All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Dual Display Set Up
PostPosted: Sun Jan 16, 2011 4:58 pm 

Joined: Fri Dec 17, 2010 8:24 am
Posts: 115
Location: SE London
I got 2 display monitors hooked up to my PC.

I've figured out how you can just spread ableton across both displays, but is there anyway you can rearrange ableton's layout so it works a little better on 2 monitors?

I've tried grabbing and dragging the different sections and searched the Manual to no avail.

As long as it doesn't involve an angle grinder, 2 tortoises and a glove puppet of David Cameron, I'll give it a go :mrgreen:

_________________
http://soundcloud.com/grooverthebarbarian


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dual Display Set Up
PostPosted: Mon Jan 17, 2011 5:54 am 

Joined: Mon Oct 23, 2006 7:40 pm
Posts: 740
Location: San Diego
no, ableton is a single unit display

_________________
http://www.soundcloud.com/anthonyross


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dual Display Set Up
PostPosted: Mon Jan 17, 2011 8:35 am 

Joined: Fri Dec 17, 2010 8:24 am
Posts: 115
Location: SE London
pants :D

there should be a law against it, I'm going to talk to my MP, someone get the queen on the phone...

_________________
http://soundcloud.com/grooverthebarbarian


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dual Display Set Up
PostPosted: Mon Jan 17, 2011 11:55 am 

Joined: Wed Sep 25, 2002 10:52 am
Posts: 724
two monitors are useful if you use vsts. Make sure 'auto hide vst windows' is set in the preferences and move your vsts to the new monitor


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dual Display Set Up
PostPosted: Tue Jan 25, 2011 8:54 pm 

Joined: Fri Dec 17, 2010 8:24 am
Posts: 115
Location: SE London
cheers :D that's very handy to know.

I mailed the tech guys and apparently, dual dispaly/customizing the view is on the to do list, but not sure when it'll appear. Fingers crossed

_________________
http://soundcloud.com/grooverthebarbarian


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dual Display Set Up
PostPosted: Wed Jan 26, 2011 1:16 am 

Joined: Sun Dec 08, 2002 1:50 pm
Posts: 1820
Location: Awakend
grooverb wrote:
cheers :D that's very handy to know.

I mailed the tech guys and apparently, dual dispaly/customizing the view is on the to do list, but not sure when it'll appear. Fingers crossed


On this picture ableton was stretched across the 3 monitors. Works well for big long arrangments
just swaped these 3 x 24 inch for 2 40 inch lcd insteda havent got a pic yet :)

Image
Image
Image

_________________
ImageImage

Fingers earsheart and vibrationsWaves mercury.Melodyne DNA.Ableton Suite.SpectrasonicsCamel.NativeInst.ArturiaD16OhmForce,Max,Serato


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dual Display Set Up
PostPosted: Wed Jan 26, 2011 5:30 am 

Joined: Mon Oct 23, 2006 7:40 pm
Posts: 740
Location: San Diego
right, i'd rather have less of a display and a more accurate stereo image... ^

_________________
http://www.soundcloud.com/anthonyross


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dual Display Set Up
PostPosted: Mon Jan 31, 2011 6:47 pm 

Joined: Fri Dec 17, 2010 8:24 am
Posts: 115
Location: SE London
jamief wrote:

On this picture ableton was stretched across the 3 monitors. Works well for big long arrangments
just swaped these 3 x 24 inch for 2 40 inch lcd insteda havent got a pic yet :)


Awesome! I can stretch it, but can't get it set up so it doesn't all look all over the place. Might help if I had another 28" monitor though. I'm using a 19" that does a 90deg rotation.

How did you get the sliders up on the left rather than down the bottom?

_________________
http://soundcloud.com/grooverthebarbarian


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group