ROLAND SPACE ECHO RE-20 BYPASS?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
yup yup
Posts: 137
Joined: Fri Dec 18, 2009 10:23 am
Location: everywhere

ROLAND SPACE ECHO RE-20 BYPASS?

Post by yup yup » Wed Nov 30, 2011 6:46 am

Thinking about picking up one of these as a master effect. I have heard a couple of complaints regarding colouration of the signal when the pedal is bypassed. Any thoughts/experience on this?

shuutobi
Posts: 884
Joined: Thu Jul 16, 2009 3:23 pm
Location: Texas
Contact:

Re: ROLAND SPACE ECHO RE-20 BYPASS?

Post by shuutobi » Wed Nov 30, 2011 9:41 am

It's not true bypass and Boss pedals have always degraded the signal from my experience.

Get the Strymon el Capistan instead...
http://www.strymon.net/products/elcapistan/
Image

yup yup
Posts: 137
Joined: Fri Dec 18, 2009 10:23 am
Location: everywhere

Re: ROLAND SPACE ECHO RE-20 BYPASS?

Post by yup yup » Wed Nov 30, 2011 11:10 am

i would, but it only has a mono input...
might have to save for the timeline.

shuutobi
Posts: 884
Joined: Thu Jul 16, 2009 3:23 pm
Location: Texas
Contact:

Re: ROLAND SPACE ECHO RE-20 BYPASS?

Post by shuutobi » Wed Nov 30, 2011 12:17 pm

yup yup wrote:i would, but it only has a mono input...
might have to save for the timeline.
Yeah it's meant to be first in the chain of stereo effects. Forgot about that... Amazing pedal for mono devices though. Too bad they didn't sub the favorites input for a stereo in.
Image

Abterra
Posts: 95
Joined: Mon Oct 18, 2010 12:59 am
Location: Higher and higher.
Contact:

Re: ROLAND SPACE ECHO RE-20 BYPASS?

Post by Abterra » Thu Dec 01, 2011 7:34 pm

Boss products are great when you don't care about your audio, I have a dd-7 then when you plug it before a guitar amp, you notice your guitar has lost all of its' life.

Post Reply