BEST midi drum prog for ableton?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
bassguy
Posts: 20
Joined: Tue Apr 25, 2006 7:01 pm

BEST midi drum prog for ableton?

Post by bassguy » Wed Nov 30, 2011 5:16 am

Hello All, Im looking to use SLAMTRACKS but need a good MIDI drummer prog that will work (hopefully seamlessly *fingers crossed*) with Ableton. ANY ideas from the community??? Im kinda at a loss at the moment. Currently using Ableton 7,reason 4,native Komplete 6 on a PC(yea yea havnt been able to afford that fancy MAC desktop yet :) Presonus interface...padKontrol,...etc.

Some tips have been EZ drummer but im not sure,....Whattya Think???????

-CHEERS and Thanks -Rob

simmerdown
Posts: 3761
Joined: Wed Oct 26, 2011 3:36 pm
Location: Northwest Nowhere

Re: BEST midi drum prog for ableton?

Post by simmerdown » Wed Nov 30, 2011 5:41 am

why look any further than drumracks? theyre friggn superb imo

ezdrummer is ok, for me it was a heavy MF-er, crashin my constantly

BassTooth
Posts: 362
Joined: Sat Feb 04, 2006 4:59 pm
Location: New (where the weak are killed and eaten) Jersey
Contact:

Re: BEST midi drum prog for ableton?

Post by BassTooth » Wed Nov 30, 2011 6:00 am

just wanted to throw Groove Agent3 into the ring. its not the best, but not the worst.

most of the samples in Groove Agent are really cheesy. but, if your looking for a drum module with a wide range of unique styles(to output to MIDI) it's got that. the humanise knob gives the drums an interesting "sloppy" playing character, sounds best when used in moderation.

haven't had any crashes with the VST, have had crashes with the AU version though..

the samples the module uses are okay for rough ideas, scratch/demos. but you're gonna wanna output the MIDI to Ableton. the MIDI data it outputs can look really strange sometimes(GA uses somes kind of proprietary system internally?), you may have to edit some of the MIDI notes. once you get all the MIDI in a track, toss on a Drum Rack with Samplers and start using your own samples.

great plugin, you just press buttons and it works.

Post Reply