

Mapping CC's: (problem solved)

Post by UncleAge » Wed Mar 24, 2010 8:14 am

Is there a way to map a CC# to a Macro control? For instance:

1. I add Ace to a track
2. I group Ace so that I now I have a rack
3. I go to map mode and map the Cutoff in Ace to Macro 1

At this point is there anyway for me get Macro 1 to respond to data coming across on a particular CC? Say for instance CC#110.
Last edited by UncleAge on Wed Mar 24, 2010 2:29 pm, edited 1 time in total.

Dexes
Posts: 427
Joined: Tue Sep 16, 2008 10:45 pm
Location: Vienna / AT

Re: Mapping CC's

Post by Dexes » Wed Mar 24, 2010 8:49 am

  • click on the midi button in the top right corner
  • click on the macro
  • move the knob on your controler

UncleAge
Posts: 677
Joined: Thu Nov 29, 2007 7:50 pm

Re: Mapping CC's

Post by UncleAge » Wed Mar 24, 2010 2:02 pm

Thanks for the help. However, I can see me question wasn't clear enough. See, there isn't a hardware controller in this equation. Just a midi message. So outside of twisting a knob is there is any other way to get this to happen?

UncleAge
Posts: 677
Joined: Thu Nov 29, 2007 7:50 pm

Re: Mapping CC's

Post by UncleAge » Wed Mar 24, 2010 2:28 pm

Problem solved. The answer was easy, I just didn't give it enough thought. Using the IAC driver I was able to do this in a matter of seconds.

PEAVLEY
Posts: 83
Joined: Wed Jan 10, 2007 2:04 am
Location: london ,England

Re: Mapping CC's: (problem solved)

Post by PEAVLEY » Thu Mar 25, 2010 11:43 am

What if it's a foot controller?I have an old Rolls midipedal,and when I've tried to set it up to turn effects on and off.I insert midi track,see light going on and off when pressing midi pedal in midi track ,send it to the effect I want,having inserted audio track.It doesn't do anything.

Post Reply