Automated dragging from Looper...

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Mister36
Posts: 394
Joined: Thu Nov 04, 2010 10:49 pm

Automated dragging from Looper...

Post by Mister36 » Tue Nov 15, 2011 4:46 pm

I've searched and not found that it can be done (without mouse emulating software), just that some people want to be able to do it, but is there any way to "drag" the Looper's buffer to a clip slot without using the mouse? Perhaps with Max for Live? Or is the only way to get the audio to a clip without mousing around to simply re-record it there?

chapelier fou
Posts: 4943
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: Automated dragging from Looper...

Post by chapelier fou » Tue Nov 15, 2011 6:17 pm

route the audio to an audio track and record a clip.
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

Mister36
Posts: 394
Joined: Thu Nov 04, 2010 10:49 pm

Re: Automated dragging from Looper...

Post by Mister36 » Tue Nov 15, 2011 6:47 pm

So that is the only way to do go then... Was hoping that this might have changed in my absence from Abletonland. Or at least a Max for Live workaround. Oh well. Thanks for replying.

Manik
Posts: 51
Joined: Thu Jul 09, 2009 11:26 am
Location: Haarlem / The Netherlands

Re: Automated dragging from Looper...

Post by Manik » Tue Nov 15, 2011 6:52 pm

that would be really cool! i want this feature to 8O

Mister36
Posts: 394
Joined: Thu Nov 04, 2010 10:49 pm

Re: Automated dragging from Looper...

Post by Mister36 » Tue Nov 15, 2011 8:35 pm

It was pretty much the first thing I looked for when it came out. And so was a bit disappointed. Though Looper is still pretty good anyway. Since then though, Traktor has gained Looper Recorders that can transfer their buffer to a Sample Deck with the push of a button. I just want that for Looper.

starving student
Posts: 7123
Joined: Thu Dec 09, 2004 6:13 pm
Location: right here

Re: Automated dragging from Looper...

Post by starving student » Wed Nov 16, 2011 5:07 pm

does the maschine forum know that you're off the reservation? :mrgreen:

Mister36
Posts: 394
Joined: Thu Nov 04, 2010 10:49 pm

Re: Automated dragging from Looper...

Post by Mister36 » Thu Nov 17, 2011 1:31 am

starving student wrote:does the maschine forum know that you're off the reservation? :mrgreen:
No - shhhhh! 8)

Post Reply