TouchOSC mapping troubles - iPad

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Diskclaimer
Posts: 295
Joined: Wed Feb 23, 2005 1:59 am
Location: Danbury, CT
Contact:

TouchOSC mapping troubles - iPad

Post by Diskclaimer » Sun Jul 04, 2010 3:38 pm

I have been away from here for quite a while now... could someone point me to a thread or section on touchOSC?

Im having trouble with my solo buttons needing two presses to toggle them on and off... cant seem to map anything that requires a push button either.

Thanks

Diskclaimer
Posts: 295
Joined: Wed Feb 23, 2005 1:59 am
Location: Danbury, CT
Contact:

Re: TouchOSC mapping troubles - iPad

Post by Diskclaimer » Sun Jul 04, 2010 4:21 pm

Just figured out that you can not name any of your TouchOSC interface objects with two words.

No spaces allowed.

Now why are my solo and record buttons taking two pushes to toggle them?

marconk
Posts: 107
Joined: Sun Dec 27, 2009 8:57 pm

Re: TouchOSC mapping troubles - iPad

Post by marconk » Mon Jul 05, 2010 6:17 am

Are you using OSCulator?
If so then i'm guessing you selected toggle for the toggle button under type or whatever?
Don't use that, It doesn't really work, use MIDI CC instead.

Diskclaimer
Posts: 295
Joined: Wed Feb 23, 2005 1:59 am
Location: Danbury, CT
Contact:

Re: TouchOSC mapping troubles - iPad

Post by Diskclaimer » Mon Jul 05, 2010 4:59 pm

marconk wrote:Are you using OSCulator?
If so then i'm guessing you selected toggle for the toggle button under type or whatever?
Don't use that, It doesn't really work, use MIDI CC instead.

Yes im using OSCulator and all of my types are set to MIDI CC. Channel 16. Everything has its own value. :|

pulse
Posts: 189
Joined: Sat Jun 19, 2004 6:56 pm
Location: Geneva - Switzerland
Contact:

Re: TouchOSC mapping troubles - iPad

Post by pulse » Thu Jul 15, 2010 7:49 am

look in live under the warp section where you can select how the clip will be launched ...


then another problem, you will see that the pad on the ipad(or iphone) will become lighted when the audio is playing (great point), but will light off if you loop the clip .. (first loop = ok, second loop = not ok)

just discover that yesterday ...

I have contacted both ableton and touchOSC to see who can correct this ..

Post Reply