Sidechain Compression w/ 3rd Party AU Compressors?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
FuzzyKeys
Posts: 29
Joined: Wed Jun 30, 2010 5:17 am

Sidechain Compression w/ 3rd Party AU Compressors?

Post by FuzzyKeys » Thu Sep 09, 2010 7:57 pm

Is this possible or do you have to use VST's? I'm primarily a Logic user and I'd really prefer not to have to go through the hassle of installing VST versions of any plugins I might want to use sidechaining with just for Live.

catalyst
Posts: 95
Joined: Sun May 22, 2005 7:05 pm
Location: Sunny Glasgow, Scotland

Re: Sidechain Compression w/ 3rd Party AU Compressors?

Post by catalyst » Thu Sep 09, 2010 8:01 pm

Perfectly possible with AUs

re.mark
Posts: 1248
Joined: Mon Oct 20, 2008 11:25 pm
Location: UK

Re: Sidechain Compression w/ 3rd Party AU Compressors?

Post by re.mark » Thu Sep 09, 2010 8:30 pm

As long as the given compressor has the feature - which most tend to now.

FuzzyKeys
Posts: 29
Joined: Wed Jun 30, 2010 5:17 am

Re: Sidechain Compression w/ 3rd Party AU Compressors?

Post by FuzzyKeys » Sun Sep 12, 2010 7:00 am

Ok great. I can't seem to figure it out with Fabfilter Pro-C. Anyone know how?

catalyst
Posts: 95
Joined: Sun May 22, 2005 7:05 pm
Location: Sunny Glasgow, Scotland

Re: Sidechain Compression w/ 3rd Party AU Compressors?

Post by catalyst » Sun Sep 12, 2010 8:21 am


FuzzyKeys
Posts: 29
Joined: Wed Jun 30, 2010 5:17 am

Re: Sidechain Compression w/ 3rd Party AU Compressors?

Post by FuzzyKeys » Sun Sep 12, 2010 8:10 pm

Right thanks. Totally makes sense to use a dummy kick bus just like in Logic 9. Cheers.

Post Reply