maschine and ableton

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
ctdf
Posts: 57
Joined: Tue Jun 16, 2009 3:25 pm

maschine and ableton

Post by ctdf » Wed Jun 08, 2011 10:26 am

I am tempted by Maschine, love my apc for dj’ing but want to get some groovy drums going. My only concern is that I rely on the groove templates a lot in ableton, is there a work around for this? Or is the only way export to midi, as if this is case, surely something like the akai mpd26 would be better?

How is the swing on the maschine, as my concern is to have one vibe for my drums and another for my synths etc

HeadrickProductions
Posts: 611
Joined: Fri Sep 11, 2009 7:41 pm

Re: maschine and ableton

Post by HeadrickProductions » Thu Jun 09, 2011 3:42 am

I realize that all lots of companies have bad customer service but I just ran across this over at the NI forum while looking for rumors about komplete 8

http://www.native-instruments.com/forum ... p?t=134760

machine is fur but you might want to read this
In a K induced Haze (the old K kind not the special K kind ), but an Asian spizz can sometimes bring me out! If ya don't get it, ya never will.

Swing like your life depends on it

timothyallan
Posts: 5788
Joined: Wed Nov 24, 2004 11:05 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: maschine and ableton

Post by timothyallan » Thu Jun 09, 2011 4:07 am

export midi is the only way

starving student
Posts: 7123
Joined: Thu Dec 09, 2004 6:13 pm
Location: right here

Re: maschine and ableton

Post by starving student » Thu Jun 09, 2011 8:57 am

and swing on maschine is dope, it's got individual swing per sample

Spectrumdisco
Posts: 109
Joined: Fri Feb 12, 2010 8:44 am

Re: maschine and ableton

Post by Spectrumdisco » Fri Jun 10, 2011 8:21 am

I run Maschine with Ableton, the two work really well together

Post Reply